enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:37 MSB: Tüm imkanlarımızla Katar’ın yanındayız
11:39 Türk-İsrail savaşı zaten yaşanıyor!
10:12 Yeni Bir Kocaelispor…
09:48 Gazeteci Veysel Kavrayan’ın babası Özcan Kavrayan vefat etti, Cenazesi Nevşehir’de toprağa verildi.
07:57 AK Parti tarafından “Türkiye Yüzyılı Buluşmaları” başlığıyla başlatılan programlar kapsamında, 54 il ve 584 ilçede vatandaşlarla bir araya gelindi.
07:56 Türkiye’nin 1 Eylül 2025 itibarıyla geldiği genel durum
07:55 CHP’li Belediyelerde yaprak dökümü devam ediyor… Şimdi de bir istifa Beykoz Belediyesi’nden geldi..
07:42 Amerikan ‘Savaş’ Bakanlığı
07:41 Türkiye Gazetesi köşe yazarı Cem Küçük’ten gelen zam tepkisi gündem oldu.
07:20 İYİ Parti Yönetiminden Su Politikaları Derneği’ne Ziyaret
07:03 A Milli Erkek Basketbol Takımımız 12 Dev Adam madalya yolunda
07:03 Tarih ve Bilim uzmanı Nesrin KALKAN OKUR: Türkiye Cumhuriyeti Devleti-ABD İlişkileri
22:46 CHP Beykoz Belediye Meclis üyeleri Uğur Gökdemir ve Murat Uzun partilerinden istifa ettiklerini açıkladı.
22:24 AYM: CHP Kurultayı davası 26. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek
22:06 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 11-12 Eylül tarihlerinde İtalya’ya çalışma ziyareti gerçekleştirecek…
21:34 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yalçın: Refah Sınır Kapısı’na dünyadan ilk giden siyasi heyetiz
21:20 TBMM Başkanı Kurtulmuş, İsrail’in Doha’daki saldırısı “Açık bir barbarlık”…
17:36 Muhalefetin Sefalet Edebiyatı
15:52 CHP’de kurultay davası sonucu beklenirken, Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu’nun B planı gündeme bomba gibi düştü.
09:34 Dışişleri Bakanlığı, Nepal’deki güvenlik durumu dolayısıyla, güvenlik ve seyahat duyurusu yayımladı.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Pandemi yılında Alman vatandaşı olanların sayısı azaldı

Pandemi yılında Alman vatandaşı olanların sayısı azaldı
27.05.2021
A+
A-

TÜHA HABER / 2020 yılında Alman vatandaşlığına geçenlerin sayısı yüzde 15 oranında düştü. Alman vatandaşlığına geçen yabancılar arasında ilk sırada yine Türk vatandaşları var. 

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (AFP / EC, MK)’ye dayandırdığı habere göre, Pandemi yılı olan 2020’de Alman vatandaşlığı alanların sayısı yüzde 15 oranında düştü. Federal İstatistik Dairesi’nin dün yaptığı açıklamaya göre geçen yıl yaklaşık 110 bin yabancı Alman vatandaşı oldu. Bu sayının 2019’a göre yaklaşık 19 bin daha az olduğu ifade edildi. Düşüşte İngiltere vatandaşları arasında Alman vatandaşlığına geçmek isteyenlerin sayısının azalması rol oynadı.

Geçen yıl sadece 4 bin 900 İngiltere vatandaşının vatandaşlık başvurusunda bulunduğu öğrenildi. Bunun bir önceki yıla göre 9 bin 700 daha az olduğu ifade edildi. İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden ayrılma (Brexit) kararı nedeniyle Alman vatandaşı olan İngiltere vatandaşlarının sayısı 2019 yılında yüksek olmuştu.

Koronavirüs pandemisi nedeniyle devlet kurumlarındaki işleyişin yavaşlaması da sayısal düşüş de rol oynuyor. Federal İstatistik Dairesi uzun bekleme süreleri olduğuna ve daha az başvurunun incelenebildiğine dikkat çekti.

Türkler ilk sırada

Geçen yıl 173 farklı ülkeden insanlar Alman vatandaşı oldu. Sayı olarak Alman vatandaşlığına geçenler arasında ilk sırada Türkiye vatandaşları bulunuyor. Türkiye vatandaşları arasında AB vatandaşı olanların sayısı ise bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 38 düşerek yaklaşık 11 bin 600 oldu.

Toplamda ise geçen yıl Alman vatandaşı olanların dörtte birini Avrupa Birliği vatandaşları oluşturuyor. AB ülkeleri arasında da Rumenler ilk sırada geliyor. Rumenleri 2020’ye kadar AB üyesi olan İngiltere ve Polonya vatandaşları takip ediyor.

Alman vatandaşı olan Suriyelilerin sayısında da artış kaydedildi. 2020 yılında Suriye vatandaşlığından Alman vatandaşlığına geçenlerin sayısı bir önceki yıla göre yüzde 74 artarak 6 bin 700 oldu. Artış trendinin gelecek yıllarda da sürmesi bekleniyor.

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 27 Mayıs 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.