enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
22:55 Türkiye Macaristan Ekonomik ve Ticaret Toplantısı İstanbul’da Gerçekleşti
21:55 Yeni Anayasa ve Aleviler paneli Ankara’da yapıldı
21:16 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Gölcük Otobüs Terminalinin tanıtımı yapıldı…
16:00 Krediler Tükeniyor!
15:27 UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2025-26 sezonu bugün lig aşamasının ilk hafta maçlarıyla başlayacak…
07:42 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
07:08 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
03:27 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
03:12 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
02:51 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
02:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
02:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
22:58 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
22:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da yoğun diplomasi trafiği
21:30 3. KONYA GASTROFEST Yüz Binleri Ağırladı; Başkan Altay Misafirlere Teşekkür Etti
07:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
07:51 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
07:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
07:35 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
07:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Prof. Dr. İlhan: Kronik hastaların ilaçlarını bırakması çok tehlikeli

Prof. Dr. İlhan: Kronik hastaların ilaçlarını bırakması çok tehlikeli
31.08.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Kronik hastalığı bulunanların koronavirüs salgınının devam ettiği bu süreçte daha dikkatli olmaları gerekiyor. Özellikle uzmanlar, kronik hastaların ilaçlarını düzenli kullanmasına devam etmesini öneriyor.

Mustafa Kemal ATATÜRKObezite, diyabet, yüksek tansiyon hastaları…

Koronavirüse karşı en riskli grubu oluşturuyor. Bu yüzden kronik hastaların tedavi sürecinde çok daha dikkatli olması gerekiyor.

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, kronik hastalıkların ömür boyu devam eden hastalıklar olmasından dolayı ilaçların düzenli kullanımının önemli olduğuna işaret etti.

‘Kronik hastalar ilaçlarını düzenli almalı’

Kronik hastaların ilaçlarını düzenli kullanması hayati önem taşıyor. Aksi takdirde geri dönüşümü mümkün olmayan sorunlar ortaya çıkabilir.

Prof. Dr. İlhan, “Hipertansiyon hastası ilacı bıraktığı taktirde tansiyon yüksekliğinden dolayı kalp krizi geçirebilir, beyin kanaması geçirebilir, hayatını kaybedebilir veya kronik akciğer hastası ilacını bıraktığı takdirde akciğerdeki fonksiyonları kaybedebilir, hayatını kaybedebilir” diye konuştu.

Grip ve zatürre aşısı yaptırılmalı

İlaçların kullanımı koronavirüse bağlı gelişen enfeksiyonun da hafif atlatılmasını sağlıyor.

İlhan, ileri yaşta kronik hasta olanların koronavirüse yakalandığında yoğun bakım oranı ve vefat oranının arttığını bu nedenle dikkatli olmak zorunda olduklarını belirtti.

Uzmanlar bu nedenle hem çocuklara hem de kronik rahatsızlığı olanlara grip ve zatürre aşısını yaptırmalarını öneriyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 31 Ağustos 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.