enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:30 Nizip Ticaret Odası’nda (NTO) Eğitim İçin Birlik: Temsili Ayakkabı Dağıtım Töreni Gerçekleştirildi
00:30 Otomotivde ekim rekoru: 10 ayda 1 milyondan fazla araç satıldı…
00:27 Türk savunma sanayii yenilikçi ürünleriyle, Mali’nin başkenti Bamako’da BAMEX’25 fuarında olacak…
00:24 ABD’den nadir mıknatıs bağımlılığını bitirmek için 1.4 milyar dolarlık yatırım…
00:24 İÜ Rektörü Zülfikar: 6 asırlık üniversitenin ve mezunlarının onurunu koruduk
00:19 Marjinal Porter Novelli’den,’Yanındayız Derneği’ne stratejik iletişim danışmanlığı desteği
00:17 Burs ve öğrenim kredisi başvuru sonuçları açıklandı
00:14 Dışişleri Bakanlığı, “Avrupa Komisyonu 2025 Türkiye Raporu” hakkında, ‘Ön yargılı ve mesnetsiz’ dedi…
00:09 Selanik’teki Atatürk Evi, 10 Kasım’da Atatürk’ü Anma Günü’nde açılıyor…
00:07 AB Yüksek Temsilcisi Kallas Türkiye için ‘Önemli bir ortak’ diyerek açıkladı…
00:06 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’den: Son 6 yılda 18 yeni üst geçit, 38 engelli asansörü
00:04 Kocaeli Ticaret Odası (KOTO), ilin sağlık turizmindeki gücünü dünyaya tanıtmaya devam ediyor
00:03 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, COP30 Liderler Zirvesi için bugün Brezilya’nın Belem kentine gidecek…
12:32 YÖK’ten Dışişleri Bakanı Fidan’ın yükseköğretimine ilişkin açıklama
12:07 UNESCO 43. Genel Konferansı’nda,15 Aralık’ın, “Dünya Türk Dili Ailesi Günü” olarak ilan edildi…
10:41 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İstanbul’da Gazze konulu toplantıya ev sahipliği yaptı.
07:56 “Her yerde Türkiye var!”
07:13 Plastik Su Şişesi Araştırmasının Sonuçları Açıklandı
07:10 Ekim ayı enflasyon rakamları açıklandı
00:57 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde 2001’de kurulan AK Parti, 3 Kasım 2002 seçimlerini kazanarak geldiği iktidarda 23 yılı geride bıraktı.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

PASİFİK EURASIA 12 günde Çin’den Türkiye’ye ham madde ve ara mamul getirdi

PASİFİK EURASIA 12 günde Çin’den Türkiye’ye ham madde ve ara mamul getirdi
07.07.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Pasifik Eurasia Lojistik, tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi dönemine rağmen 43 konteynerlik ikinci yük trenini TCDD’nin resmi forwarder’ı olarak İzmit Köseköy’de karşıladı.

(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı muhabirinin bildirdiğine göre, ‘Tek Kuşak Tek Yol’ insiyatifi çerçevesinde Bakü-Tiflis-Kars (BTK) tren hattı ile 23 Haziran’da Çin Kazakistan sınırında bulunan Khorgos’dan (Altınkol) kalkan ham madde ve ara mamul yüklü China Railway Ekspress12 gün gibi kısa bir sürede Köseköy’e vardı.

Türk üreticiler tarafından ithal edilen ham madde ve ara mamul konteynerlerini bıraktıktan sonra Marmaray tüp geçişini kullanacak China Railway Ekspress, ardından İtalya ve Polonya’ya gidecek.

China Railway Ekspress, Avrupa ve Türkiye’den ihracat konteynerlerini alarak tekrar Orta Asya ve Çin’e yol alacak. 

Pasifik Eurasia CEO’su Murat Karatekin, Pasifik Eurasia’nın BTK hattında ve kuzey koridorunda TCDD’nin resmi forwarderı olarakpaydaşları ADY Konteyner ve ADY Express, KTZ Express ve JSC Georgian Railway’in katkıları ile 12 gün gibi kısa bir sürede Türkiye’ye ulaştırmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. 

Murat Karatekin, 12 günlük sürenin lojistik sektörü açısından çok önemli ve değerli olduğunu belirterek, şunları söyledi: 

Pandemi koşullarına rağmen demir yolu taşımacılığında sevkiyatların etkilenmemesi ve stabilite çok önemli. Pandemi döneminde lojistik sektörüne baktığımızda karayolu ve havayolu taşımacılığının durma noktasına geldiğini, deniz yollarında ise navlunların tavan yaptığını görüyoruz. Demiryolu taşımacılığında ise hacimsel olarak artış meydana gelmesine rağmen, navlunlar düşürülerek ihracat ve ithalatçılarımızın yükünü bir nebze hafifletmiş olduk. Her tür zorlu dönemin taşımacılık modeli olan demiryolu, pandemi sürecinde de neredeyse tek seçenek haline geldi.” 

Demiryolu lojistiğinin pandemi döneminde en güvenilir taşıma modeli olmasının yanı sıra, özellikle Çin – Türkiye arasındaki kısa transit süresi nedeniyle dikkat çektiğini belirten Murat Karatekin, avantajlı ve istikrarlı navlunların da sektöre destek verdiğini söyledi.  

Murat Karatekin, “Pasifik Eurasia olarak Rusya Federasyonu Demiryolları RZD LogisticsGürcistan Demiryolları MS AgencyKazakistan Demiryolları KTZ Express ve Azerbaycan Demiryolları ADY Konteyner ve ADY Express’in Türkiye resmi acentesi olarak çalışıyoruz. Aynı zamanda XİAN Dry Port işletmesinin Türkiye Temsilcisiyiz. Dolayısı ile ithalat ve ihracatçılarımız en avantajlı navlun teklifini bizden alma şansına da sahipler” dedi.  

HABER : Ebru GÜZEL & Kocaeli

[TÜHA Haber Ajansı, 07 Temmuz 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.