enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:11 e-Birliktelik kampanyasıyla 12 bin işletmeye 21 milyon destek
00:53 Mamdani’den Farage’a: Epstein dosyaları ardından yapay zeka ile üretilmiş görüntüler yayılıyor
00:52 Zelenskiy: ABD, barış anlaşması için Rusya ve Ukrayna’ya Haziran ayına kadar süre verdi
00:39 Umman görüşmesi: İran ve ABD nükleer müzakereleri sürdürme kararı aldı
00:34 Eurobarometer anketi: Avrupalılar için savaşlar ve dezenformasyon en büyük endişe kaynağı
00:21 Orta Asya’da Su ve Enerji Güvenliği: İklim Değişikliği ve Bölgesel Kırılganlıklar
00:15 Macron’u hedef alan Rus dezenformasyonu: Epstein skandalı iddiaları
00:13 2026 Kış Olimpiyatları Milano ve Cortina’da geçit törenleriyle başladı
10:40 TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency’ndan hafta içi gündemin öne çıkan haberleri
08:38 Su Politikaları Derneği: Ankara’da su krizi riski yok
08:31 Doç. Dr. Zeki KARATAŞ: Uzun Dönemli Bakım Hizmetlerinin Finansman Modelleri
07:38 Suriye’de Yeni Dengeler ve Kandil’in Yanlış Hesabı
07:33 Yıkımın Ardından Hatay’da Hem Depremzede Hem Şehir Plancısı Olmak
00:49 İkili ilişkilerin kapsamını aşan çok katmanlı ziyaretler
00:47 KKTC Cumhurbaşkanlığı’nda Yunanca Sayfa: İletişim mi, Siyasi Tercih mi?
00:11 “Asrın felaketi” olarak nitelendirilen 6 Şubat 2023’teki deprem bölgesinde 200 bin kişi sahada görev yaptı
00:07 Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Türkiye’ye geliyor
07:50 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “CHP’li belediyeler, ellerindeki suyu millete ulaştıramıyor”
06:39 SGK prim borcu tecil ve taksitlendirme işlemlerinde peşinat şartı kaldırıldı
06:21 (BDDK), kredi kartı limitlerinde eğitim ve sağlık harcamalarını istisna kapsamında tuttu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Renault Mais’ten OİB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (OİB MTAL) öğrencilerine destek

Renault Mais’ten OİB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (OİB MTAL) öğrencilerine destek
26.03.2021
A+
A-

TÜHA HABER / UIudağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği’nin (OİB) otomotiv sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli elemanları yetiştirmek amacıyla kurduğu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (OİB MTAL), sektörün gözbebeği olmayı sürdürüyor. 

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Bursa Temsilcisi Sadullah Organ’ın haberine göre, Türkiye otomotiv endüstrisinin ihracat üssü Bursa’da yer alan OİB MTAL’e, sektörün desteği artarak devam ediyor. 

Bu kapsamda OİB MTAL’de öğrencilerin eğitimine destek olmak için Renault Mais tarafından yüzde 100 elektrikli araç Fluence Ze bağışlandı. Renault Mais tarafından okula bağışlanan araç, düzenlenen törenle teslim edildi. 

Resim önizlemesi

Elektrikli Araçlar Dalı’nda kullanılmak üzere bağışlanan aracın teslim törenine; İl Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki Eğitim Şube Müdürü Bülent Altıntaş, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Muharrem Tüfekçi, OİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Orhan Sabuncu, OİB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Metin Sezer, Renault Mais Satış Sonrası Müdürü Ersan Sarrafi,  sektör temsilcileri, Renault Mais bayileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. 

Resim önizlemesi

“Teknolojik dönüşüm içerisindeyiz” 

Etkinlikte konuşan OİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Orhan Sabuncu, “Teknolojik dönüşüm içerisindeyiz. 2030 yılında üretilen araçların en az yüzde 50’sinin elektrikli olacağı öngörülüyor. İklim değişikliği göz önüne alındığında, bu artık bir mecburiyet halini de aldı. Elektrikli araçlara duyulan ihtiyaç gün geçtikçe artıyor. Okulumuz da bu doğrultuda gerekli çalışmaları yapıyor. OİB MTAL, hem Ar-Ge merkezi kurulacak okullardan biri olarak seçildi, hem de bünyesinde Elektrikli Araçlar Dalı kuruldu. Biz, sektör temsilcileri olarak okulumuzun maddi manevi ve fikri olarak sürekli yanındayız. Bu elektrikli aracın öğrencilerimizin eğitimine olumlu katkı yapacağını düşünüyorum” dedi. 

Resim önizlemesi

“Mükemmel bir sinerji yakalandı” 

Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Muharrem Tüfekçi ise, “Ülke olarak endüstri devrimini ıskalamış bir toplumun çocuklarıyız. Akabinde elektronik devrimini de sanki biraz ucundan kıyısından teğet geçtik. İlk defa gururla söyleyebiliriz ki, nesnelerin interneti olarak adlandırılan endüstri 4.0 ile birlikte otomobilden otonom sürüş teknolojileri çağına geçişte zamanı yakaladık, senkronu tutturduk. Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığımız ve otomotiv sektörü mükemmel bir sinerji yakaladı. Bu zamana kadar yol göstericiliği başta olmak üzere maddi-manevi katkısını hiçbir zaman esirgemeyen OİB’e tüm katkıları için çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.  

Resim önizlemesi

Anahtar teslimi yapıldı 

OİB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Metin Sezer de, “Otomotivde Ar-Ge, yenilik ve tasarım merkezi olma yolunda uluslararası platformlarda temsil edilme adına yaptığımız çalışmalarla biz vizyon belirlemiştik. Bu çalışmalarımız kapsamında sürekli yanımızda olan OİB’e, sektör temsilcilerine ve il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerimize çok teşekkür ediyorum” dedi. 

Renault Mais Satış Sonrası Müdürü Ersan Sarrafi de, eğitime katkıda bulunma adına faydalı bir iş yaptıkları için gururlu ve mutlu olduklarını ifade ederken, önümüzdeki süreçte de mesleki eğitime katkı sunmaya devam edeceklerini belirtti. 

Konuşmaların ardından OİB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Metin Sezer’e Fluence Ze yüzde 100 elektrikli aracın anahtar teslimi yapıldı. 

 

 

[TÜHA Haber Ajansı, 26 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.