enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:59 Okullarda ikinci ara tatil yarın başlıyor
10:46 8 ülkenin bakanlarından Mescid-i Aksa hakkında ortak bildiri
23:20 Küresel Güç Rekabeti ve Bölgesel Jeopolitik Süreçlerde Türk Teşkilatı’nın Rolü
22:38 ABD ve İsrail’in Saldırıları, İran’ın Misillemeleri: Mühimmat Üretimi, Stok Derinliği ve Siyasi Dayanıklılık Testi
22:18 Savaş Nereye Gidiyor?
22:04 ABD/İsrail-İran Savaşı: Durum Değerlendirmesi
21:49 Hamaney’in “Büyük Şeytan” Doktrini: İran Dış Politikası ABD Algısı
20:57 CBME Türkiye, Prestijli Fuarlar Listesine Girdi
19:21 İhlas Haber Ajansı (İHA) Rusya Muhabiri Erhan Altıparmak’a Abhazya’da gazetecilik ödülü
18:26 Rusya’dan “Kürt kartına dikkat” uyarısı!
11:05 Yılın ikinci faiz kararı perşembe günü açıklanacak
10:58 Kadir Gecesi pazartesi günü idrak edilecek
00:57 Bir varmış bir yokmuş: Tarsus’tan yola çıktı, Roterdam’da bir prens ile tanıştı ve sonra Almanya’da Almanya’da prenses oldu
00:35 Yıldız Teknik Üniversitesi’nin (YTÜ) Budapeşte Teknoloji ve Ekonomi Üniversitesi işbirliği
22:58 Türk Dünyası STK’ları Arasında Entegrasyon Derinleşiyor
11:12 TUDPAM, Pakistan Merkezli Youth Diplomacy Forum (YDF) İle İş Birliği Konusunda Anlaştı
10:33 Kıbrıs’ta Barışın Güvencesi BM mi?
00:15 Almanya ve Polonya’nın Türkiye’deki Büyükelçiliklerinden Rusya’ya Yönelik “Gölge Filo” ve Hibrit Tehdit Uyarıları
00:48 “İran’a özgürlük” söyleminin ardındaki enerji ve güç denklemi
00:43 Akrotiri üssüne yönelik saldırı karşısında AB tutumu: Egemen İngiliz toprakları ve üye devlet dayanışmasının sınırları
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Özbekistan’da OHAL sonrası sular duruluyor

Özbekistan’da OHAL sonrası sular duruluyor
04.07.2022
A+
A-

ÖZBEKİSTAN – TÜHA HABER / Olağanüstü hal ilan edilen Özbekistan’ın Karakalpakistan Özerk Cumhuriyeti’nde, durum kontrol altında. Statüsünün değiştirilmesinin gündeme gelmesiyle tansiyonun yükseldiği bölgede, protestolar sona erdi. Protestolarda can kayıpları olduğu açıklandı.

Özbekistan’daki Karakalpakistan Özerk Cumhuriyeti’nde sular duruluyor. Olağanüstü hal ilan edilen bölgenin başkenti Nukus’ta, hayat normale dönüyor.

Yasal statüsünün değişmesi gündeme gelen ve protestolara sahne olan kentin sokakları sakin. Ancak, güvenlik tedbirleri sürüyor.

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, olaylar sonrası Nukus’a gitti. Anayasa değişiklik tasarısında Karakalpakistan Cumhuriyeti’nin yasal statüsüne ilişkin bölümün iptal edildiğini duyurdu.

Yetkililerle de bir araya gelen Mirziyoyev, daha sonra halkla görüştü ve taleplerini dinledi.

Karakalpakistan’daki olaylarda polis ve siviller arasında ölenler var

Mirziyoyev, olaylarda bazı grupların Nukus şehrindeki binalara zarar verdiğini, silahları elde etmek amacıyla Emniyet Müdürlüğü binasını ele geçirme girişiminde bulunduğunu, bu çetelerin emniyet görevlilerini rehin alarak onları acımazca dövdüğünü söyledi.

Bu olaylarda emniyet görevlileri ve siviller arasında ölenlerin olduğunu aktaran Mirziyoyev, bazı kötü niyetli güçlerin anayasa değişikliğini protesto etme bahanesiyle saldırı ve şiddet yolunu seçerek Özbekistan’daki durumu istikrarsızlaştırmaya çalıştığını dile getirdi.

Advertisement

Bölgede tansiyon yükseldi

Özbekistan’da Karakalpakistan Özerk Cumhuriyeti’nin statüsünün değiştirilmesi yönünde gündeme gelen teklifler bölgeyi karıştırmış, değişikliğe karşı çıkan gruplar protesto gösterileri düzenlemişti.

Tansiyonun giderek yükselmesi üzerine bölgede 2 Ağustos’a kadar olağanüstü hal ilan edilmişti. Çıkan olaylarda güvenlik görevlisi ve protestoculardan ölü ve yaralı olduğuna dair paylaşımlar yapıldı. Ancak detaylı bilgi verilmedi.

[TÜHA Haber Ajansı, 04 Temmuz 2022]

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.