enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:16 Kocaeli’nin Körfez Belediye Başkanı Söğüt’ten ilk Hereke Halısı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verildi!…
11:27 Şampiyon gibi oynamıyoruz!…
09:27 KASKF Başkan adayı Mevlüt Ağra, “Ben değil, biz anlayışı ile şeffaf kararlar alınacak”…
08:47 Ruslar, Ukrayna’daki cephede saldırılarını önemli ölçüde artırdı…
08:20 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye’de en büyük risk terör örgütleri”
08:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İsrail’in bir kalıcı ateşkes garantisi verme niyeti yok”
07:56 Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Askerlik sınıflandırma sonuçları e-Devlet üzerinden erişime açıldı…
07:45 Gazeteci Gül KABACAOĞLU’nun ‘Orada N’ler Oluyor!’ Dış kaynaklı haberleri!…
18:08 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, “Güçlü Medya, Bilinçli Toplum Zirvesi”nde konuştu…
17:43 Erdoğan: Kameraları bantlamak bizim kitabımızda yazmaz…
14:21 Hollanda’ya Türk göçünün 60. yılına girerken, bu sürecin birçok toplumsal boyutu tekrar gözden geçiriliyor…
13:41 Bakan Kurum’dan Arnavutköy’deki TOKİ konutlarına ilişkin açıklama
13:19 Türkiye’den ve Dünya’dan kısa kısa ‘Satır Başı’ haberler!
12:33 XI. Uluslararası Urla Enginar Festivali ve I. Uluslararası Urla Sürdürülebilir Gastronomi ve Tarım Konferansı Başarıyla Gerçekleşti…
11:05 DoktorTakvimi, bir kez daha Türkiye’nin En İyi İşverenleri arasında
10:39 Doğal afetlerden kaynaklanan ekonomik kayıplar ilk çeyrekte 83 milyar dolara ulaştı
09:23 Uluslararası İstanbul Anne, Bebek, Çocuk Fuarı ‘CBME’ Türkiye’nin Yeni Odak Grupları Belli Oldu!
09:22 RTÜK) Başkanı Şahin, “sokak röportajları” toplumda ayrışmaya, manipülasyona ve yanlış bilgilendirmeye yol açıyor…
09:00 Terör ve İstihbarat!…
08:54 ROKETSAN, Türkiye’nin 2024’te savunma sanayisinde 7 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştirdi…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Rumkale’ye Türkiye’nin En Büyük Cam Teras’ı Yapılacak

Rumkale’ye Türkiye’nin En Büyük Cam Teras’ı Yapılacak
16.08.2020
A+
A-

UHA HABER / Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile Yavuzeli ilçesinde bir takım incelemelerde bulundu. Vali Gül ve Başkan Şahin’in ilk durağı Rumkale oldu.

Rumkale’ye Türkiye’nin En Büyük Cam Teras’ı Yapılacak

Gül ve Şahin burada, Gaziantep Valiliği ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde Fırat Nehri’yle Merzimen Çayı’nın birleştiği noktada yer alan ve önemli anıt eserlere ev sahipliği yapan Rumkale için doğa ile uyumlu Cam Teras yapılacağının müjdesini verdi.

Gaziantep’in doğa, tarih ve inanç turizmi açısından 5 antik kent arasında önemli bir cazibe merkezi olan Rumkale’de Gaziantep Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi ortaklığında Türkiye’nin en büyük Cam Teras’ı yapılacak. Cam Teras projesi ile hem ziyaretçiler için görsel bir şölen sunulacak hem de arkeolojik değerlere sahip bölgeler rahatlıkla misafirlerce keşfedilebilecek. Bu doğrultuda hayata geçirilecek proje için Gaziantep Valisi Davut Gül ile Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin teknik ekibiyle Rumkale’de incelemelerde bulundu, projenin son durumu hakkında bilgi aldı.

Cam Teras için 12 bin 441 metrekare olarak seçilen proje alanının içerisinde; 327 metrekare Cam teras yer alırken bunun yanı sıra 225 metrekare tek katlı restoran, bilet satış gişesi, 7 Adet 25 metrekare büyüklüğünde yöresel ürün satış üniteleri, 60 binek araç, 9 adet otobüs ve minibüs olmak üzere 69 araç kapasiteli otopark ve mescit bulunacak.

Vali Gül: Cam Teras’ın Mimarisi Doğa İle Uyumlu Olacak

Gaziantep Valisi Davut Gül ise Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Rumkale’nin güzelliklerini dünyanın, Türkiye’nin her yerinden insanlarla buluşması için çalışmalar yapılıyor. Yarım kalan restorasyon devam ediliyor. Geçen sene Büyükşehir Belediyesinin katkıları ile sahil düzenlemesi yapıldı. Şimdi ise Rumkale’yi tepeden görecek cam teras projemiz var. Mimarisi doğayla uyumlu. Uzmanların kontrolünde yapılan bir cam terasımız olacak. İhale süreci başlatılıp bu senenin sonuna kadar tamamlanmış olacak. Gelecek sene insanlar buraya geldiğinde Türkiye’nin en güzel ve en büyük Cam Terası’nı görecekler. Burada bisiklet yolları, yeşillendirme ve diğer ihtiyaçlar da planlanıyor.” diye konuştu.

Şahin: Rumkale’yi Dünyanın Cazibe Merkezi Haline Getirmek İstiyoruz

Konu hakkında açıklamada bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep’te 5 antik kentin bulunduğunu anımsatarak, “Bunların en güzellerinin arasında Rumkale bulunuyor. Dünya tarihine baktığımızda her medeniyet burada, büyük işler yapmış. Güzel bir manzara ve büyük bir doğa var karşımızda. Rumkale bize büyük bir heyecan ve umut veriyor. Gaziantep Valisi Davut Gül’ün başkanlığında yapmış olduğumuz toplantılarda ‘Rumkale’nin cazibesini nasıl arttırabiliriz’ başlıklı görüşmelerde bulunduk. Bunun sonucunda Rumkale’de geçen yıl sahil düzenlemesi yaptık. Bizim bu bölge ile ilgili çok özel düşüncelerimiz var. Rumkale’yi dünyanın cazibe merkezi haline getirmek istiyoruz. Çünkü bu güzellik dünyanın hiçbir yerinde yok. O nedenle Rumkale’ye yapacağımız Cam Teras için şu anda sit alanı ile ilgili bütün kararlar alındı ve bunun sonucunda Türkiye’deki en büyük Cam Teras’ı Rumkale’ye yapacağız. Cam Teras projesi hayata geçirildiğinde ise insanlarımız gelip bu mekânda menengiç kahvelerini içebilecek” dedi.

Gül ve Şahin Rumkale sonrası yapımı tamamlanan yüzme havuzu ile yapımı devam eden hastane inşaatında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

Ziyaretleri kapsamında Yavuzeli’nde oluşturulan zeytin ve lavanta ormanı için fidan dikme etkinliğine katılan Gül ve Şahin, YeşilAntep projesi ile Gaziantep’i yeşillendirmeye kararlı olduklarını dile getirdiler.

[TÜHA Haber Ajansı, 16 Ağustos 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.