enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:42 Rusya-Ukrayna Arasında Barış Neden Sağlanamıyor?
07:39 İslamofobi mi Yoksa İslam Düşmanlığı mı?
07:34 Rusya’da bilime ve akla yatırım
07:20 İsrail ve Yunanistan bu gelişmeyi, sadece güvenlik değil, nüfuz mücadelesi açısından da kritik bir eşik olarak okuyor…
07:19 Devlet Bahçeli: Türkiye terör musibetinden kalıcı olarak kurtulacaktır
07:16 WWF’ten plastik kirliliğine karşı güçlü ve hukuken bağlayıcı bir küresel anlaşma çağrısı
06:48 Bakan Uraloğlu: “Taşınabilir Elektronik Cihazlarla İlgili Uluslararası Kurallara Titizlikle Uyulması Gerekiyor”
06:35 Bakan Yerlikaya Suriye İçişleri Bakanı Hattab ile görüştü
23:24 Bakanlıktan, otel yangınıyla ilgili eski İş Başmüfettişi hakkında soruşturma izni
23:14 Milli İstihbarat Akademisi, İsrail ile İran arasındaki savaşı raporlaştırdı
23:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Başbakanı Starmer ile görüştü
07:53 Trump’ın konuşlandırma emrinin ardından… Amerikan nükleer denizaltıları hakkında ne biliyoruz?
07:46 Yorum: Paşinyan’ın son açıklamaları ışığında gerçek Ermenistan ve Anayasa Değişikliği
07:46 Azerbaycan-Suriye Enerji Koridoru
07:39 Gazze ateşkesi: ‘Kapsamlı anlaşma’ konuşmaları, durgunlaşan müzakereleri harekete geçirebilir mi?
07:27 İzmir’de, su tüketiminin yoğun olduğu bölgelerde 6 Ağustos’tan itibaren 6 saatlik su kesintisi kesinti yapılacak…
07:26 Eskişehir’deki orman yangınında şehit olan AKUT gönüllüsü Tekin Enes Sarıyıldız’ın mezun olduğu okuldan alamadığı diploması, ailesine teslim edildi
07:17 Bakan Kurum: “Yangın bölgelerinde bu ay içinde hak sahipliği çalışmaları biten Bilecik ve İzmir’de konutların temellerini atacağız”
07:17 Türkiye’de son günlerde yaşanan orman yangınlarıyla mücadeleye destek vermek isteyen vatandaşlar, CİMER’e başvurdu
06:56 İskoçya Başbakanı Gazze’deki durumu “soykırım” olarak nitelendirdi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Poliste ırkçılık araştırması önerisi

Poliste ırkçılık araştırması önerisi
18.07.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Almanya’da Aşağı Saksonya İçişleri Bakanı Pistorius, ülkedeki emniyet teşkilatlarında, polisin “ırkçı fişleme” yapıp yapmadığının araştırılması talebini yineledi.

(TÜHA) Türkuaz Haber Ajansı’nın (epd,AFP,dpa / HS,ET)’ye dayandırdığı habere göre, Almanya’da polis içinde aşırı sağcı yapılanma olup olmadığına ilişkin tartışmalar devam ederken Aşağı Saksonya Eyaleti İçişleri Bakanı Boris Pistorius, diğer eyaletlerle birlikte polis teşkilatlarında olası ırkçılık bağlantıları hakkında bir araştırma yapmak istediğini açıkladı.

Neue Osnabrücker Zeitung‘a konuşan Pistorius, federal yönetim destek vermese de bu araştırmayı yapmak istediğini belirterek diğer eyaletlerin içişleri bakanlarını da bu araştırmayı yapmaya ikna etmeye çalışacağını belirtti.

Pistorius, böyle bir araştırmayla polisin görevini yaparken, “Racial Profiling” olarak adlandırılan “ırkçı fişleme” yapıp yapmadığı konusunda temsili bir sonuç elde etmeyi amaçladığını ifade etti.

İnsanların ten rengi, saç rengi ya da diğer fiziksel özellikleri nedeniyle somut bir neden olmaksızın polis tarafından kontrol edilmesine “Racial Profiling” deniyor. Federal İçişleri Bakanlığı da geçen Haziran ayında böyle bir araştırma yapılacağını duyurmuş, ancak İçişleri Bakanı Horst Seehofer, daha sonra söz konusu araştırmanın yapılmayacağını açıklamıştı.

“Korkmaya gerek yok”

Boris Pistorius ise böyle bir araştırmadan korkmaya gerek olmadığını, bunun polisi damgalamak amacı taşımadığını, aksine polisin işini daha iyi yapması için gerekli olduğunu da sözlerine ekledi.

Başka alanlarda olduğu gibi polisin de işini yaparken kalıp yargılarla hareket etme tehlikesi bulunduğunu ifade eden Pistorius, bununla birlikte polisin belirli grupları daha sık kontrol etmesinin Racial Profiling’e dahil olmadığını da söyledi. Pistorius, örneğin uyuşturucu kontrollerinde sıklıkla gençlerin hedef alınmasının ayrımcılığa girmediğini dile getirdi.

Almanya’da bir süredir polis içinde aşırı sağcı bir yapılanma olup olmadığı tartışılıyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 18 Temmuz 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.