enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:53 Trump’ın konuşlandırma emrinin ardından… Amerikan nükleer denizaltıları hakkında ne biliyoruz?
07:46 Yorum: Paşinyan’ın son açıklamaları ışığında gerçek Ermenistan ve Anayasa Değişikliği
07:46 Azerbaycan-Suriye Enerji Koridoru
07:39 Gazze ateşkesi: ‘Kapsamlı anlaşma’ konuşmaları, durgunlaşan müzakereleri harekete geçirebilir mi?
07:27 İzmir’de, su tüketiminin yoğun olduğu bölgelerde 6 Ağustos’tan itibaren 6 saatlik su kesintisi kesinti yapılacak…
07:26 Eskişehir’deki orman yangınında şehit olan AKUT gönüllüsü Tekin Enes Sarıyıldız’ın mezun olduğu okuldan alamadığı diploması, ailesine teslim edildi
07:17 Bakan Kurum: “Yangın bölgelerinde bu ay içinde hak sahipliği çalışmaları biten Bilecik ve İzmir’de konutların temellerini atacağız”
07:17 Türkiye’de son günlerde yaşanan orman yangınlarıyla mücadeleye destek vermek isteyen vatandaşlar, CİMER’e başvurdu
06:56 İskoçya Başbakanı Gazze’deki durumu “soykırım” olarak nitelendirdi
10:09 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
08:37 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda projelerin ayrıntılarını açıkladı
08:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
07:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
07:23 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
07:17 Washington Fas’ın Batı Sahra üzerindeki egemenliğini desteklediğini açıkladı
07:12 AK Parti MKYK Üyesi ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Açıkladı: Piyasalar Altüst Olabilir
07:10 Kamu işçisinin zam oranı belli oldu
07:10 Perspektif: Türkye’nin Balkanlardaki Yeni İşbirliği Girişi: Balkan Barış Platformu
07:00 Türkiye’nin en önemli sanayi ve ticaret merkezlerinden Gaziantep Sanayisinde Tehlike Çanları Çalıyor!
06:49 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Pakistan ile Afganistan arasında gerginlik tırmanıyor

Pakistan ile Afganistan arasında gerginlik tırmanıyor
18.04.2022
A+
A-

İSLAMABAT – TÜHA HABER / Pakistan’ın Cumartesi günü Afganistan’ın Host ve Kuner vilayetlerine gerçekleştirdiği hava saldırılarında toplam ölü sayısının 47’ye yükseldiği açıklandı.

(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı’nın ‘AFP, rtr’den aktardığı haberine göre, Afganistan’ın Host vilayetinin Enformasyon ve Kültür Direktörü Şabir Ahmad Osmani, AFP haber ajansına yaptığı açıklamada, Cumartesi günü Pakistan’ın Afganistan’ın Host ve Kuner vilayetlerine gerçekleştirdiği hava saldırısında toplam ölü sayısının 47’ye yükseldiğini söyledi.

Osmani “Pakistan güçlerinin Host vilayetinde Durand Çizgisi yakınında düzenlediği hava saldırısında çoğu kadın ve çocuk olmak üzere 41 sivil hayatını kaybetti, 22 kişi de yaralandı” dedi.

Kuner’deki hava saldırısında da bir kadın ile beş çocuğun hayatını kaybettiği açıklandı. Yerel bir Taliban yetkilisinin ve orada yaşayanların beyanlarına göre, söz konusu saldırı Pakistan hava araçlarıyla Afganistan hava sahası içerisinde gerçekleştirildi.

Pakistan Dışişleri Bakanlığı ise hava saldırısı düzenlediği iddiasını doğrulamadı. Pakistan’ın Kabil Büyükelçiliği Afgan topraklarında saldırı düzenledikleri iddiasını reddetti.

Pakistan’dan Pazar günü yapılan açıklamada, Afganistan’dan yapılan ve Pakistan güvenlik güçlerini hedef alan sınır ötesi saldırıların son günlerde büyük ölçüde arttığı belirtildi. Taliban yetkililerine sınır ötesi saldırılara karşı “sert önlemler” alınması konusunda çağrı yapıldı.

Taliban’dan “Kötü sonuçları olur” uyarısı

Taliban hükümeti sözcüsü, sert bir uslupla Pakistan’ı, saldırıların tekrarlanması durumunda karşılaşılacakları “kötü sonuçlar” olacağı konusunda uyardı.

Açıklamada “8 ay önce Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) yaşadığı yenilgi, Afganistan’ın topraklarına ve özgürlüğüne saygısızlık yapan saldırganlara iyi bir ders” ifadelerine yer verildi.

Taliban hükümeti ayrıca olaya ilişkin “Bu bir zalimlik, ve Afganistan ile Pakistan arasındaki husumete zemin hazırlıyor. Pakistan bilmeli ki, bir savaş başlarsa, bu kimsenin yararına olmaz” ifadelerine yer verdi. Pakistan söz konusu saldırıyı doğrulamamakla birlikte, sınırın diğer tarafından düzenli olarak “terör” saldırıları düzenlendiğini iddia ediyor.

Pakistan, Cuma günü Pakistan’ın Veziristan kentinin kuzeyindeki sınır bölgesinde 7 Pakistanlının Afgan güçleri tarafından öldürüldüğünü açıkladı.

Pakistan Dışişleri Bakanlığı’ndan Pazar günü  konuya ilişkin gelen açıklamada, “Son günlerde Pakistan – Afganistan sınırındaki olaylar büyük ölçüde arttı. Sınırın karşısından Pakistan güvenlik güçleri hedef alınıyor” ifadelerine yer verildi. Saldırıların “cezasız kaldığı” ve Pakistan’ın Afgan yetkililerden saldırıları durdurmaları için harekete geçmesini istediği ancak bunun işe yaramadığı belirtildi.

Afganistan’daki Birleşmiş Milletler Misyonu UNAMA, yaşanan olaylara ilişkin endişesini ifade etti. “UNAMA, Host ve Kunar vilayetlerindeki hava saldırılarında yaşanan çocukları ve kadınları da içeren sivil kayıplarından dolayı oldukça endişeli” ifadelerine yer verdi. Gerçek verilere ulaşmak ve kayıpları doğrulamak için çalıştıklarını ifade etti.

[TÜHA Haber Ajansı, 18 Nisan 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.