enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:12 Bu Ne Yaman Çelişki
23:03 Musk’ın ‘Amerika Partisi’ Başarılı Olur mu?
22:08 Kitap: Müslümanlığın Temel Dinamiği
13:46 Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Ankara’da bulunan 4 taşınmazın özelleştirilmesine karar verildi.
13:29 Bakan Uraloğlu, “Esenboğa Metrosu’nun yeni projesi 2 ay içinde tamamlanacak”
07:55 Katil soysuz İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nde beklenen ateşkes öncesi özellikle bölgenin kuzeyine yönelik saldırılarını yoğunlaştırdı
07:28 Baklava kutusundaki rüşvet görüntülerine Özgür Özel, i. Özel, “Görüntüleri gördüm başımdan aşağı kaynar sular döküldü”
07:18 Araştırma: Su içmeyen çocuğun başarısı düşüyor, büyümesi yavaşlıyor
07:13 CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle yeni bir fezleke daha TBMM’de
00:51 Oosterwolde’ye yeni sözleşme
00:07 Muş’ta balıkların üreme dönemi olan 15 Mayıs 15 Ağustos tarihleri arasında uygulanan av yasağına sıkı denetim
23:50 Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi’nde 78 kişinin hayatını kaybettiği, 133 kişinin yaralandığı otel yangını davası sürüyor
23:33 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile bugünPakistan’a resmi ziyarette bulunacak.
23:25 Türkiye, metan gazına maruz kalarak şehit olan askerlerimizi son yolculuklarına uğurladı.
23:07 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Dünya Fikri Mülkiyet Örgütünün (WIPO) Bakanlar Toplantısı’na katıldı
22:53 İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “Türkiye, özgür biçimde kendi geleceğini kendi tayin eden bir Suriye’den yanadır”
22:35 Zeydan Karalar tutuklandı
22:23 Manavgat Belediye Başkanı Kara görevden uzaklaştırıldı
22:12 Bakan Yumaklı’dan orman yangınlarına karşı uyarı
21:50 Güçlü Türkiye İçin Stratejik Öneriler!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Otomotiv ihracatı haziranda yüzde 12 azalarak 2,6 milyar dolar oldu

Otomotiv ihracatı haziranda yüzde 12 azalarak   2,6 milyar dolar oldu
09.07.2024
A+
A-

OİB verilerine göre otomotiv sektörünün haziran ayı ihracatı yüzde 12,4 azalarak 2,6 milyar dolar oldu. Ülke ihracatında yine ilk sırada yer alan endüstrinin aldığı pay ise yüzde 14,1 olarak gerçekleşti.  

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency 

OİB Başkanı Baran Çelik: 'Yerli otomobil ihracatçılar için motivasyon  kaynağı olacak' - Son Haberler - Milliyet

OİB Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik: “Geçen ay uzun bayram tatilinin de etkisiyle tüm mal gruplarında ihracat azalırken, Birleşik Krallık’a yüzde 20, İspanya’ya yüzde 7, Romanya’ya yüzde 23, Birleşik Devletler’e ise yüzde 3 artış kaydettik. Yılın ilk altı aylık döneminde ise ihracatımız yüzde 2,3 artışla 17,7 milyar dolara yükseldi.” 

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) verilerine göre, Baran Çeliknin haziran ayı ihracatı yüzde 12,4 azalarak 2 milyar 617 milyon dolar oldu. Ülke ihracatında yine ilk sırada yer alan endüstrinin aldığı pay ise yüzde 14,1 olarak gerçekleşti.  

OİB Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik “Haziran ayında uzun bayram tatilinin de olumsuz etkisiyle tüm mal gruplarında ihracat azalırken, önemli pazarlarımızdan Birleşik Krallık’a yüzde 20, İspanya’ya yüzde 7, Romanya’ya ise yüzde 23 artış kaydettik. Bu yılın ocak-haziran döneminde ise ihracatımız yüzde 2,3 artarak 17 milyar 701 milyon dolara yükseldi” dedi.  

Otomotiv tedarik sanayisi verimliliğe odaklandı - Son Dakika Haberleri

Tedarik endüstrisi ihracatı 1 milyar dolar oldu 

En büyük ürün grubu olan Tedarik Endüstrisinin haziran ayı ihracatı %11 azalarak 1 milyar 50 milyon dolar olurken, Binek Otomobiller ihracatı %4 azalarak 942 milyon dolar,  Eşya Taşımaya Mahsus Motorlu Taşıtlar ihracatı %3 azalışla 394 milyon dolar, Otobüs-Minibüs-Midibüs ihracatı %14 azalışla 177 milyon dolar ve Çekiciler ihracatı da %83 azalışla 30 milyon dolar oldu. 

Tedarik Endüstrisinde en fazla ihracat yapılan ülke Almanya olurken, bu ülkeye yönelik ihracat %20 azaldı. ABD’ye %2, Rusya’ya %13, ihracat düşüşü, Romanya’ya %79 ihracat artışı yaşandı.  

Binek otomobillerde önemli pazarlardan Fransa’ya %17 ihracat düşüşü yaşanırken, İspanya’ya %29, İtalya’ya %14, Birleşik Krallık’a %83, Almanya’ya % 62 ihracat artışı oldu.  

Eşya Taşımaya Mahsus Motorlu Taşıtlarda ise Birleşik Krallık’a % 20, Slovenya’ya %15, Belçika’ya %5, Hollanda’ya çok yüksek oranlı ihracat artışı, İtalya’ya %13, Fransa’ya %36, İspanya’ya % 21, Avustralya’ya %18 ihracat düşüşü görüldü.  

Otobüs-Minibüs-Midibüs ürün grubunda ise Fransa’ya %24, Almanya’ya %44 ihracat düşüşü, İspanya’ya %59, Birleşik Krallık’a %15, ABD’ye %66 ihracat artışları yaşandı.  

En son haberlerimiz – Slimstock

En büyük pazar Birleşik Krallık’a ihracatta yüzde 20 artış 

Haziranda en büyük pazar olan Birleşik Krallık’a ihracat yüzde 20 artarak 322 milyon dolar oldu. Almanya 319 milyon dolar ile ikinci büyük pazar olurken, ihracat %18 azaldı. Fransa’ya otomotiv ihracatı da %21 azalışla 315 milyon dolar oldu. İspanya’ya %7, Romanya’ya %23, ABD’ye %3 ihracat artışı yaşanırken İtalya’ya %7, Slovenya’ya %2, Polonya’ya %35 ve Belçika’ya %30 ihracat düşüşü oldu.   

AB Ülkelerine ihracat yüzde 12 azaldı 

Ülke grubunda yüzde 68 pay ile ilk sırada yer alan AB Ülkelerine ihracat yüzde 12 azalarak 1 milyar 787 milyon dolar oldu. Diğer Avrupa Ülkeleri % 14 pay ile ülke grupları arasında ikinci sırada yer alırken, bu ülke grubuna yönelik ihracat %14 arttı. Bağımsız Devletler Topluluğuna %18 ve Afrika Ülkelerine %28 ihracat düşüşü yaşandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.