enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
01:21 ABD Özel Temsilcisi Steve Witkoff, İranlı yetkililerle bu haftanın sonuna doğru bir araya gelecek
00:58 Eski Libya lideri Kaddafi’nin oğlu Seyfülislam evinde uğradığı saldırıda öldürüldü
12:51 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan haberler!
11:08 Deprem şehitleri “Türkiye’min Gücüne Bak” temalı törenle anılacak
08:55 GAP 2026 Sulama ve Bölgesel Kalkınma – Projede Sulamanın Sonuçları
04:58 İttihat ve Terakki cemiyetinin, Şam Valisi olarak atadığı Cemal Paşa: Köpekler ve Araplar Giremez!
04:29 Adalar Vakfı’ndan İstanbul’un hafızasına yolculuk: Adalarda Hayat Var belgeseli yayında
00:55 Rusya-Ukrayna Savaşı’nın arabulucu ülkesi: Türkiye
00:52 İmalat sanayisi işletmeleri için uygun koşullu finansman paketi
00:51 Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Başkanı Bulut, Mısır’da İş Birliği Protokolüne imza attı
00:47 “Narin Güran cinayetine aylar sonra müdahil olundu” haberlerine yalanlama
00:47 AVRUPA HABERLERİ: AB’nin Avrupalı şirketler için sınırları kaldırma planı: EU-INC nedir?
00:45 Güvenlik kaynakları ne diyor: 25 maddede Suriye’de yaşananlar-görüşmeler-beklentiler
00:39 Deprem şehitleri “Türkiye’min Gücüne Bak” temalı törenle anılacak
00:27 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörden medet umanlar sonuç alamaz
00:23 Türk tipi Kamikaze İHA’dan tam isabet: SKYDAGGER sahnede
00:22 Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı: Bakıma Muhtaçlık
00:17 Sivil Havacılıkta pilot sayısı geçen yıla göre yüzde 10 artışla 17 bin 910’a ulaştı
00:14 Kahramanmaraş’ta, 6 Şubat 2023’te meydana gelen deprem felaketinin 3. yılında eğitim öğretime bir gün ara verilecek.
00:04 Gergerlioğlu’ndan destek; “İşçilere yönelik hukuksuzluk devam ederse, halk boykot başlatacaktır!”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Paris sokakları karıştı: Terör örgütü PKK yanlıları polise saldırdı

Paris sokakları karıştı: Terör örgütü PKK yanlıları polise saldırdı
24.12.2022
A+
A-

Fransa’nın başkenti Paris’te silahlı saldırı düzenlendi. 3 kişi hayatını kaybetti. Polis saldırıyla ilgili 1 kişiyi gözaltına aldı. Bölgede toplanan PKK terör örgütü yanlısı bir grup ise gösteri yaptı, polislere saldırdı.

TRT Haber'in zirvedeki yeri değişmedi - Son Dakika HaberleriUluslararası Haber Ajansı (UHA)’nın ‘TRT Haber’ kaynaklı Mustafa SEÇEN’in haberine göre, Fransa bir kez daha silahlı saldırı dehşeti yaşadı. Başkent Paris’in 10’uncu bölgesinde, silahlı bir kişi çevreye ateş açtı. 3 kişi hayatını kaybetti.

Polis operasyon düzenledi, 69 yaşındaki bir kişiyi göz altına aldı. Fransız medyasına göre saldırgan Fransız asıllı, emekli bir makinist.

Fotoğraf: Reuters

[Fotoğraf: Reuters]

İçişleri Bakanı Darmanin açıklama yaptı

Olay yerine gelen İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, saldırganın aşırı sağcı olduğuna ilişkin kesin bilgi olmadığını söyledi. Darmanin, “Saldırgan bilinçli olarak yabancıları hedef alsa da belirli bir grubun hedef alındığı söylenemez.” dedi.

İçişleri Bakanlığı görevi yürüttüğünden bu yana 9 tane aşırı sağcı motifli olay gerçekleştirildiğini ve 11 aşırı sağcılara ait derneğin kapatıldığını belirten Darmanin, saldırganın bunlardan hiçbiriyle bağlantısına ilişkin bir delil bulunmadığını aktardı.

Darmanin, devam eden adli soruşturma neticesinde gelecek saatlerde daha net bilgilerin paylaşılacağını açıkladı.

Paris savcılığı, ırkçılık şüphesinin de soruşturma kapsamında olduğunu açıkladı.

Terör örgütü PKK yanlıları polise saldırdı

Darmanin’in konuşmasının ardından, terör örgütü PKK yanlısı bir grup, alandaki polislere saldırdı;caddedeki araç ve dükkanlara zarar verdi.

Olaylar sırasında terör örgütü PKK yanlısı sloganlar atan saldırganlar, terör örgütünü simgeleyen paçavralar taşıdı.

Terör örgütünün paçavralarını taşıyan gruba polis göz yaşartıcı gazla müdahale etti.

Saldırgan daha önce göçmen merkezine de saldırmış

Fransız basınında, 69 yaşındaki saldırganın, Fransa’nın resmi demir yolu şirketi SNCF’ten emekli bir Fransız vatandaşı olduğu belirtildi.

Haberlerde, saldırganın daha önce de 2016 ve 2021’de 2 kez cinayete teşebbüs ettiğinin polis kayıtlarına geçtiği, Aralık 2021’de elinde kılıçla Paris’te bir göçmen merkezine saldırdığı ve 2 kişiyi yaraladığı bilgisine yer verildi. Saldırganın bu nedenle hapse atıldığı ve bu aralık ayında hapisten çıktığı anımsatıldı.

TÜHA Haber Ajansı, 24 Aralık 2022]

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.