enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:26 Juventus – Udinese maçı TRT SPOR’da
11:09 Jeremie Boga ve Terem Moffi’ye şok saldırı
10:41 2 Aralık Salı sabahından herkese günaydın.
00:59 KIZILELMA ve Skydagger testleri: Türk savunma sanayiinde tarihi günler
00:54 12 Dev Adam Dünya Kupası Elemeleri’nde İsviçre’yi 85-60 yendi
00:50 Bakan Yerlikaya, “Toplam 103 terör örgütü mensubu ikna yoluyla yurt dışından gelerek teslim oldu”
00:48 Türkiye’de trafiğe kayıtlı taşıt sayısı yüzde 7,5 artarak 33 milyon 193 bin 636’ya yükseldi…
00:43 TBMM Başkanı Kurtulmuş, “Bu ülkenin ayaklarında büyük pranga gibi bağlanan terörü bir kenara koyacağız”
00:36 Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA, hava hedefini vuran ilk insansız savaş uçağı dünya basınında…
00:35 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Jandarma Genel Komutanlığı 2025 Yılı Değerlendirme Toplantısı’nda konuştu.
00:32 Dışişleri Bakanı Fidan’ın Tahran ziyareti İran gazetelerinde nasıl yer aldı?
00:24 Cevdet Yılmaz: Türkiye ekonomisi dayanıklılığını ortaya koymuştur
00:23 CHP’li belediyenin rüşvet davası başlıyor
00:09 Eski AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk için Mecliste cenaze töreni düzenlendi..
00:03 Gazeteci İlhan KARAÇAY’ın ‘Kuşbakışı’ndan Dünyadaki Durum!…
14:10 Türkiye ekonomisi üçüncü çeyrekte yüzde 3,7 büyüdü…
13:34 1 Aralık Pazartesi gününden herkese merhaba…
12:02 İlahiyat Koleji Konusunu Ne Kadar Biliyoruz?
00:52 CBME Türkiye’de Pazarlamanın, E-Ticaretin ve İhracatın Yeni Yolları İle Trendler Konuşulacak!
00:50 Bundan sonra rakipler düşünsün!…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Rus aktivistlerden Suriye raporu: Ruslar insan hakları ihlalleri ve savaş suçlarından habersiz

Rus aktivistlerden Suriye raporu: Ruslar insan hakları ihlalleri ve savaş suçlarından habersiz
03.04.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Rus insan hakları savunucuları, Suriye’de 10 yıldır devam eden savaş sırasında yaşanan suçlar ve uluslararası insan hakları ihlalleri iddialarının yer aldığı bir rapor yayınladı.

Başta Memorial İnsan Hakları Merkezi ve Sivil Yardım Komitesi olmak üzere birçok insan hakları örgütünden aktivistler Lübnan, Ürdün, Türkiye, bazı Avrupa ülkeleri ve Rusya’da 150’den fazla Suriyeli mülteciyle görüştü.

Amaçlarının Rusya’da, Suriye’deki savaşla ilgili “bilgi boşluğunu doldurmak” olduğunu söyleyen aktivistler aynı zamanda, keyfi gözaltı, işkence, yargısız infaz, sivillere karşı yasaklanmış silahların kullanımı, açlık, cinsel şiddet ve diğer tacizlerle ilgili iddiaların yer aldığı hesapları inceledi.

‘Rusların büyük bir kısmı insan hakları ihlalleri ve savaş suçlarından habersiz’

Rusya’nın askeri müdahalesinin Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın yönetimini güçlendirdiği ve bu sayede hükümetin ülkenin çoğu üzerindeki kontrolünü geri aldığı söylenen raporda ayrıca, Moskova’nın 2015’ten beri Suriye’de askeri varlığını sürdürse bile Rusların büyük bir kısmının insan hakları ihlalleri ve savaş suçlarının kapsamından habersiz olduğunun tespit edildiği söylendi.

Raporda ele alınan bir diğer konu ise Suriye’nin hava saldırıları oldu.

‘Suriye’nin hava saldırıları ayrım gözetmeyen saldırılar’

İncelemeler sonucunda Suriye hükümetinin, Rus hava kuvvetlerinin desteğiyle ya da yalnız yürüttüğü operasyonların, “Askeri hedeflerin varlığına karşılık gelmeyen, ayrım gözetmeyen, hedefli saldırıların net modeli” olduğu aktarıldı.

Raporda ayrıca Kremlin’den “keyfi tutuklamaları, cezaevlerinde işkence ve aşağılayıcı muameleleri, yargısız infazları sona erdirmek için Suriyeli yetkililer üzerindeki etkisini kullanması” istendi.

[TÜHA Haber Ajansı, 03 Nisan 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.