enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
22:57 Bu Maçın Adı: Haksızlık
14:25 Kocaeli Büyükşehir Başkanı Büyükakın: Yeni yüzyıl Türklüğün yüzyılı olacak
07:20 Aile Birliğimiz Tehlike Altında
00:10 Dr. Elvin Abdurahmanlı: “Türk Dünyası Artık Küresel Bir Aktör” 
00:04 Azerbaycan – Türkiye Diplomatik İlişkilerinin 34 . Yılı
17:40 İklim değişikliklerin dünyamıza Faturası: Susuzluk
12:55 Yüzyılın Konut Projesi’nde yeni haftanın kura takvimi
07:52 Petrol savaşları yerini ‘kritik mineral’ savaşlarına bırakabilir
00:31 Kuşadası Güvercinada Açık Hava Müzesi’ni 2025 yılında181 bin 419 kişi ziyaret etti
00:24 CHP Genel Başkanı Özel’in ‘ben 30 yıl yatarım, siz de yatarsınız’ sözlerine tepkiler sürüyor
00:22 TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency ve UHA / İnternational News Agency ’16 Ocak Basın Onur Günü’nde onurlandırıldı
00:20 16 Ocak Basın Onur Günü’nden notlar..
00:04 Aydın’ın Kuşadası’nda, Kurumlar Arası Gerginlik Hizmeti Aksatıyor
18:23 Ömer Çelik’ten CHP’ye tepki: Saldırganlık bir siyaset biçimi değildir
17:58 Sosyal medyada suç örgütlerini öven 325 şüpheli yakalandı
13:55 Türkiye, Sudan konulu beşinci istişare toplantısına katıldı
10:54 Binlerce Alıcı, Bebek ve Çocuk Ürünleri İçin İstanbul’a Gelecek
10:54 Ömer Çelik, “Karanlık siyasetlerin takip edildiğini görüyoruz”
10:09 Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan temassız kartlarda şifresiz işlem limiti artırıldı
00:47 Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2025 kasım ayına ilişkin dış ticaret endekslerini açıkladı.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Renault Mais’ten OİB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (OİB MTAL) öğrencilerine destek

Renault Mais’ten OİB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (OİB MTAL) öğrencilerine destek
26.03.2021
A+
A-

TÜHA HABER / UIudağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği’nin (OİB) otomotiv sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli elemanları yetiştirmek amacıyla kurduğu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (OİB MTAL), sektörün gözbebeği olmayı sürdürüyor. 

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Bursa Temsilcisi Sadullah Organ’ın haberine göre, Türkiye otomotiv endüstrisinin ihracat üssü Bursa’da yer alan OİB MTAL’e, sektörün desteği artarak devam ediyor. 

Bu kapsamda OİB MTAL’de öğrencilerin eğitimine destek olmak için Renault Mais tarafından yüzde 100 elektrikli araç Fluence Ze bağışlandı. Renault Mais tarafından okula bağışlanan araç, düzenlenen törenle teslim edildi. 

Resim önizlemesi

Elektrikli Araçlar Dalı’nda kullanılmak üzere bağışlanan aracın teslim törenine; İl Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki Eğitim Şube Müdürü Bülent Altıntaş, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Muharrem Tüfekçi, OİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Orhan Sabuncu, OİB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Metin Sezer, Renault Mais Satış Sonrası Müdürü Ersan Sarrafi,  sektör temsilcileri, Renault Mais bayileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. 

Resim önizlemesi

“Teknolojik dönüşüm içerisindeyiz” 

Etkinlikte konuşan OİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Orhan Sabuncu, “Teknolojik dönüşüm içerisindeyiz. 2030 yılında üretilen araçların en az yüzde 50’sinin elektrikli olacağı öngörülüyor. İklim değişikliği göz önüne alındığında, bu artık bir mecburiyet halini de aldı. Elektrikli araçlara duyulan ihtiyaç gün geçtikçe artıyor. Okulumuz da bu doğrultuda gerekli çalışmaları yapıyor. OİB MTAL, hem Ar-Ge merkezi kurulacak okullardan biri olarak seçildi, hem de bünyesinde Elektrikli Araçlar Dalı kuruldu. Biz, sektör temsilcileri olarak okulumuzun maddi manevi ve fikri olarak sürekli yanındayız. Bu elektrikli aracın öğrencilerimizin eğitimine olumlu katkı yapacağını düşünüyorum” dedi. 

Resim önizlemesi

“Mükemmel bir sinerji yakalandı” 

Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Muharrem Tüfekçi ise, “Ülke olarak endüstri devrimini ıskalamış bir toplumun çocuklarıyız. Akabinde elektronik devrimini de sanki biraz ucundan kıyısından teğet geçtik. İlk defa gururla söyleyebiliriz ki, nesnelerin interneti olarak adlandırılan endüstri 4.0 ile birlikte otomobilden otonom sürüş teknolojileri çağına geçişte zamanı yakaladık, senkronu tutturduk. Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığımız ve otomotiv sektörü mükemmel bir sinerji yakaladı. Bu zamana kadar yol göstericiliği başta olmak üzere maddi-manevi katkısını hiçbir zaman esirgemeyen OİB’e tüm katkıları için çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.  

Resim önizlemesi

Anahtar teslimi yapıldı 

OİB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Metin Sezer de, “Otomotivde Ar-Ge, yenilik ve tasarım merkezi olma yolunda uluslararası platformlarda temsil edilme adına yaptığımız çalışmalarla biz vizyon belirlemiştik. Bu çalışmalarımız kapsamında sürekli yanımızda olan OİB’e, sektör temsilcilerine ve il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerimize çok teşekkür ediyorum” dedi. 

Renault Mais Satış Sonrası Müdürü Ersan Sarrafi de, eğitime katkıda bulunma adına faydalı bir iş yaptıkları için gururlu ve mutlu olduklarını ifade ederken, önümüzdeki süreçte de mesleki eğitime katkı sunmaya devam edeceklerini belirtti. 

Konuşmaların ardından OİB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Metin Sezer’e Fluence Ze yüzde 100 elektrikli aracın anahtar teslimi yapıldı. 

 

 

[TÜHA Haber Ajansı, 26 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.