enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:25 Gazeteci Oktan Erdikmen’den yeni kitap: Dünyanın En Vahşi Hayvanı
11:08 Türk-Alman Dostluk Federasyonu’nun (DTF), geleneksel “Kybele” ödülü Almanya’dan König ve Türkiye’den Böcek’e verildi
10:15 Aliyev, Azerbaycan’ın D-8 Teşkilatına üyeliğinin onaylanmasına ilişkin kararnameyi imzaladı
09:59 Çin merkezli sosyal medya platformu TikTok, ailelerin sosyal medya deneyimini daha güvenli ve dengeli hale getirmeye yönelik yeni özellikler sundu.
09:45 İngiltere’nin Birmingham kentinde biriken çöpler, halk sağlığı açısından ciddi risk oluşturuyor
09:31 İngiltere bu ay ikinci kez Ukrayna konulu toplantıya ev sahipliği yapıyor
09:16 ABD Başkanı Trump, sosyal medya paylaşımında ABD ordusuna Yemen’deki Husilere karşı operasyon emri verdiğini duyurdu
08:45 Zamanla Milli Şairimiz, İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy’u ananlar çoğalır…
08:24 Kolorektal kanser, Türkiye’de en sık görülen üçüncü kanser türü
07:46 Milli Gururumuz Uluslararası Arenada 5. Kez Öne Çıktı!
06:12 “Ukrayna-Rusya savaşı, Avrupa’nın güvenlik politikalarını büyük ölçüde değiştirdi”
19:09 Kastamonu’nun Bozkurt Kaymakamlığı heyelan ve toprak kayması konusunda vatandaşları uyardı…
18:43 21. Yüzyılın Deli Dumrul’u!
09:33 Bakan Uraloğlu, “YHT’ler 97 milyon yolcu taşıdı”
09:30 KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Ankara’da Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından verilen iftar yemeğine katıldı…
08:23 Ralli Sezonu Marmaris’te Açıldı!
08:17 (BM) Genel Sekreteri Guterres’in ev sahipliğindeki 5+1 gayriresmi Kıbrıs toplantısı Cenevre’de yapılacak…
08:05 Seri Muhakeme ve Basit Yargılama Usulleri başarıyla uygulanıyor!
07:48 Türk Devletleri Teşkilatı ve Türkiye’nin Stratejik Yükselişi: Dış Politika Perspektifi
18:39 ABD Başkanı’nın Özel Temsilcisi, bu hafta Moskova’ya gidecek
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Prof. Dr. Metin Sitti, Amerikan Ulusal Mühendislik Akademisi (NAE) üyeliğine seçildi

Prof. Dr. Metin Sitti, Amerikan Ulusal Mühendislik Akademisi (NAE) üyeliğine seçildi
03.03.2024
A+
A-

 Geliştirdiği tedavi robotlarıyla cerrahi operasyonlara hayati bir kolaylık getiren Bilim insanı ve Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Sitti, Amerikan Ulusal Mühendislik Akademisi (NAE) üyeliğine seçildi. 

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Prof. Dr. Metin Sitti kimdir? Metin Sitti hayatı

TÜHA Haber’in haberine göre, Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Sitti’nin doğadan esinlenen yapıştırıcılar ve minyatür robotlar alanlarında mühendisliğe yaptığı öncü ve olağanüstü bilimsel katkılardan dolayı Amerikan Ulusal Mühendislik Akademisi (NAE) üyeliğine seçilmesi Türkiye’de büyük bir mutluluk yarattı.

Akademi, “mühendislik literatürüne önemli katkılar da dahil olmak üzere, mühendislik araştırmaları, uygulamaları veya eğitimine” ve “yeni ve gelişmekte olan teknoloji alanlarına öncülük etme, geleneksel mühendislik alanlarında önemli ilerlemeler sağlama veya mühendislik eğitimine yenilikçi yaklaşımlar geliştirme/uygulama” konularında üstün katkılarda bulunanları onurlandırılıyor. Bu üyelik Amerika Birleşik Devletleri’nde bir mühendise verilen en yüksek mesleki takdirlerden biri olarak kabul ediliyor.

Albert Einstein’ın kurucusu olduğu Kaiser Wilhelm Topluluğu’nun devamı niteliğindeki, dünyanın en prestiji araştırma kurumlarından Max Planck Enstitüsü’nde ilk kez bir Türk bilim insanı, yani Prof. Dr. Metin Sitti 2017 direktörlük görevine getirilmişti. 2018 Aralık ayının başında Rahmi Koç Bilim Madalyası’na layık görülen Prof. Dr. Metin Sitti şimdi de geliştirdiği küçük robotları tedavilerde ulaşılması zor alanlarda kullanmayı hedefliyor.

Metin Sitti hayatı

Prof. Metin Sitti

Metin Sitti Kırşehir’de doğdu. Anne ve babası Kayseri doğumlu olduğu için bir süre orada yaşadılar. Sitti, ilkokulu Kayseri’de, ortaokul ve liseyi İzmir’de okudu. Babası ise Kayseri’nin bir köyünde köy enstitüsünden mezun olup İngilizce öğretmenliği yaptı ve dışardan hukuk okuyarak avukat oldu.

Metin Sitti, Boğaziçi Üniversitesi’nde elektrik-elektronik mühendisliği ve fizik çift anadal eğitimi aldı. Boğaziçi Üniversitesi’nde yüksek lisans yaptı ve bu sırada TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi’nde CAD/CAM Robotik Bölümü’nde araştırmacı olarak çalıştı. Doktorasını ise Tokyo Üniversitesi’nde elektrik mühendisliği bölümünde yaptı.

Berkeley California Üniversitesi’nde araştırmacı ve eğitmen olarak 3 yıl çalıştıktan sonra Carnegie Mellon Üniversitesi’nde profesör oldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.