enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:22 Dünyada gündemin öne çıkan haberlerinden özetler!….
10:04 Türkiye’de ve Dünyada ‘Ekonomik Görünüm’…
09:16 Gazeteci Aslı SÖZLİR’den ‘Sabah Kahvesi’ Orada N’ler oluyor?
07:09 Dünyanın korkulu rüyası: Gazap ve Hayalet sistemleri
05:01 Trump’ın Ukrayna Barış Planı ve Self-Determinasyon Üzerinde Düşündürdükleri
00:54 (TARİŞ), 2025–2026 üretim sezonu için zeytinyağı alım fiyatlarını açıkladı…
00:51 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşananları haber yaptı…
00:43 Yunanistan’ın Batı Trakya Türklerine Karşı Hak İhlalleri Devam Ediyor…
00:36 Yunan Genelkurmay Başkanı Floros’un Tarihi Olayların Değerlendirilmesindeki Entellektüel Yaklaşım Eksikliği
00:35 Otellerde kimlik fotokopisi dönemi bitti, turizmciler ulaştırma sistemlerini işaret etti
00:16 Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını gerçekleştirdi…
00:09 Devlet adamlığı, her istediğini yapabilme serbestliği değil; her yerde kendini sınırlayabilme iradesidir…
00:02 Gazeteciler Cemiyeti Mobil Basın Evi, Gaziantep Üniversitesi’ni ziyaret etti
00:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kültürel değerlerimizi evrensel bakışla harmanlayıp inşa etmeliyiz…
00:01 CHP Genel Başkanı Özgür Özel tartışmanın fitilini Brüksel’den ateşledi, AK Parti’den yanıt gecikmedi…
12:05 “Terörsüz Türkiye” süreci…
00:52 Alexis Anne-Braun ile Sanat ve Mimarlıkta Anlamın İnşası Konferansı
00:51 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hazreti Mevlana’nın 752. Vuslat Yıl Dönümü’ne ilişkin mesaj yayımladı…
00:41 Filistinli Hind Rajab’ın hikayesini anlatan “Hind Rajab’ın Sesi” filmi
00:30 Emine Erdoğan: Şeb-i Arus, sevgiyi merkeze alan bir irfan mirasıdır
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Pazar günü 81 ilde eş zamanlı orman temizliği yapılacak

Pazar günü 81 ilde eş zamanlı orman temizliği yapılacak
17.10.2024
A+
A-

Gençlik ve Spor Bakanlığı koordinasyonu, Tarım ve Orman Bakanlığı iş birliğiyle 81 ilde eş zamanlı olarak orman temizliği etkinliği düzenleniyor. Gençlerin çevreye duyarlılığını artırmak, sürdürülebilir çevre bilincini güçlendirmek ve ormanların korunmasına yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla 20 Ekim’de Türkiye genelinde geniş katılımlı bir orman temizliği gerçekleştirilecek.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Gençlik ve Spor Bakanlığı koordinasyonu, Tarım ve Orman Bakanlığı iş birliğiyle 20 Ekim Pazar günü saat 11.00’de Türkiye genelinde geniş katılımlı bir orman temizliği yapılacak.

Etkinlik, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı iş birliğinde hayata geçirilirken, üniversite öğrenci toplulukları, sivil toplum kuruluşları, belediyeler, özel sektör temsilcileri ve diğer kamu kurumları da etkinliğe destek verecek.

Gençler ve gönüllüler el ele

81 ilde, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından belirlenen ormanlık alanlarda yapılacak etkinlik, geniş bir gönüllü katılımına sahne olacak. Gençlerin ve gönüllülerin öncülüğünde, doğaya zarar veren atıklar toplanacak, uygun şekilde ayrıştırılarak geri dönüşüme kazandırılacak. Bu kapsamda, atıkların sağlıklı bir şekilde geri dönüşüm süreçlerine dâhil edilmesi için çeşitli paydaşlarla iş birliği yapılacak.

Amaç: Temiz ve sürdürülebilir bir gelecek

Bu anlamlı etkinlik, gençlerin çevre bilincini güçlendirmenin yanı sıra, sürdürülebilir çevre anlayışını daha geniş kitlelere yaymayı hedefliyor. Ormanların korunması, temiz tutulması ve doğaya zarar veren atıkların bertaraf edilmesiyle, hem ekosisteme destek olunacak hem de gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakılması için önemli bir adım atılacak.

20 Ekim’de gerçekleştirilecek orman temizliği, orman ekosisteminin korunması ve yangın riskinin azaltılması açısından en uygun tarihlerden birinde yapılacak. Sonbahar, ağaçların yapraklarını dökerek orman zemininde birikintiler oluşturduğu bir dönem olarak tanımlanıyor. Bu dönemde yapraklar çürüyerek yangın riski taşıyabileceği gibi, temizlenmemesi halinde orman tabanında aşırı birikinti yaratabiliyor.

Sonbahar temizliği, ormanların kış mevsimine daha düzenli girmesini sağlarken, kar yağışı öncesinde yapılan bu temizlik çalışmaları, kış şartlarında biriken çöplerin ve atıkların görünürlüğünü artırıyor ve bahar aylarında daha kolay bir temizlik yapılmasına olanak tanıyor. Bu nedenle 20 Ekim’de gerçekleştirilecek orman temizliği hem orman sağlığına hem de biyolojik döngünün korunmasına büyük katkı sağlamayı amaçlıyor.

Sen de katıl, doğaya bir nefes ol!

Tüm gençler ve gönüllüler, ormanların korumak ve geleceğe temiz bir iz bırakmak için bu büyük çevre hareketine katılmaya davetli. 81 ilde aynı anda gerçekleşecek bu anlamlı etkinlikte, doğa için el ele verebilir, temiz bir gelecek için hep birlikte adım atabiliriz.

20 Ekim’de belirlenen alanlar ve ormanlarda gerçekleştirilecek etkinliklerde katılımcı olarak yer almak ve detaylı bilgiye ulaşmak için genclikhizmetleri.gov.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.