enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
13:45 EGİAD’lı Sanayiciler Yaz Akşamında Buluştu
10:21 Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal ile eşi Yasin Köksal’ın kumpasları Sabah Gazetesi’nde manşet oldu
10:02 CHP’li Belediye Başkanı Burcu Köksal, hakkında çıkan rüşvet iddialarını haberleştiren gazeteyi mühürledi!
09:40 ABD Başkanı Donald Trump, “İran’da Fordo, Natanz ve İsfahan olmak üzere üç nükleer tesisi vurduk”
07:38 PKK Terör Örgütü Kürtlerin Temsilcisi Değil, Düşmanıdır
07:30 Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, “dünyanın kadınların dönüştürücü gücüne her zamankinden daha fazla ihtiyacı var”
07:09 Bakan Uraloğlu: Raylı sistemlere 500 milyon liralık destek programını hayata geçiriyoruz
07:02 Hayvanseverlerin bağışlarını zimmete geçiren 10 şüpheli tutuklandı
06:58 MHP, ‘Terörsüz Türkiye için Milli ve Birlik ve Dayanışma Buluşmaları’na başlıyor
00:02 A Milli Kadın Basketbol Takımı, 2025 FIBA Avrupa Şampiyonası’nda Yunanistan’ı 83-72 yendi…
23:09 Küresel Ulaşımın Yol Haritası İstanbul’da Çizilecek…
22:20 Erdoğan: Netanyahu bölgesel barışın önündeki en büyük engeldir
22:11 Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile UNRWA Arasında, UNRWA Ankara Temsilciliği’nin Kurulmasına İlişkin Anlaşma”yı imzalaması öngörülüyor.
21:58 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İstanbul’da diplomasi trafiği
20:59 TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Bahçeli’nin ‘komisyon’ çağrısına tarih verdi…
19:33 Özbekistan vatandaşı Khasan Umarov’un geri gönderme merkezinde yaşamını yitirmesi meclise taşındı!
10:06 Ankara’da Su Bitiyor. İlave Su Kızılırmak’tan Getirilecek. Su Güvenliği Seferberliği Gerekli
09:38 Kastamonu’da nüfusu 2 binin altına düşen belediyeler köy olacak…
09:33 Türk Hava Yolları tarafından hizmet sektörü için tecrübeli ve tecrübesiz kabin memuru alımı
09:02 TÜBİTAK’tan ISUBÜ 30 Milyon TL Bütçeli “Milli Teknoloji Atölyesi” Projesi’ne Onay Aldı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Pandemi yılında Alman vatandaşı olanların sayısı azaldı

Pandemi yılında Alman vatandaşı olanların sayısı azaldı
27.05.2021
A+
A-

TÜHA HABER / 2020 yılında Alman vatandaşlığına geçenlerin sayısı yüzde 15 oranında düştü. Alman vatandaşlığına geçen yabancılar arasında ilk sırada yine Türk vatandaşları var. 

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (AFP / EC, MK)’ye dayandırdığı habere göre, Pandemi yılı olan 2020’de Alman vatandaşlığı alanların sayısı yüzde 15 oranında düştü. Federal İstatistik Dairesi’nin dün yaptığı açıklamaya göre geçen yıl yaklaşık 110 bin yabancı Alman vatandaşı oldu. Bu sayının 2019’a göre yaklaşık 19 bin daha az olduğu ifade edildi. Düşüşte İngiltere vatandaşları arasında Alman vatandaşlığına geçmek isteyenlerin sayısının azalması rol oynadı.

Geçen yıl sadece 4 bin 900 İngiltere vatandaşının vatandaşlık başvurusunda bulunduğu öğrenildi. Bunun bir önceki yıla göre 9 bin 700 daha az olduğu ifade edildi. İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden ayrılma (Brexit) kararı nedeniyle Alman vatandaşı olan İngiltere vatandaşlarının sayısı 2019 yılında yüksek olmuştu.

Koronavirüs pandemisi nedeniyle devlet kurumlarındaki işleyişin yavaşlaması da sayısal düşüş de rol oynuyor. Federal İstatistik Dairesi uzun bekleme süreleri olduğuna ve daha az başvurunun incelenebildiğine dikkat çekti.

Türkler ilk sırada

Geçen yıl 173 farklı ülkeden insanlar Alman vatandaşı oldu. Sayı olarak Alman vatandaşlığına geçenler arasında ilk sırada Türkiye vatandaşları bulunuyor. Türkiye vatandaşları arasında AB vatandaşı olanların sayısı ise bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 38 düşerek yaklaşık 11 bin 600 oldu.

Toplamda ise geçen yıl Alman vatandaşı olanların dörtte birini Avrupa Birliği vatandaşları oluşturuyor. AB ülkeleri arasında da Rumenler ilk sırada geliyor. Rumenleri 2020’ye kadar AB üyesi olan İngiltere ve Polonya vatandaşları takip ediyor.

Alman vatandaşı olan Suriyelilerin sayısında da artış kaydedildi. 2020 yılında Suriye vatandaşlığından Alman vatandaşlığına geçenlerin sayısı bir önceki yıla göre yüzde 74 artarak 6 bin 700 oldu. Artış trendinin gelecek yıllarda da sürmesi bekleniyor.

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 27 Mayıs 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.