enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Menfi ile görüştü
00:37 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “CHP vesayete teslim olmuş, baskılara direnememiş, sürecin önünü açacak hiçbir somut teklif getirememiştir.”
00:29 Karadağ, Türk vatandaşlarına vize muafiyetini yeniden başlatıyor
00:14 Dışişleri Bakanı Fidan, Hamas heyetiyle görüştü
00:06 11. Yargı Paketi Meclis’te kabul edildi
00:05 Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu…
00:01 “Aşkabat Forumu: Çok Kutuplu Düzen Arayışında Barış ve Güvenin Yeni Parametreleri”
11:14 Asgari Ücret Zammı Açıklandı: Yeni Tutar Net 28 075 TL! Türkiye’nin Nabzı Gündemde
10:35 SPD Başkanı Yıldız : Ankara su yönetiminde örnek bir başkent olmalı!
09:27 Finansın geleceği Ataşehir’de yazılıyor…
00:56 (TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı, DW ve Euronews abonesi
00:44 SDG meselesinde kilit güç ABD: Mazlum Abdi ve YPG’nin silahlı sayısı gerçekçi rakamlarla değerlendiriliyor
00:41 İletişim Başkanı Duran’dan Netanyahu’ya tepki
00:34 TÜGVA Başkanı İbrahim Beşinci, “Filistin’deki sistematik zulme karşı sessiz kalmayı reddediyoruz”
00:19 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lübnan Cumhurbaşkanı Avn ile görüştü
00:17 İzmir’de açılan “Hollanda & Türkiye Sergisi” büyük ilgi görüyor…
00:05 İletişim Başkanlığı “savunma sanayi projelerine yeterli ödenek ayrılmadığı” iddiasını yalanladı
00:03 Türk siyaset bilimci: Türkiye’nin artan rolü hem fırsatlar hem de riskler getiriyor…
00:02 İstanbul Havalimanı aralık ayında da Avrupa zirvesinde
20:34 400 yıllık dostluk ‘Ortak Miras’ sergisiyle taçlandı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Polonya’dan Gazprom’a Kuzey Akım 2 Boru Hattı Cezası

Polonya’dan Gazprom’a Kuzey Akım 2 Boru Hattı Cezası
04.08.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Polonya’da tekelleşme karşıtı kurum UOKİK, Rus enerji şirketi Gazprom’a, Kuzey Akım 2 Doğal Gaz Boru Hattı’yla ilgili faaliyetlerinde işbirliği yapmadığı gerekçesiyle 57 milyon dolar ceza kesildiğini açıkladı.

(TÜHA) Türkuaz Haber Ajansı’nın Amerika’nın Sesi’ne (VOA) dayandırdığı habere göre, Polonya, Rusya’nın Baltık Denizi üzerinden Avrupa’ya doğal gaz sevkiyatını iki katına çıkaracak olan Kuzey Akım 2 boru hattını Avrupa’nın enerji güvenliği açısından bir risk olarak görüyor.

Kuzey Akım 2 hattı, Gazprom tarafından inşa ediliyor. Ancak hattın maliyetinin yarısını Alman Uniper, BASF, Wintershall, Hollanda Shell ve Avusturya’nın OMV ve Engie firmaları üstleniyor.

UOKİK, 2019 yılında da yapılan değerlendirmeler sonunda Engie şirketine kendisinden istenen belgeyi teslim etmediği ve bilgi paylaşımında bulunmadığı için 40 milyon Euro ceza kesmişti.

Gazprom’a kesilen cezayla ilgili olarak UOKİK tarafından yapılan açıklamada, “Bu yılın başında Gazprom’dan Kuzey Akım 2’nin inşasını finanse eden diğer firmalarla ilgili sözleşmeleri paylaşmasını istedik. Şirket bu bilgileri paylaşmadı” denildi.

Gazprom şirketi ceza kararının ardından herhangi bir açıklamada bulunmadı. Kuzey Akım 2 boru hattının yüzde 90’ı tamamlanmış durumda. Şirket, hali hazırda Polonya’nın da gaz ihtiyacının büyük bir kısmını karşılıyor. Ancak Polonya hükümeti, Polonya’nın diğer Avrupa ülkelerinden daha fazla ücret ödediği konusunda Gazprom’u eleştiriyor. Gazprom, Temmuz ayında söz konusu fiyat anlaşmazlığı nedeniyle Polonya’nın gaz şirketi PGNİG’ye 1,6 milyar dolar ödemeyi kabul etmişti.

[TÜHA Haber Ajansı, 04 Ağustos 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.