enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:16 İslam aleminin üç ayları Pazar günü başlıyor…
10:52 Bakan Tunç: ‘Terörsüz Türkiye’ süreci ülkemiz için, milletimizin geleceği için çok önemli bir süreç…
08:59 İHA tehdidi: Türkiye’nin hava savunması hazır mı?
00:47 Mehmet Akif Ersoy soruşturmasındaki soru işaretleri
00:35 Şirketlerden N’Aber!
00:28 Fikret Yüksel Foundation ile Başlayan 27 Yıllık Yolculuk, Fikret Yüksel Eğitim Vakfı ile Türkiye’de Kök Salıyor
00:25 Bakan Tunç: ‘Terörsüz Türkiye’ süreci ülkemiz için, milletimizin geleceği için çok önemli bir süreç…
00:24 AK Parti’nin 60 sayfa ve 15 başlıktan oluşan raporu TBMM Başkanlığı’na teslim edildi…
00:19 Donald Trump 900 milyar dolarlık savunma bütçesini imzaladı
00:17 Almanya’da tüketici güveni sarsıldı
00:13 ASELSAN’dan NATO üyesi ülkeye 410 milyon dolarlık ihracat
00:08 Süre yıl sonu doluyor: Suriye’de Kürtlerle anlaşma olur mu?
00:02 Yunanistan’ı kuranlar, onu kendi çıkarları için kullanmak isteyen İngilizler ve Fransızlardı…
10:22 Dünyada gündemin öne çıkan haberlerinden özetler!….
10:04 Türkiye’de ve Dünyada ‘Ekonomik Görünüm’…
09:16 Gazeteci Aslı SÖZLİR’den ‘Sabah Kahvesi’ Orada N’ler oluyor?
07:09 Dünyanın korkulu rüyası: Gazap ve Hayalet sistemleri
05:01 Trump’ın Ukrayna Barış Planı ve Self-Determinasyon Üzerinde Düşündürdükleri
00:54 (TARİŞ), 2025–2026 üretim sezonu için zeytinyağı alım fiyatlarını açıkladı…
00:51 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşananları haber yaptı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Putin bağları Almanya’nın eski başbakanı Schröder’i baskı altına aldı

Putin bağları Almanya’nın eski başbakanı Schröder’i baskı altına aldı
02.03.2022
A+
A-

BERLİN – TÜHA HABER / Petrol devleri Gazprom ve Rosneft için çalışan Gerhard Schröder, Ukrayna’daki savaşı reddetmesi için baskı yaptı. Sessizliği, bazı çalışanlarının protesto için istifa etmesine neden oldu ve iş ortakları kendilerini uzaklaştırıyor.

Tuba Nur TÜRKELİ

Eski Almanya Şansölyesi Gerhard Schröder Salı günü kendisini, Perşembe günkü Ukrayna’nın işgalinin ardından Rus işletmeleri ve liderleriyle olan yakın ilişkilerinden uzaklaşmak için giderek daha fazla baskı altında buldu .

Gerhard Schröder ve Vladimir Putin

Schröder, 2004’te Putin’i ‘mükemmel bir demokrat’ olarak nitelendirdi

Merkez sol Sosyal Demokratların (SPD) bir üyesi olan Schröder, 1998’den 2005’e kadar Almanya hükümetinin başındaydı. Görevden ayrıldığından beri, Başkan Vladimir Putin de dahil olmak üzere Moskova’nın seçkinleri ile dostluklar kurarak Rus petrolünde yüksek profilli işlerde çalıştı. Gazprom ve Rosneft gibi devler .

Ayrıca,  Rus gazını Almanya’ya getirecek olan ancak geçen hafta Sosyal Demokrat Şansölye Olaf Scholz tarafından engellenen bir boru hattı projesi olan Nord Stream 2 AG’nin yönetim kurulundaydı.

Geçen hafta, Schröder’e Putin’i ve Ukrayna’daki savaşı reddetmesi yönünde çağrılar yapıldı. Salı günü, Almanya parlamentosu Bundestag’daki dört çalışanının da reddettiği için istifa ettiği bildirildi.

Alman futbolu, şirketler Schröder’i bırakmaya çalışıyor

Personelinin işten ayrıldığı haberini, Schröder ile olan projelerini bırakan başka şirketler ve ortaklar izledi.

Eski sözcüsü Bela Anda, çiftin düzenli podcast’lerini durdurduğunu söyledi.

Schröder’in ömür boyu hayranı ve onur üyesi olduğu futbol takımı Borussia Dortmund, Alman  Bild gazetesine  verdiği demeçte , şansölye görevine devam ederse Dortmund’un “bunu kabul etmeyeceğini ve buna göre bir karar vereceğini” söyledi.

Almanya futbol federasyonu DFB, Schröder’in onursal bir yönetim kurulu üyesi olması nedeniyle Dortmund’un açıklamalarını yineledi.

Caretaker DFB başkanları Rainer Koch ve aynı zamanda Borussia Dortmund’un CEO’su olan Joachim Watzke, Schröder’i örgütün 11 Mart’taki genel kurulu için zamanında Rusya ile arasına mesafe koymaya çağıran ortak bir bildiri yayınladılar.

DFB’den yapılan açıklamada, “DFB’nin net duruşu, önde gelen temsilcileri ve onursal üyeleri tarafından da temsil edilmelidir. Gerhard Schröder’den de böyle bir duruş bekliyoruz.” “Onur üyemiz Gerhard Schröder’in bu duruşu paylaşmasını ve devlete ait Rus şirketlerindeki görevlerinden vazgeçmesini veya buna hazır olmadığı takdirde fahri DFB üyeliğinden vazgeçmesini umuyoruz.”

İsviçreli medya firması Ringier ve Alman makine firması Herrenknecht AG de Çarşamba günü eski şansölye ile ilişkilerini sonlandırdı.

Anlaşmaları iyi belgelenmiş olmasına rağmen, SPD geçmişte eski liderini eleştirmekten veya partiden çıkarılması için çağrıda bulunmaktan çekiniyordu. Ancak bu hafta Şansölye Olaf Scholz  , “hükümet adına konuşmadığını” söyleyerek Schröder’den uzaklaştı.

SPD’nin eş başkanı Saskia Esken hafta sonu yaptığı açıklamada, Schröder’in rollerinin “Almanya’nın itibarına zarar verdiğini” söyledi.

EK Kaynaklar *AFP, dpa

[TÜHA Haber Ajansı, 02 Mart 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.