enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
22:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye’ye özel bir destek programını başlatıyoruz
21:57 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde 2001’de kurulan AK Parti, 3 Kasım 2002 seçimlerini kazanarak geldiği iktidarda 23 yılı geride bıraktı.
21:36 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Adıyaman Üniversitesi’nin 2025-2026 Akademik Yılı Açılış Töreni’ndeki konuştu…
17:56 Yargımızın Bağımsızlığı ve Tarafsızlığı Sorunu
17:29 ABD’nin toplam kamu borcu, 22 Ekim itibarıyla 38 trilyon doları aşarak rekor seviyeye ulaştı.
07:56 Almanya, Türkiye’yi “stratejik ortak” olarak görüyor…
07:54 Mamdani Rüzgârı: Demokrat Parti’nin Sol Popülizmle İmtihanı
07:49 Türk Halk Müziği sanatçısı Mahsun Kırmızıgül Moskova’yı büyüledi…
07:38 Cumhuriyetin 102. Yılında: Şahi’den KAAN’a Uzanan YolFatih Sultan Mehmet’in Macar Orban’a döktürdüğü Şahi topu, dünya tarihinde bir devrin kapanışını simgeler.
07:35 Doç. Dr. İbrahim Karataş, DEAŞ’ın İslam’ın imajına verdiği tahribatın Gazze direnişiyle nasıl tersine döndüğünü anlattı…
07:22 Terörsüz Türkiye’de Gelinen Süreç ve Sonrası
07:22 Türkiye sadece platform değil ‘konsept’ de ihraç ediyor
07:17 TBMM Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmelerine devam edecek…
07:00 Lübnan Ne Yapmak İstiyor?
00:26 İstanbul Ticaret Odası (İTO), Ekimde fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri açıkladı…
00:14 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu: Bahis soruşturması yaklaşık 3 bin 700 sporcuyla devam edecek
20:45 Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), “5. Küresel Medya Buluşması” Alanya’da başlıyor
07:56 Engelli bireylerin toplumsal hayata katılımlarını artıran aktif yaşam merkezleri yeniden yapılandırılıyor…
07:50 Moskova’da Kritik Buluşma: Rusya’nın Suriye Politikası ve Ortadoğu’daki Güç Dengeleri…
07:24 Trump-Xi Görüşmesi: Soğuk Barış mı? Denge Arayışı mı?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Rus aktivistlerden Suriye raporu: Ruslar insan hakları ihlalleri ve savaş suçlarından habersiz

Rus aktivistlerden Suriye raporu: Ruslar insan hakları ihlalleri ve savaş suçlarından habersiz
03.04.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Rus insan hakları savunucuları, Suriye’de 10 yıldır devam eden savaş sırasında yaşanan suçlar ve uluslararası insan hakları ihlalleri iddialarının yer aldığı bir rapor yayınladı.

Başta Memorial İnsan Hakları Merkezi ve Sivil Yardım Komitesi olmak üzere birçok insan hakları örgütünden aktivistler Lübnan, Ürdün, Türkiye, bazı Avrupa ülkeleri ve Rusya’da 150’den fazla Suriyeli mülteciyle görüştü.

Amaçlarının Rusya’da, Suriye’deki savaşla ilgili “bilgi boşluğunu doldurmak” olduğunu söyleyen aktivistler aynı zamanda, keyfi gözaltı, işkence, yargısız infaz, sivillere karşı yasaklanmış silahların kullanımı, açlık, cinsel şiddet ve diğer tacizlerle ilgili iddiaların yer aldığı hesapları inceledi.

‘Rusların büyük bir kısmı insan hakları ihlalleri ve savaş suçlarından habersiz’

Rusya’nın askeri müdahalesinin Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın yönetimini güçlendirdiği ve bu sayede hükümetin ülkenin çoğu üzerindeki kontrolünü geri aldığı söylenen raporda ayrıca, Moskova’nın 2015’ten beri Suriye’de askeri varlığını sürdürse bile Rusların büyük bir kısmının insan hakları ihlalleri ve savaş suçlarının kapsamından habersiz olduğunun tespit edildiği söylendi.

Raporda ele alınan bir diğer konu ise Suriye’nin hava saldırıları oldu.

‘Suriye’nin hava saldırıları ayrım gözetmeyen saldırılar’

İncelemeler sonucunda Suriye hükümetinin, Rus hava kuvvetlerinin desteğiyle ya da yalnız yürüttüğü operasyonların, “Askeri hedeflerin varlığına karşılık gelmeyen, ayrım gözetmeyen, hedefli saldırıların net modeli” olduğu aktarıldı.

Raporda ayrıca Kremlin’den “keyfi tutuklamaları, cezaevlerinde işkence ve aşağılayıcı muameleleri, yargısız infazları sona erdirmek için Suriyeli yetkililer üzerindeki etkisini kullanması” istendi.

[TÜHA Haber Ajansı, 03 Nisan 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.