enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
21:46 ABD merkezli İran İnsan Hakları Aktivistleri Haber Ajansı (HRANA), “İran’daki eylemlerde ölenlerin sayısı 5 bin 2’ye yükseldi”
21:24 Meteorolojiye göre İzmir’de yağış alarmı sürüyor
16:48 Türk Kızılay’ın Gazze’ye gönderilmek üzere hazırladığı, 20. “İyilik Gemisi”, Mersin’den yola çıktı…
15:23 Televizyonun görsel dili TRT Akademi’de şekilleniyor
14:49 Hafta sonu ülke genelinde hava nasıl olacak?
14:21 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “bilirkişilik başvuru süresini 16 Şubat’a kadar uzattık”
14:06 Türkiye’nin Stratejik Ekseni ve İstikbal Programı için Düşünceler…
13:20 İnsanlar arasındaki iletişimin özü sevgi ve saygıya dayanmaktadır.
00:32 Hollanda’da kur’an yakmaya yargıçlar bile “Mübah” diyor…
21:51 Ege’de Sağanak Felaketi: Sel Değil, İhmal Taştı
21:21 Türkiye Yelken Ligi Techno 293 Sınıfı 2. Ayak Yarışları Foça’da Düzenleniyor
21:00 TBMM Başkanı Kurtulmuş: “İran kendi sorunlarını çözebilecek büyük bir tarihi müktesebata sahiptir”
20:19 Emekli Sandığı kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alan vatandaşlar zam farkları yarın
20:05 İletişim Başkanı Duran: Türkiye potansiyelini gerçeğe dönüştüren bir ülke konumuna ulaştı
19:52 Bakan Fidan: Alanda kavga artık müzakere masasına taşındı
19:41 Meteoroloji’den kuvvetli kar yağışı uyarısı
19:30 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pezeşkiyan ile görüştü
19:07 Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkanı Özyurt: “Faiz Kararı Tek Başına Değil, Ticari Kredi Koşulları Belirleyici”
17:50 İran Devrim Muhafızları Ordusu (DMO): ABD ve İsrail’i herhangi bir yanlış hesap yapmalarına karşı uyarıyoruz
17:37 Rapor: Trump ile yapılacak anlaşma, ABD’ye Grönland’ın bazı bölgelerini kontrol etme hakkı verebilir
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Rus aktivistlerden Suriye raporu: Ruslar insan hakları ihlalleri ve savaş suçlarından habersiz

Rus aktivistlerden Suriye raporu: Ruslar insan hakları ihlalleri ve savaş suçlarından habersiz
03.04.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Rus insan hakları savunucuları, Suriye’de 10 yıldır devam eden savaş sırasında yaşanan suçlar ve uluslararası insan hakları ihlalleri iddialarının yer aldığı bir rapor yayınladı.

Başta Memorial İnsan Hakları Merkezi ve Sivil Yardım Komitesi olmak üzere birçok insan hakları örgütünden aktivistler Lübnan, Ürdün, Türkiye, bazı Avrupa ülkeleri ve Rusya’da 150’den fazla Suriyeli mülteciyle görüştü.

Amaçlarının Rusya’da, Suriye’deki savaşla ilgili “bilgi boşluğunu doldurmak” olduğunu söyleyen aktivistler aynı zamanda, keyfi gözaltı, işkence, yargısız infaz, sivillere karşı yasaklanmış silahların kullanımı, açlık, cinsel şiddet ve diğer tacizlerle ilgili iddiaların yer aldığı hesapları inceledi.

‘Rusların büyük bir kısmı insan hakları ihlalleri ve savaş suçlarından habersiz’

Rusya’nın askeri müdahalesinin Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın yönetimini güçlendirdiği ve bu sayede hükümetin ülkenin çoğu üzerindeki kontrolünü geri aldığı söylenen raporda ayrıca, Moskova’nın 2015’ten beri Suriye’de askeri varlığını sürdürse bile Rusların büyük bir kısmının insan hakları ihlalleri ve savaş suçlarının kapsamından habersiz olduğunun tespit edildiği söylendi.

Raporda ele alınan bir diğer konu ise Suriye’nin hava saldırıları oldu.

‘Suriye’nin hava saldırıları ayrım gözetmeyen saldırılar’

İncelemeler sonucunda Suriye hükümetinin, Rus hava kuvvetlerinin desteğiyle ya da yalnız yürüttüğü operasyonların, “Askeri hedeflerin varlığına karşılık gelmeyen, ayrım gözetmeyen, hedefli saldırıların net modeli” olduğu aktarıldı.

Raporda ayrıca Kremlin’den “keyfi tutuklamaları, cezaevlerinde işkence ve aşağılayıcı muameleleri, yargısız infazları sona erdirmek için Suriyeli yetkililer üzerindeki etkisini kullanması” istendi.

[TÜHA Haber Ajansı, 03 Nisan 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.