enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:48 Dünyanın en prestijli savunma sanayii listesi olarak kabul edilen “Defense News Top 100″de 5 Türk şirketi yer aldı.
07:47 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, Bakan Mehmet Şimşek’in uyguladığı yeni vergi zamlarına sert sözlerle tepki gösterdi.
07:25 Soykırımcı katil İsrail ordusu Gazze kentine kara saldırılarını genişlettiğini duyurarak bölge halkına “bir an önce kenti terk etmeleri” çağrısında bulundu.
07:23 Kocaeli’nin spor tarihi bu sempozyumda
07:08 Prof. Dr. Güven Arıklı, gerçekleri görme vakti; Duygularla değil, Akılla Yol Almalıyız!
07:06 Büyüleyici Bir An: Lahey Büyükelçimiz Fatma Ceren YAZGAN Hollanda Kralı önünde göz kamaştırdı!
00:25 Konya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye – İspanya Milli Futbol Maçı öncesi ve sonrası, tramvay ve otobüs seferlerinde düzenlemeye gitti…
00:10 Kocaeli’in Karamürsel ilçesi modern otogara kavuştu!
00:06 Şanghay Perspektifinden Çok Kutupluluk: Türkiye–Çin İlişkileri
23:10 Gazze “açlıktan” ölüyor!
23:00 TRT ortak yapımı “Filistin 36” Filistin’in Oscar adayı oldu, Toronto’da alkışlarla uğurlandı
20:59 Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Dün gençliği seyirci görmek isteyenler bugün TEKNOFEST kuşağından rahatsız, dün kapattıkları kapıları biz açtık.” dedi.
20:45 Mersin’de atış eğitimi sırasında kaza sonucu şehit olan özel harekat polisi Mustafa Karapınar için tören düzenlendi.
19:51 Milli Kadın Voleybol Takımımız, Japonya’yı toplamda 3-1’lik set ile geriden gelerek mağlup etti ve finale yükseldi.
19:32 Görevden uzaklaştırılan Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler, verilen tahliye kararına savcılığın itirazı üzerine yeniden gözaltına alındı…
19:24 Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, 2025 FIVB Dünya Şampiyonası’nda A Milli Basketbol Takımı’nı tebrik etti
09:43 Gülşah Erçetin, Hollanda Yayın Kurumu NOS’un Türkiye Muhabirliğine atandı…
08:58 Gazeteci Adalet Bora’nın acı günü…
07:51 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, “Bugün Malatya’da düzenlenecek törenle 300 bininci deprem konutun teslimi gerçekleştirilecek”
07:48 CHP Genel Başkanı Özel, gündeme dair Marmara Cezaevi’nde tutuklu bulunan gazeteci Altaylı’ya çarpıcı açıklamalarda bulundu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Prof. Dr. Kanko’dan, Atatürk’e Hakaret Eden Akademisyene Sert Tepki: “Bu İhanet Cezasız Kalmamalıdır”

Prof. Dr. Kanko’dan, Atatürk’e Hakaret Eden Akademisyene Sert Tepki: “Bu İhanet Cezasız Kalmamalıdır”
29.05.2025
A+
A-

* Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret eden Abdulvahap Akıncı adlı şahsa yönelik sert bir açıklamada bulundu. Kanko, bu çirkin ifadeleri yalnızca bir saygısızlık değil, doğrudan millete ve Cumhuriyet’e yönelmiş bir ihanet olarak değerlendirdi.

* Detayı bültenimizde!…

TÜHA/ TÜRKUAZ İnternational News Agency

CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, “Sadece Bir Savcı Görevini Yapınca Ülkede Yer Yerinden Oynadı!”

ANKARA (TBMM), 29 MAYIS 2025 – Prof. Dr. Kanko, yaptığı Türkiye Büyük Millet Meclisi - Vikipediyazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Bu ülkenin kurucu liderine, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret etme, dil uzatma cüretini gösteren Abdulvahap Akıncı adlı şahıs; yalnızca haddini değil, mensubu olduğu akademik camianın da onurunu ayaklar altına almıştır. Bu milletin ortak değerlerine, Cumhuriyet’in kurucu ilkelerine ve aziz milletimizin hafızasına alenen saldırıda bulunmuştur. Bu tutum, bir saygısızlıktan öte; açık bir ihanet ve düşmanlıktır.”

Kanko, söz konusu kişinin “profesör” unvanına sahip olmasının, bu ihanetin üzerini örtemeyeceğini vurgulayarak şöyle devam etti:

“Bu şahıs unutmamalıdır ki, o unvanı taşımasını mümkün kılan düzen, Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’in eseridir. Eğer bugün bir üniversite çatısı altında fikir beyan edebiliyorsa, bu Gazi Mustafa Kemal’in bilimi, aklı ve özgür düşünceyi esas alan devrimlerinin bir sonucudur. Ne yazık ki o, bu mirası temsil etmek yerine, aşağılık bir dille karalamayı tercih etmiştir.”

Atatürk’e hakaretin sadece bir lidere değil, bir millete karşı yapıldığını ifade eden Kanko, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusuna hakaret etmek; yalnızca bir şahsa değil, milletimizin bağımsızlığına, laikliğine, çağdaş yaşam biçimine ve onurlu tarihine açık bir düşmanlıktır. Bu arsızlığın ve küstahlığın hiçbir bahanesi olamaz. Bu topraklarda özgürce yaşayıp da Cumhuriyet’in kurucusuna saldırmak; nankörlüğün ve zihinsel çürümenin en utanç verici örneğidir.”

YÖK’e ve Tüm Yetkililere Çağrı

Kanko, açıklamasında ilgili kurumlara da seslenerek şu çağrıda bulundu:

“Tüm yetkilileri göreve çağırıyoruz: Bu şahıs hakkında derhal işlem başlatılmalı, gereken en ağır yaptırımlar uygulanmalıdır. Akademik kurumlarımız, nefretin ve gerici zihniyetin değil; bilimin, vicdanın ve ahlâkın mekânı olmalıdır. Başta Yükseköğretim Kurulu (YÖK) olmak üzere tüm ilgili kurumları, bu çirkin saldırıya karşı harekete geçmeye davet ediyorum.”

Son olarak Atatürk’ün bu milletin ortak değeri olduğunu vurgulayan Kanko, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk yalnızca bir lider değil, bu milletin bağımsızlık iradesinin simgesidir. Ona dil uzatanlar bilmelidir ki; milletimiz bu değerlerine sahip çıkacak irade ve kararlılığa her zaman sahiptir. Hiçbir aşağılık karalama girişimi, Atatürk’ün fikirlerini ve devrimlerini gölgeleyemez.” (TBMM)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.