enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:27 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
23:12 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
22:58 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
22:51 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
22:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
22:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da yoğun diplomasi trafiği
22:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
21:30 3. KONYA GASTROFEST Yüz Binleri Ağırladı; Başkan Altay Misafirlere Teşekkür Etti
07:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
07:51 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
07:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
07:35 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
07:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
07:30 SPD Başkanı Yıldız: Teknik çözümleri biliyoruz; ihtiyacımız olan bilgiyi politikaya, politikayı da uygulamaya dönüştürmektir.
07:24 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Anka Çocuk Destek Programı ile bugüne kadar yaklaşık 20 bin çocuğa destek verildi.
07:16 İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1624 uçuşla bir kez daha Avrupa’da birinci, dünyada beşinci en yoğun havalimanı oldu
07:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs Rum Ortadoks Patriğini kabul etti
07:09 Dışişleri’nden Yunanistan’a tepki
07:03 Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu bu hafta 2 kez toplanacak
07:33 Her eylül ayında New York’ta toplanan Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu; 80. Yılda Çatının Altında Derinleşen Çatlaklar
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Prof. Dr. Mehmet Akalın, “Siyasi ve Etik yozlaşma’ olmadan, ‘Siyasi Ahlak yasası’ uygulansın!

Prof. Dr. Mehmet Akalın, “Siyasi ve Etik yozlaşma’ olmadan, ‘Siyasi Ahlak yasası’ uygulansın!
01.06.2024
A+
A-

İYİ Parti Edirne Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Akalın, ülkemizin demokratik yapısının güçlenmesi ve kamu hizmetlerinin etkin ve şeffaf bir şekilde yürütülmesi için Siyasi Ahlak Yasası’nın hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

İYİ Parti Edirne Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Akalın,TBMM Meclis’te yaptığı konuşmada Akalın, bu önemli yasa tasarısının eksikliğinin ve iktidar döneminde şeffaflık ile hesap verebilirliğin yetersizliğinin çeşitli alanlarda yozlaşmaya yol açtığını belirtti.

Akalın dünya ülkelerinden örnek göstererek Türkiye’de de siyasi ahlak yasasının acilen uygulanması gerektiğini söyledi. Akalın mecliste yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Bu parlamento çatısı altında Siyasi Ahlak Yasası’nın olmamasının ve bunun etkilerini tartışmanın ne kadar acı olduğunu görüyoruz. Şeffaflık ve hesap verebilirliğin olmaması sonucu birçok alanda yozlaşmalar yaşanıyor” dedi.

“HESAP VERİLEBİLİRLİK ARTACAK”
Mehmet Akalın, yasa tasarısının tüm siyasetçilerin ve kamu görevlilerinin görevlerini kötüye kullanmalarını, yolsuzluk yapmalarını ve çıkar çatışmalarına girmelerini önleyecek düzenlemeler içermesi gerektiğini belirtti. “Mal varlığı beyanı, hediye kabul etme kuralları ve çıkar çatışmalarını önlemeye yönelik tedbirler, kamu görevlilerinin ve siyasetçilerin hesap verebilirliğini artıracak ve kamu kaynaklarının etkin kullanımını sağlayacaktır” diye ekledi.

“TOPLUMSAL GÜVEN GELECEK”
Akalın, Siyasi Ahlak Yasası’nın kamu görevlilerinin şeffaf bir şekilde çalışmasını zorunlu kılarak halkın devlete olan güvenini yeniden tesis edeceğine dikkat çekti. “Bu yasa, toplumda etik ve ahlaki kuralların güçlenmesine katkıda bulunacaktır. Bu da güveni artıracaktır” dedi.

“CAYDIRICI ROL OYNAYACAK”
“Yolsuzluk sadece kamu kaynaklarının israf edilmesine neden olmakla kalmaz, aynı zamanda toplumsal adaleti zedeler ve ekonomik kalkınmayı engeller. Kurumları çürütür ve devletleri zayıflatır” diyen Akalın, yasanın yolsuzlukla mücadelede caydırıcı bir rol oynayacağını ve kamu görevlilerinin dürüstlükle görev yapmalarını teşvik edeceğini vurguladı.

“ULUSLARARASI STANDARTLARA UYUM SAĞLAMAK GEREK”
Akalın, birçok gelişmiş ülkenin kamu görevlilerinin etik ve ahlaki standartlara uygun davranmasını sağlamak için benzer yasalar çıkardığını belirtti. “Bizim de uluslararası alanda saygın bir konumda olabilmemiz için bu standartlara uyum sağlamamız gerekmektedir” dedi.

Sözlerini, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk ne güzel söylemiş; ‘Bir milletin ahlak değeri o milletin yükselmesini sağlar. Bir milletin gücü zengin olmaktan çok, ahlaki değeriyle ölçülür’” diyerek bitiren Akalın, Siyasi Ahlak Yasası’nın çıkarılmasının ülkemizin demokratik yapısının güçlenmesi, yolsuzlukla mücadele edilmesi, toplumsal güvenin artması ve uluslararası standartlara uyum sağlaması açısından büyük önem taşıdığını belirtti. (TBMM)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.