enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:32 YÖK’ten Dışişleri Bakanı Fidan’ın yükseköğretimine ilişkin açıklama
12:07 UNESCO 43. Genel Konferansı’nda,15 Aralık’ın, “Dünya Türk Dili Ailesi Günü” olarak ilan edildi…
10:41 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İstanbul’da Gazze konulu toplantıya ev sahipliği yaptı.
07:56 “Her yerde Türkiye var!”
07:13 Plastik Su Şişesi Araştırmasının Sonuçları Açıklandı
07:10 Ekim ayı enflasyon rakamları açıklandı
00:57 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde 2001’de kurulan AK Parti, 3 Kasım 2002 seçimlerini kazanarak geldiği iktidarda 23 yılı geride bıraktı.
00:45 İçişleri Bakanı Yerlikaya, “Siber suç operasyonlarında 539 şüpheli yakalandı”
00:33 Kasım ayında temettü verecek 10 şirket
00:06 Avrupa Merkez Bankası, ticaret gerilimine rağmen büyüme sürerken faiz oranını yüzde 2’de tuttu
00:05 AK Parti Sözcüsü Çelik: 3 Kasım tarihi bir dönemin açıldığı siyasi bir milattır
22:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye’ye özel bir destek programını başlatıyoruz
21:36 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Adıyaman Üniversitesi’nin 2025-2026 Akademik Yılı Açılış Töreni’ndeki konuştu…
17:56 Yargımızın Bağımsızlığı ve Tarafsızlığı Sorunu
17:29 ABD’nin toplam kamu borcu, 22 Ekim itibarıyla 38 trilyon doları aşarak rekor seviyeye ulaştı.
07:56 Almanya, Türkiye’yi “stratejik ortak” olarak görüyor…
07:54 Mamdani Rüzgârı: Demokrat Parti’nin Sol Popülizmle İmtihanı
07:49 Türk Halk Müziği sanatçısı Mahsun Kırmızıgül Moskova’yı büyüledi…
07:38 Cumhuriyetin 102. Yılında: Şahi’den KAAN’a Uzanan YolFatih Sultan Mehmet’in Macar Orban’a döktürdüğü Şahi topu, dünya tarihinde bir devrin kapanışını simgeler.
07:35 Doç. Dr. İbrahim Karataş, DEAŞ’ın İslam’ın imajına verdiği tahribatın Gazze direnişiyle nasıl tersine döndüğünü anlattı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ruhani: ‘‘ABD İran’a Ne Müzakere Ne de Savaşı Dayatabilir’’

Ruhani: ‘‘ABD İran’a Ne Müzakere Ne de Savaşı Dayatabilir’’
26.09.2020
A+
A-

TÜHA HABER / İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Birleşmiş Milletler 75. Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, ABD’nin İran’a ne müzakere ne de savaşı dayatabileceğini belirterek, “Hegemonya ve baskı devri artık geride kalmıştır. Zorbalığa ve kabadayılığa dur deme zamanı artık gelmiştir” dedi.

Ruhani, tüm dünyanın zor bir dönemden geçtiğini belirterek, “Milletim dünyayla işbirliği yerine en ağır yaptırımlarla karşı karşıya olduğu bir durum içinde. Bütün uluslararası anlaşmalar ihlal ediliyor” dedi.

“İran’a yönelik yaptırımlar kabul edilemez”

İran’a uygulanan yaptırımların kabul edilemez olduğunu savunan Ruhani, “ABD’nin ülkeme yönelik yaptırımları, uluslararası anlaşmalara ayrıca Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin 2231 sayılı kararına aykırıdır. Biz nükleer anlaşmayı 2015 yılında imzaladık, ancak yaşanan koşullar ve Amerika’nın anlaşmadan çekilmesine rağmen biz imzaladığımız anlaşmanın şartlarını yerine getirdik, anlaşmayı ihlal etmedik” dedi.

“İran halkının hakları hedef alınıyor”

ABD’nin kendi yarattığı IŞİD ile savaştığını iddia eden Ruhani, “IŞİD ve terörizmle savaştıklarını söylüyorlar. Onu icat edenler kendileridir. Nükleer silah üretme yalanıyla bize yaptırım uyguluyorlar. İnsanlık tarihinde nükleer silah kullanan sadece Amerika. İnsan haklarından söz edip İran halkına asgari baskı yapıyorlar, zulmediyorlar. İran halkının sağlığını, güvenliğini ekonomisini ve haklarını hedef alıyorlar” dedi.

“İran Amerika’nın iç politikası için koz olamaz”

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, ABD işgali sırasında Irak halkının yanında olduklarını, Suriye’de barış için dört maddelik plan sunduklarını, Rusya ve Türkiye ile birlikte Astana sürecini başlattıklarını ifade etti. Ruhani, “İran’ın ABD seçimlerinde ve iç politikasında pazarlık kozu olmayacağını söyledi ve yeni seçilecek yönetim için ‘‘İran ulusunun direncine teslim olmaktan başka seçeneği olmayacak” diye konuştu.

[TÜHA Haber Ajansı, 26 Eylül 2020] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.