enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
22:24 Başkan Büyükakın, Kocaelispor’u tebrik etti; “Muhteşem bir oyun, harika bir galibiyet!”
21:16 İstanbul’da zehir tacirlerine operasyon: 10 gözaltı
07:59 500 bin sosyal konut projesinin detayları belli oldu
07:56 Uygun koşullarda yapılması önemli
07:50 Türkiye’de her 100 bin kadından 43’ü meme kanseri tanısı alıyor…
07:46 Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM Genel Kurulu Konuşması: Bir Küresel Adalet Manifestosu
07:46 RTÜK Başkanlığı’na Mehmet Daniş seçildi
07:40 Kazakistan’da Türk Yönetmen Cenk İZGÖREN’in, Uzun Metrajlı filmi “Rayların Ötesinde” dereceye girdi…
07:38 Yorum: Türkiye-Ermenistan Normalleşme Süreci ve İstanbul Ermeni Patrikhanesi
07:32 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul’u BM Merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz
07:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Gazze’nin yeniden inşa sürecinde “laf değil icraat zamanı” vurgusuyla İslam dünyasına çağrıda bulundu…
07:24 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’den “YILDIRIM-2025 Seferberlik Tatbikatına” büyük bir destek…
07:19 CHP’nin kurultay davasında ret kararı çıktı
07:15 Rus petrolüne yaptırımlar barışın anahtarı olur mu?
07:13 Televizyon kanalı TELE1’in sahibi olan ABC Radyo Televizyon ve Dijital Yayıncılık AŞ TMSF’ye devredildi…
07:12 Ukrayna-Rusya Savaşı Tekrar Masada
07:00 (UİB) Koordinatör Başkanı Çelik, “Otomotiv endüstrisinde tarihinde en yüksek ihracat rakamına ulaşıldı”
00:27 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Millet için yaptıkları çalışmaları ve ortak gelecek vizyonunu “Türkiye Yüzyılı Buluşmaları”nda çok net şekilde ortaya koyduk
11:28 İsrail güne bu haberle uyandı: Trump Netanyahu’yu s******
09:32 Web Panel | Türkiye’nin Körfez Vizyonu: Yeni Dönemde Diplomasi, Ekonomi ve Güvenlik
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Pakdemirli yangınlarla ilgili son durumu TRT Haber’de anlattı

Pakdemirli yangınlarla ilgili son durumu TRT Haber’de anlattı
03.08.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Nemin düşük sıcaklığın yüksek olması mücadeleyi zorlaştırıyor” dedi.

Kurban Bayramı tatili itibarıyla artış gösteren orman yangınlarına müdahaleler sürüyor. Ege’de 5 ilde yangınlara havadan ve karadan müdahale ediliyor. Bursa’da ise makilik alanda başlayan yangın devam ediyor.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Manisa Ahmetli’deki yangına müdahale operasyonunu yönetim helikopterinden koordine etti.

Pakdemirli, yangınlara müdahale ile ilgili son durumu TRT Haber yayınına telefon ile bağlanarak anlattı.

Bakan Pakdemirli, ülke genelinde 21 bin personel, 600’ün üzerinde ilk müdahale aracı, 185 dozer, 475 iş makinası, toplamda 2600 araçla yangınlara müdahalenin sürdüğünü belirtti.

Geçen hafta 127 orman yangını çıktı

Yangınların yüzde 90’ının nsan hatasından kaynaklandığına dikkat çeken Bakan Bekir Pakdemirli, geçen hafta 127’si orman yangını olmak üzere toplam 194 yangının meydana geldiğini belirtti.

Bu yıl 2 bin hektar alan etkilendi

2019’da 11 bin hektar alanın orman yangınlarından zarar gördüğünü belirten Pakdemirli, “Bu yıl 26 temmuz itibariyle 2 bin hektardan daha az alan zarar gördü. Bayram verileri bu verilere eklenecek. Rakamın düşük olması orman personelinin üstün çabasının sonucudur. Ancak en çok vatandaşların performans önemli. Orman alanlarını kullanırken çok çok dikkatli olmak gerekiyor. Bir ağacın değerini ölçemiyoruz. Yetişmesi için çok büyük emek zaman gerektiriyor” dedi.

“Sabatojlarda söz konusu olabilir”

Son yangınlarda sabotaj ihtimali olup olmadığı yönündeki soruya Pakdemirli şu yanıtı verdi: Sabatojlarda söz konusu olabilir ama yangınların yüzde 90’ından fazlası insan hatası. Hafta sonlarında vatandaşlarımız ormanı kullanırken dikkatli olmaları gerekiyor. Anız yangınları da çok ciddi risk. Dikkatli olmak gerekiyor. Nemin düşük sıcaklığın yüksek olması mücadeleyi zorlaştırıyor.”

[TÜHA Haber Ajansı, o3 Ağustos 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.