enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:50 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “CHP’li belediyeler, ellerindeki suyu millete ulaştıramıyor”
06:39 SGK prim borcu tecil ve taksitlendirme işlemlerinde peşinat şartı kaldırıldı
06:21 (BDDK), kredi kartı limitlerinde eğitim ve sağlık harcamalarını istisna kapsamında tuttu
06:12 Filistin meselesine küresel, bölgesel ve ulusal bir yaklaşım
00:50 AVRUPA HABERLERİ / Brüksel, sosyal medya kısıtlamasında AB ülkelerini yetki aşımına karşı uyardı
00:45 Bakan Bolat: “Bölgede ekonomik hayata dönüş yeniden güç kazandı”
00:26 “İran-ABD gerginliği”
00:19 Erdoğan,”Asrın felaketinin yıl dönümü yaklaşıyor diye deprem turistleri yine hareketlenmiş vaziyette”.
00:11 Zelenskiy: Şubat 2022’den bu yana 55.000 Ukraynalı asker öldü
00:10 Bakan Bolat, “Deprem bölgesinde e-ticaret alanında nitelikli insan kaynağı oluşturulacak”
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan,”Biz, tüm renkleriyle bir, bütün, güçlü, huzurlu bir Suriye’den yanayız”
17:49 Ziraat Türkiye Kupası B. Grubu üçüncü maçında Konyaspor 5 golle galip
17:36 Trendyol 1. Lig’in 24. haftasında oynanacak müsabakalarda görev alacak hakemler belli oldu.
17:31 Bakan Kurum: Bizim insanımız devletine ‘devlet baba’ der
17:07 Rusya Maliye Bakanlığı: Petrol ve doğal gaz gelirleri yaklaşık 5 milyar dolar geriledi
13:54 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Her şeyden önce biz bölgemizde yeni bir savaş istemiyoruz
11:54 Türkiye’nin 6 Şubat 2023’te depremlerin yol açtığı hasarların giderilmesi ile bölgenin yeniden imarına yönelik çalışmalar sürüyor.
09:49 AVRUPA HABERLERİ / AB Komisyonu’nda kritik toplantı: Gündem rekabet ve iç gerilimler
00:58 SİYASET HABERLERİ / MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, “Umut hakkı konusunda uzlaştık” dedi.
00:58 Ukrayna, Rusya’nın saldırısının ardından Abu Dabi görüşmelerinde müzakere tutumunu değiştirecek
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Peker’den Soylu hakkında yeni iddia: ’15 Temmuz sonrasında silah dağıtmaya neden devam ettiniz?’

Peker’den Soylu hakkında yeni iddia: ’15 Temmuz sonrasında silah dağıtmaya neden devam ettiniz?’
10.07.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Organize suç örgütü lideri olma suçlamasıyla Türkiye’de hakkında yakalama kararı bulunan Sedat Peker, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında yeni iddialarda bulundu.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘EuroNews‘den aktardığı  haberine göre, Twitter hesabından paylaşım yapan Peker, 15 Temmuz darbe girişiminden hemen sonra halka silah dağıtıldığını ve arkasında Soylu’nun olduğunu iddia etti.

Peker, “Bu silahlar da devlet envanterine kayıtlı değil. Biraz önce anlattığım, dağılımı senin tarafından koordine edilen hiçbir silah da devlet envanterine kayıtlı değil. Senin cumhurbaşkanı olmanı planlayan arkandaki şaibeli organizasyonla 15 Temmuz sonrasında da bu silahları dağıtmaya neden devam ettiniz? Öyle ya, bu silahları gerektiğinde dağıtma görevi Özel Harp Dairesi’ne ait.” diye yazdı.

”AK Parti İstanbul Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Osman Tomakin’e silahlar teslim edildi”

Peker ayrıca söz konusu silahlar “Ak Parti İstanbul gençlik kolları başkanı olan Taha Ayhan’ın yardımcısı olan Osman Tomakin’e teslim edildi (Osman Tomakin siyah Passat araçla silahları teslim almaya geldi)” dedi.

“İmar oyunları ile sizlerin milyarlarca TL hakkınızı çaldılar”

Peker bir diğer tweet serisinde ise “Esenyurt’ta Bahaş holding diye bir firma var. Esenyurt belediyesi ile anlaşıp Esenyurta 40 milyon TL değerinde hastane yaptılar. Karşılığında ise bugünkü piyasa değeri 1 milyar TL olan devasa boyutlardaki Sembol Residence’ların yapıldığı arsayı hibe olarak aldılar” ifadelerini kullandı.

Özyurtlar iddiası

Peker ayrıca “Bir önceki oturduğu ev Ardıçlı villalarındaydı. Yani Özyurtların villalarıydı (yani Süslü Sülünün gizli kasası olan firma). Süslü sülü şu anda ise Kuzu gruba ait Spradon villalarında oturuyor. O projede normal villaların fiyatı 7 ya da 8 milyon TL” sözleriyle “Özyurtların, Soylu’nun gizli kasası olduğu” iddiasında bulundu.

Peker ayrıca “Size söz veriyorum, eğer doğru çıkmazsa bugüne kadar yaptığım tüm iddialarımın hepsinden de vazgeçeceğim. (daha önceki iddialarımın doğruluğu delillerle ispat edildiği halde). Ahmet Onay sen şerefli bir adamsın, bildiğin doğruları çık anlat” diye yazdı.

[TÜHA Haber Ajansı, 10 Temmuz 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.