enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:27 “Başkasının Derdiyle Dertlenmeyen, Kendine Dert Arasın”
22:36 Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonunun Nihai Raporu
22:01 ABD, İsrail ve İran: Kapasiteler, Kabiliyetler ve Hal Tarzları
20:51 İran Müdahalesi Avrupa’yı ve Transatlantik İlişkileri Nasıl Dönüştürüyor?
19:08 Jakobenlerin Laiklikle İmtihanı
18:00 MSB: Türk hava sahasına yönelen balistik mühimmat imha edildi
10:26 Bakan Fidan: İran’ın stratejisi son derece yanlış
09:07 Mazlumun Kimliği Sorulmaz
10:37 Mücevherde Yeni Sezonun Trendleri İlk Kez Fuarda Açıklanacak
09:54 Saldırıların ardından Gazze’de “yeniden açlık” endişesi
09:43 ABD ile İsrail’in İran’a yönelik ortak saldırıları,artan jeopolitik risk primi, küresel enerji piyasalarında sert fiyat yükselişlerini beraberinde getirdi.
00:49 ABTTF Başkanı: İftarlarımız bazı çevreleri neden rahatsız ediyor?
00:22 Remzi DİLAN’ın yazısı, Öcalan’ın Statüsü: Baş Müzakereci mi, Yerli Mandela mı?
00:01 ‘Savaş Türkiye’yi de etkileyebilir’
09:52 Hocalı Soykırımı’nın 34. Yılında İstanbul’da Düzenlenen Konferansla Anıldı.
01:02 “Laikliği birlikte savunuyoruz” başlıklı bildiriyi imzalayan 168 kişi hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan soruşturma başlattı.
00:51 CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında, “kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret” suçundan resen soruşturma başlatıldı.
00:43 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan diplomasi trafiği
00:21 Putin’den Hamaney için taziye mesajı: ‘Uluslararası hukukun ihlali’
00:21 Kocaeli Büyükşehir, Üsküdar Vapuru faciasını unutmadı; 392 can, 1 Mart’ın yıl dönümünde dualarla anıldı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Roche, 2024 yılı global finansal sonuçlarını açıkladı

Roche, 2024 yılı global finansal sonuçlarını açıkladı
20.02.2025
A+
A-

Roche’un 2024 global grup satışları, ilaç ve diagnostik alanlarına güçlü taleple, yüzde 7 oranında artarak 60,5 milyar İsviçre Frangı’na ulaştı.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Dünyanın önde gelen biyoteknoloji şirketlerinden Roche, 2024 yılı global finansal sonuçlarını açıkladı. Roche, 2024’ün son üç çeyreğinde yüzde 9 büyüme elde ederek, hisse başına temel kazanç için yılın ortasında artırılan beklentiyi aştı. Roche’un grup satışları 60,5 milyar İsviçre Frangı olarak gerçekleşti.

“2024, Roche için güçlü bir yıl oldu”
2024 yılı finansal sonuçlarını değerlendiren Roche Grup CEO’su Thomas Schinecker, “2024, Roche için güçlü bir yıl oldu. Grup satışlarında son üç çeyrekte üst üste yüzde 9’luk bir büyüme ile pozitif ivmemizi sürdürdük. Hisse başına temel kazanç, yılın ortasında artırılan beklentiyi aştı. 2024 yılında, meme kanseri ve ciddi bir kan hastalığına yönelik iki tedavi ile birlikte, sürekli kan şekeri izleme için geliştirdiğimiz çözümümüz ve tamamen otomatik kütle spektrometrisi için yenilikçi sistemimizle hastaların yaşamları üzerinde olumlu bir etki yaratmış olmaktan gurur duyuyoruz. Geçen yıl, şirket içi kilit programların hızlandırılması ve onkoloji ile otoimmün hastalıklarda hücre terapisine yönelik yeni ortaklıklar ve satın almalar ile ürün portföyümüzü önemli ölçüde güçlendirdik. Roche, gelecekteki büyüme hedefleri için sağlam bir konumda.” ifadelerini kullandı.

Roche İlaç Bölümü‘nün satışları, ağır seyirli hastalıklara yönelik yeni nesil ilaçların büyümeye devam etmesiyle yüzde 8’lik bir artış kaydetti. Bununla beraber, ilaç araştırma ve geliştirme (Ar-Ge) harcamaları yüzde 1 artarak 11,1 milyar İsviçre Frangına ulaştı. Onkoloji, Ar-Ge için birincil alan olmaya devam ederken, immünoloji ile kardiyovasküler, böbrek ve metabolizma alanlarına da önemli yatırımlar yapıldı.

Roche Diagnostik Bölümü‘nün temel iş alanı satışları, immünodiagnostik, patoloji ve moleküler çözümlere olan artan talep ile yüzde 8’lik bir büyüme kaydetti. Diagnostik bölümündeki en önemli gelişmelerden biri Roche’un, Alzheimer Hastalığı Klinik Deneyleri Konferansı’nda (CTAD), hastalığa yönelik tanı alanındaki artan ivmesini gösteren yeni veriler sunması olarak kaydedildi.

2025 yılı öngörüleri
2025 yılında Roche satışlarının tek hanelerle büyümeye devam etmesi öngörülürken, hisse başına temel kazancın yüksek tek haneli aralıkta büyümesi hedefleniyor. Şirket İsviçre Frangı cinsinden temettüsünü artırmayı da umuyor.

ULAŞ DAĞLIOĞLU2017'den bu yana Marjinalli – Marjinal Porter Novelli

Gazeteci* Ulaş Dağlıoğlu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.