enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:40 Toplumsal sorunlar iş modeline dönüştü
07:58 Kocaeli Ticaret Odası, Özel KOTO AOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10. yılını gururla kutladı
07:43 Gaziantep İl Tarım ve Orman Müdürü Karayılan’dan Nizip Ticaret Odası’na (NTO) ziyaret
07:39 Gazeteci-Yazar Merve GÜRBÜZ, “İran, modern savaş teknolojisinin gerisinde mi kaldı?”
07:38 Hatay Sörf Merkezi, Türkiye Şampiyonası’ndan 6 madalya ile döndü
07:31 Ankara Barosu Kent ve Çevre Merkezi Heyeti’nden Su Politikaları Derneği’ne Ziyaret
07:23 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Emniyet ve jandarma trafik ekiplerince 5-12 Haziran tarihlerinde 3 milyon 647 bin 742 aracın denetlendi”
07:20 Hatay Sörf Merkezi, Türkiye Şampiyonası’ndan 6 madalya ile döndü
07:08 Türkiye’de işe alım piyasasında hareketlilik beklentisi sürüyor
07:02 Gazeteci – Yazar Bekir AĞIRDIR, “Bahçeli’nin yeni anayasa çağrısı, yalnızca metin değişikliği değil; seçim sistemi, parti yasası ve meclis iç tüzüğü”
07:00 İran, İsraillilere ülkeyi terk etme, Kanal 12 ve Kanal 14 televizyonlarına da “tahliye” uyarısında bulundu.
01:36 Orman yangınlarıyla mücadele kapsamında Bolu’daki ormanlık alanlara girişler 01 Temmuz-30 Eylül 2025 tarihleri arasında yasaklandı.
01:19 İran-İsrail Çatışması İran Kamuoyuna Nasıl Yansıyor?
00:58 İnfografik: İsrail, İran’ı Vurdu: Nükleer Tesisler Hedef Alındı
09:17 18 ilde DEAŞ operasyonu: 39 gözaltı
09:00 Yeni haftada hava nasıl olacak?
08:49 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM), günün öne çıkan haberleri…
08:28 Cumhurbaşkanı Erdoğan “kabine” toplantısına başkanlık edecek
08:13 WWF-Türkiye: “Köpek Balığı Yaşayan Deniz Sağlıklı Denizdir!”
07:27 Mesaisine bugün başlayacak Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde bu hafta da Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) olacak.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Pfizer: Aşıda üçüncü doz gerekebilir

Pfizer: Aşıda üçüncü doz gerekebilir
17.04.2021
A+
A-

TÜHA HABER / BionTech’in ABD’li ortağı Pfizer’in CEO’su Albert Bourla, koronavirüs aşılarının etkisini artırmak için üçüncü doza gereksinim olabileceğini ve aşılamanın her yıl tekrarlanması gerekebileceğini söyledi.

ABD’li ilaç üreticisi Pfizer’ın CEO’su Albert Bourla Alman BioNTech ile birlikte geliştirdikleri koronavirüs aşısının etkisini artırmak ve aşının sağladığı bağışıklığı güçlendirmek için üçüncü dozun da uygulanmasının gerekli olabileceğini açıkladı.

Bourla, ayrıca aşılama işlemlerinin her yıl yenilenmesinin de ihtimal dahilinde olduğunu sözlerine ekledi.

Bourla, “Muhtemel bir senaryoya göre, altı ila on iki ay arasında bir dönemde üçüncü bir doza ve ardından yıllık yeniden aşılanmaya ihtiyaç olacak. Ancak bunların tümü henüz teyit edilmiş değil” dedi.

ABD merkezli CNBC kanalının Nisan ayı başlarında kaydettiği ancak Perşembe günü yayınladığı röportajda Bourla, yeni ortaya çıkan virüs mutasyonları nedeniyle ilave uygulamalara gidilebileceğini ifade ederek, Sars-CoV-2 varyantlarının bu süreçte önemli rol oynadığını söyledi.

Bazı bilim insanları ve ilaç şirketlerinin temsilcileri de benzer açıklamalar yaparak, halen kişi başına iki kez uygulanması öngörülen aşılama işleminin varyantlar nedeniyle artırılabileceğine işaret etmişti.

Pfizer ve Alman ortağı Biontech’in de aralarında olduğu çok sayıda aşı üreticisi mevcut koronavirüs aşılarının etkilerini artırmak ve bazı aşıların uygulandığı kişilerde ortaya çıkan yan etkileri gidermek için araştırmalarını sürdürüyor.

***

Neden https://www.turkuazhaberajansi.com?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün https://www.turkuazhaberajansi.com’a Abone Ol.

https://www.turkuazhaberajansi.com; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 17 Nisan 2021]

ETİKETLER: , , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.