enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:01 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:31 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:46 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:06 (UHA) Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:24 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:11 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
22:05 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”.
21:55 Bakan Gürlek, “2026’da Türkiye’nin yabancı ülkelerden adi suç ve terör suçları kapsamında kabul edilen iade talebi sayısı 76”
21:38 İletişim Başkanı Duran, “İsrail Lübnan’ın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü hedef almaktadır”
11:35 Şehit düşen tıbbiyelilerin anısına tarihi siperlerde toplandılar
11:29 Kadir Gecesi bugün idrak edilecek
10:00 Türkiye–Azerbaycan Akademik Toplantısı, Nahçıvan Öğretmenler Enstitüsü’nde Gerçekleştirildi…
14:49 Savaş 110 km uzakta ama Van’da haberler “masabaşı”
14:14 SAHA İstanbul Elektrik ve Elektronik Komitesi Mart Ayı Toplantısı
13:48 Irak’ta İstikrarın Sonu mu? ABD‑İsrail’in İran’a Saldırısının Yansımaları
12:57 Dışişleri Bakanı Fidan, “Savaşın tüm bölgeye yayıldığını endişeyle müşahede ediyoruz”
22:31 Bakan Uraloğlu: Ramazan Bayramında 19, 22 ve 23 Mart tarihlerinde 6 ek yüksek hızlı tren seferi düzenlenecek
22:07 Dışişleri Bakanı Fidan, “Netanyahu hükümeti Gazze’de ateşkes ihlallerini sürdürüyor”
21:01 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zorlu: Türkiye, bugün içeride ve dışarıda hayal edilen şeyleri başarmaya, gerçeğe dönüştürmeye devam ediyor
20:11 Devlet Bahçeli’den tarihçi ve yazar İlber Ortaylı için taziye mesajı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Paşinyan: Uzun süre ateşkes olmayacak

Paşinyan: Uzun süre ateşkes olmayacak
22.10.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Dağlık Karabağ’daki krizin çözümü için diplomatik kanalları tıkayan bir açıklama yaptı. Paşinyan, “Uzun süre diplomatik çözüm olmayacak” dedi.

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (DW,dpa,AFP)’ye dayandırdığı haberine göre,Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Facebook hesabı üzerinden yayınladığı mesajında, Dağlık Karabağ kriziyle ilgili olarak, “Uzun süre diplomatik çözüm olmayacak” ifadesini kullanarak, Ermeni halkını gönüllü olarak cepheye çağırdı. Paşinyan görüntülü açıklamasında, zafere ulaşıncaya ya da yenilgiye uğrayıncaya kadar savaşılması gerektiğini, bu savaşta orta yol olmadığını belirtti.

Savaşı kazanmak için gönüllü birlikler kurulması çağrısında bulunan Paşinyan, Karabağ’ın statüsü için sürdürülen müzakerelerin anlamsız olduğunu ifade ederek Bakü’yü uzlaşmak istememekle suçladı.

Dışişleri bakanları Lavrov’la buluştu

Paşinyan’ın bu açıklaması öncesinde ise Ermenistan ve Azerbaycan’ın dışişleri bakanları Moskova’da Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’la ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştirdi. Rus Dışişleri’nden yapılan açıklamada, görüşmelerde ateşkes koşullarının ele alındığını açıkladı.

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ve Ermeni mevkidaşı Zohrab Mnatsakanyan’ın Cuma günü de ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile görüşmesi bekleniyor.

Çatışmalar sürüyor

Dağlık Karabağ’da Rusya’nın girişimiyle geçtiğimiz haftalarda kabul edilen ateşkes anlaşması ihlal ediliyor. Çatışmaların devam ettiği bölgede can kayıplarının arttığı haber verilirken ölenler arasında sivillerin de olduğu belirtiliyor.

Öte yandan Ermenistan, cephe hattında kalan cesetlerden dolayı salgın tehlikesine karşı uyararak ateşkesin cenazeler için değerlendirilmediği açıklamasını yaptı.

[TÜHA Haber Ajansı, 22 Ekim 2020] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.