enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:57 Cups & Clouds Ortaköy’de Basın Lansmanı: Kahve Tutkusu Boğaz’la Buluştu
07:47 Hafta içi yaşanan Ankara Gündemi’nden kısa kısa!
07:46 İletişim Başkanı Burhanettin Duran, “Türkiye, terörsüz yarınlarda daha güçlü olacak”
07:20 MSB’den “metan gazı zehirlenmesi” açıklaması: Öngörülemez ve olağan dışı olarak gelişmiştir
00:11 “Katilin Yol Haritası Değil, Milletin İradesi Geçerlidir!”
00:07 Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli ile telefonda “Terörsüz Türkiye” sürecini görüştü
00:05 Adalet Bakanı Tunç, terör örgütü PKK’ya ilişkin, “Silah bırakma sürecinin izlenmesiyle ilgili devletin kurumları konuyu hassasiyetle takip ediyor.”
00:03 Leman dergisinin yazı işleri müdürü Aslan Özdemir, yurt dışından Türkiye’ye girişinde İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alındı.
00:03 Özgür Özel kimin tetikçiliğini yapıyor?
00:02 Irak’ın Süleymaniye kentinde terör örgütü PKK’ya bağlı ilk grup silah bıraktı!
10:29 Hollanda tarihinde bir ilk: Cengiz SAHAN, Hollanda Kraliyet Hava Kuvvetleri Başkomutanlık koltuğuna oturdu 
07:58 CHP’li belediyelere soruşturma: Böcek ve Karalar’dan sonra Tutdere de görevden uzaklaştırıldı
07:48 BM raporu: Türkiye’nin yüzde 88’i çölleşme riskiyle karşı karşıya
07:26 Türkiye, HTŞ’yi ‘terör örgütleri’ listesinden ne zaman çıkarabilir?
07:13 ‘Gazze’de soykırım yapılıyor’ diyen BM raportörüne ABD’den yaptırım
00:07 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı görevini Fahrettin Altun’dan devralan Burhanettin Duran, görevi kendisine layık gören Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarını sundu.
23:12 Kartalkaya davasında otel sahibi Halit Ergül ifade verdi: ‘300 personelden birinin hatasını hepimiz çekiyoruz’.
22:42 Bakan Kurum, Roma’da düzenlenen “2025-Ukrayna iyileştirme konferansı”na katıldı
11:22 İletişim Başkanlığı’na Dışişleri Bakan Yardımcısı Burhanettin Duran atandı
11:04 CHP’li belediyeleri saran yolsuzluk ağı tek tek gün yüzüne çıkarken, Bayrampaşa Belediyesi’nden de 2 istifa geldi…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Pandemi Sürecinde Doğru Beslenme Nasıl Olmalı?

Pandemi Sürecinde Doğru Beslenme Nasıl Olmalı?
30.07.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Bulaşıcı özelliğinden dolayı hızla yayılarak dünyayı etkisi altına alan Corona virüsü salgınına karşı mücadele devam ederken, henüz hiçbir ülkede virüse karşı etkin bir ilaç bulunamadı.

Uzmanlar bulaştığı zayıf bünyeli kişilerde metabolizmayı zayıflatarak, bedende büyük ölçüde kırgınlığa, hatta ölüme neden olabilen bu virüse karşı savunmanın doğru beslenme ile mümkün olduğuna dikkat çekiyor.

İnsan fizyolojisinde tahripkar etkiye neden olan gıdalar yerine, antioksidan içeren gıdaları tüketmenin enfeksiyon hastalıklarına karşı savunmayı daha güçlü kıldığını vurgulayan beslenme uzmanı Dr. Eyyüp Yılmaz, paketli ürünlerin ise insan vücuduna olan zararlarını anlattı.

Dr. Eyyüp Yılmaz
Dr. Eyyüp Yılmaz

‘’Virüse karşı kaleyi güçlü tutmak lazım“

VOA Türkçe’ye konuşan Dr. Eyyüp Yılmaz, viral enfeksiyonların binlerce yıldır var olduğuna dikkat çekerek, “Yeryüzünde daima savaş vardır, daima çarpışmalar olacaktır. Ülkelerin kendilerini savunma şekillerine göre de birisi galip diğeri mağlup olacaktır. Virüs de aslında bir saldırgan olarak kabul edilmeli, beden ise o saldırgana karşı kendini savunan bir kale gibi anlaşılmalı. Kaleyi güçlü tuttuğunuz sürece size saldıran virüsün size saldırması için aradığı açığı bulamazsa, zarar vermesi mümkün görünmez’’ dedi.

Antioksidan üreten ürünlerin vücudu koruduğunu belirten Dr. Yılmaz, “Bizim odaklanmamız gereken şey bu virüsün ilacının ne olduğu değil, ilgili makamlar elbette ilacını bulmakla ilgilenirler, ama biz bir vatandaşa şunu sorabiliriz; ‘kendinizi, kalenizi nasıl koruyorsunuz, nasıl korumalısınız?’ Kaleyi neyin yıktığını anlaşılabilir hale getirebilirsek, kişi savunma sisteminde çözüm üretmek de anlaşılabilir hale gelir. Temel gıda grupları olarak adlandırılarak yanlış bir tanımlamayla önümüze konulan makarna, rafine edilmiş ekmekler ve rafine edilmiş yağlar bizim fizyolojimiz için yeterince tahripkar etkiler yapıyor. Biz hiçbir zaman insanlara ekmek yemeyin demeyiz, yağ yemeyin demeyiz, hatta yağ bedenin en değerli enerji kaynağıdır. Biz yağı kabul ederiz ama doğru bir şekilde tüketilmesini öneririz. Peki, yağların insan bedeninde ateroskleroz yani damar yapılarında hasar oluşturuyor diye yememek yerine yağın olumsuz etkilerini engellemeyi öğretmek gerekiyor. Kara üzüm, mor pancar, reyhan, vişne, kiraz, sumak, kekik ve yeşil sebzeler gibi antioksidanlar tüketerek bu olumsuz etkileri engelleyebiliriz. Ama vatandaşlar kendilerine oksidan olan, rafine yağları, dana etlerini, peynirleri, şekerleri her gün tükettiği halde antioksidan olan bir şey tüketmiyor. Sonra da soruyorlar ‘Corona virüsüne karşı kendimizi nasıl koruyabiliriz?’” diye konuştu

“Abur cubur gıda değildir’’

Pandemi sürecinde evde kalan vatandaşların en çok tükettiği yiyeceklerden olan paketli ürünlerin gıda olmadığının altını çizen Dr. Eyyüp Yılmaz, “ Tıbbi beslenme bakış açısıyla baktığınız zaman abur cubur yiyecekler gıda değildir. Besinlerin canlılık değeri olan ORP ‘yi anlatacak olursak, bir elmanın ORP değeri -150‘dir. Bir elma vücudumuzdaki 150 tane kanserin, depresyonun ve bir çok hastalığın altındaki ana çürüme olan serbest radikali temizler. Marketten aldığınız paketli elma suyunun ORP değeri ise +4 ‘tür. Çünkü canlılık süreyle ilişkilidir. Süre geçtikçe canlılığını yitirerek kendisi serbest radikal üretmeye başlar. Bir insan 6 ay boyunca sadece abur cubur yesin, o insanı karşılaşacağı hastalıklardan kimse kurtaramaz’’ diye konuştu

HABER : Orhan ERKILIÇ & Gaziantep (VOA)

[TÜHA Haber Ajansı, 30 Temmuz 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.