enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:40 Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, Azerbaycan Başbakanı Esedov tarafından kabul edildi
00:56 TÜBİSAD, Türkiye’nin Dijitalleşme Karnesini Açıkladı
00:47 Türkiye-Yunanistan Siyasi Diyaloğu ve Muhtemel Senaryolar
00:45 Siber Güvenlik Başkanlığı’nın teşkilat yapısındaki değişiklik Resmi Gazete’de…
00:29 TBMM Başkanı Kurtulmuş, “Komisyonumuz tarihi bir görev icra etmektedir”
00:23 Asgari Ücretin Asıl Talihlileri: Esnaf Ağaları!
00:22 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Hz. Mevlana’yı vuslatının 752. yılında sema mukabelesinde andı
00:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistinlilerin kanı elinde olanların hadsizliği teneke tıngırtısı hükmündedir
00:03 Trump Neden Grönland Diyor? Haritalar, Grafikler ve Arktik’te Güvenliğin Yeniden Tanımı
00:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Menfi ile görüştü
00:37 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “CHP vesayete teslim olmuş, baskılara direnememiş, sürecin önünü açacak hiçbir somut teklif getirememiştir.”
00:29 Karadağ, Türk vatandaşlarına vize muafiyetini yeniden başlatıyor
00:14 Dışişleri Bakanı Fidan, Hamas heyetiyle görüştü
00:06 11. Yargı Paketi Meclis’te kabul edildi
00:05 Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu…
00:01 “Aşkabat Forumu: Çok Kutuplu Düzen Arayışında Barış ve Güvenin Yeni Parametreleri”
11:14 Asgari Ücret Zammı Açıklandı: Yeni Tutar Net 28 075 TL! Türkiye’nin Nabzı Gündemde
10:35 SPD Başkanı Yıldız : Ankara su yönetiminde örnek bir başkent olmalı!
09:27 Finansın geleceği Ataşehir’de yazılıyor…
00:56 (TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı, DW ve Euronews abonesi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Polonya: Türkiye gibi biz de AB yardımlarını hak ettik

Polonya: Türkiye gibi biz de AB yardımlarını hak ettik
29.04.2022
A+
A-

Kasaba Doktoru

VARŞOVA – TÜHA HABER / Polonya Başbakanı Morawiecki, ülkesindeki Ukraynalı sığınmacılar için AB’den maddi destek istedi. Morawiecki “Türkiye son sığınmacı dalgasında milyarlarla desteklendi. Şimdi biz de AB yardımlarını hak ettik” dedi.

Almanya’dan Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’nın haberine göre, Polonya, Ukrayna’daki savaştan kaçan yaklaşık 2,5 milyon Ukraynalı sığınmacı için Avrupa Birliği’nden maddi destek istedi.

Alman Bild gazetesine bir mülakat veren Mateusz Morawiecki ülkesinin durumunu 2015 yılındaki sığınmacı krizinde Türkiye’nin durumuna benzetti. Polonya’nın Ukrayna’dan yaralı askerlerin tedavisini üstlendiğini ve 2,5 milyondan fazla sığınmacıya “kapılarını ve kalplerini açtıklarını” söyledi.

“Bunun için paraya ihtiyacımız var” diyen Morawiecki Avrupa Birliği’nin sığınmacılar için kullanılmak üzere şimdiye kadar “tek bir sent” dahi ödemediğini ve bunun adil olmadığını belirtti.

Morawiecki “Türkiye son sığınmacı dalgasında milyarlarla desteklendi. Şimdi biz de Avrupa Birliği yardımlarını hak ettik diye düşünüyorum” dedi.

Eski Almanya Başbakanı Gerhard Schröder
Eski Almanya Başbakanı Gerhard Schröder Fotoğraf: Kay Nietfeld/dpa/picture alliance

“Schröder ile tokalaşmam”

Polonya Başbakanı Morawiecki, eski Almanya Başbakanı Gerhard Schröder’e de öfkeli olduğunu ifade etti. Schröder ile tokalaşıp tokalaşmayacağı sorusuna Morawiecki “Asla hiç bir şekilde” yanıtını verdi ve şöyle devam etti:

“(Schröder’in) Son yaptığı açıklamalar hiçbir şey öğrenmediğini gösteriyor. Utanması yok, en ufak bir vicdan azabı bile duymuyor. Hepimiz Buça’dan, Hostomel’den ve başka yerlerden gelen fotoğrafları gördük. Bu, bir kişinin fikrini değiştirmeye yetmiyorsa onun terbiyesi yoktur.”

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in yakın dostu olan Schröder, Rus enerji şirketlerinin çeşitli kurullarında yaptığı görevlerden Ukrayna savaşı başladıktan sonra da ayrılmamıştı. Bu tutumu nedeniyle Schröder’in Almanya’da da yaptırım uygulanan kişiler listesine konması ve yaklaşık 60 yıldır üyesi olduğu Sosyal Demokrat Parti’den ihraç edilmesi isteniyor.

“Alman siyasetçilerden özür beklemiyoruz”

Polonya Başbakanı Morawiecki, Rusya ile doğal gaz boru hattı kurmamaları yönünde Almanya’yı uyardıklarını ancak Alman siyasetçilerin buna kulak asmadığını belirterek bu konuda bir özür beklemediklerini söyledi.

“Alman siyasetindeki U dönüşü fazla gecikmeli oldu. Unutmayın ki Kuzey Akım 2 doğal gaz boru hattı projesi Kırım’a ve Doğu Ukrayna’ya saldırı olduktan sonra kararlaştırıldı” diyen Morawiecki “Biz bu konuda ve Kremlin’in izlediği siyasetin sonuçları üzerinde hiçbir zaman yanılsamaya kapılmadık. Diyorum ki geç olmaması hiç olmamasından yeğdir” ifadelerini kullandı.

Avrupa Birliği ile Türkiye arasında 2016 yılında varılan mutabakat gereği, Türkiye’de yaşayan 3,7 milyon Suriyeli sığınmacının bakımına harcanmak üzere 2021 yılına kadar 6 milyar euro maddi kaynak aktarıldı. Avrupa Birliği’nin Haziran 2021’deki zirvesinde de liderler Türkiye’ye 3 milyar euroluk paket tasarısını kabul etmişti.

EK Kaynaklar *DW, dpa 

Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştirDeutsche Welle

[TÜHA Haber Ajansı, 29 Nisan 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.