enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:19 Gazeteci İlhan AKÇAY’dan Düzeltme ve Özür: Lale GÜL haberindeki Büyükelçi sözleri şahşıma aittir
06:14 TÜRKİYE-AZERBAYCAN kardeşliği ve dostluğu ebedidir
00:58 Trump yönetiminden Fed Başkanı Powell’a suç duyurusu tehdidi
00:57 AB’den İran’a yeni yaptırım sinyali
00:56 Türk ve müslümanlara saldıran Lale Gül’ü yazdım, Lahey Büyükelçiliğimiz devam etti
00:45 Bakanı Bayraktar, “2026’da en az 2 bin megavat kapasiteli YEKA yarışmaları yapmayı hedefliyoruz”
00:45 ABD’nin Grönland’ı alması NATO’nun sonu olur
00:28 İranlı Gazeteci Azar MAHDAVAN: Trump, İran’a karşı Amerikan ordusunun seçeneklerini değerlendiriyor
00:22 Bazı erkeklerin daha çekici bulunmasının ardındaki ‘basit’ özellik ortaya çıkarıldı
00:16 Eski Fransa Başbakanı: İran’a dış müdahale durumu daha da kötüleştirir
00:16 Avrupa Birliği’nde Diplomatik Kariyerde Cinsiyet Eşitsizliği: Bir Özet ve Türkiye Persfektifi
00:14 Hamas: Yeni Filistin komitesi göreve başlayınca Gazze yönetimini feshedeceğiz
00:11 AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Suriye Kürtleri, Suriye’nin eşit ve ayrılmaz parçasıdır”
00:00 Van Büyükşehir Belediyesi soğuk günlerde yiyecek bulmakta zorlanan kuşlar için doğaya yem bıraktı…
20:10 Halep krizi tamamen bitti mi? Suriye’yi şimdi ne bekliyor?
17:52 Bakan Fidan, Gazze barış planının ikinci aşamasına ilişkin toplantıya katıldı
09:00 Bazı bölgelerde barajlar dolmuyor, Su sürekli azalıyor!
08:39 Dr. Elvin Abdurahmanlı, “Bölgedeki kalıcı barış ve Türk birliğinin caydırıcı gücü en önemli unsur”
06:51 Brüksel’den Yükselen Uyarı: Türkiyesiz Güvenlik Olmaz
00:53 Türk Dünyası’nın Kültürel Mirasını ve Küresel Etkileşimini öne çıkaracak ‘Viyana’da Türk Haftası’ bugün başlıyor…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

‘Orada Neler Oluyor’

‘Orada Neler Oluyor’
24.11.2024
A+
A-

* Günaydın! Bugün günlerden 24 Kasım Pazar. Gazeteci Aslı SÖZBİLİR, ‘Orada Neler Oluyor’ başlığı altında gündemin öne çıkan haberlere yer verdi.

* Parti içi inceleme sonucu istifası istenen 3 MHP’li milletvekili partiden ayrıldı. 

* İyi okumalar!

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Gazeteci* Aslı SÖZBİLİR'in 'Sabah kahvesi'

Gazeteci* Aslı SÖZBİLİR

MHP’li 3 milletvekili istifa etti MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, parti içi inceleme sonucu Isparta Milletvekili Hasan Basri Sönmez, Bolu Milletvekili İsmail Akgül ve Kilis Milletvekili Mustafa Demir’in istifalarının istendiğini ve dilekçelerinin kabul edildiğini açıkladı.

İstifa eden vekiller yaptıkları açıklamada “Liderimizin ve partimizin son nefesimize kadar emrindeyiz” dedi. Gazeteci İsmail Saymaz, MHP’deki istifaların nedeniyle ilgili katıldığı Halk TV yayınında “İstifaların dönüşü yok, kati bir emir var. 3 milletvekilinin adı da altın kaçakçılığı soruşturmasında geçiyor” açıklamasını yaptı.

Birgün yazarı Timur Soykan 9 Ekim tarihli “VIP’de kaçak altın skandalı” köşe yazısında eski Bakan Yardımcısı, eski AK Parti milletvekili Fatih Metin’in yanında VIP salonu kullanan eski özel kalem müdürü Yunus Emre Morkoç’un valizlerinde 60 kilo kaçak altın yakalandığını Metin hakkında işlem yapılmadığı, VIP’yi kullanan Morkoç hakkında soruşturma başlatıldığını yazmıştı.

Soykan, aynı yolla altın kaçıran Cumhur İttifakı’ndan milletvekilleri olduğu iddia etmişti. Soykan yazısında “Bir iddiaya göre; VIP’deki altın kaçakçılığı istihbarat birimlerinin çalışması sonucu tespit edildi.

Bu nedenle gümrük memurları arama yaptı ve kaçak altın yakalandı. İstihbarat birimlerinin Dubai’den Türkiye’ye VIP’yi kullanarak kaçak altın getirildiğine dair tespitler yaptığı, hatta ikisi eski, üçü ise halen TBMM’de olan üç milletvekilinin mercek altına alındığı öne sürülüyor.

Cumhur İttifakı’nda yer alan bu milletvekillerinin Dubai’ye çok sık şekilde elleri boş gittikleri ve valizlerle döndükleri iddia ediliyor” ifadelerine yer vermişti.

Son Dakika: Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması: 'Bir kez verilecek  zamla...' - Son Dakika Ekonomi Haberleri | Cumhuriyet

Erdoğan’dan asgari ücret açıklaması: Enflasyonun üzerinde muamele edeceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Brezilya’da düzenlenen G20 Liderler Zirvesi sonrası yurda dönüşte asgari ücretli, emekli ve memur maaşlarına yapılacak 2025 yılı zamlarına yönelik açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, “Bakın geçen sene asgari ücretli kardeşlerimize biz yüzde 107,5 zam verdik. Geçen sene enflasyon yüzde 65’ti. Bu sene biz yüzde 49 zam verdik. Ekim ayı itibarıyla enflasyon yüzde 49’un altında. Yani yılı da Merkez Bankamızın tahminlerine göre yüzde 44 civarında bir rakamla tamamlayacağız. Özetle biz ne emeklimizi ne memurumuzu ne asgari ücretlimizi, toplumun hiçbir kesimi enflasyona ezdirmeyeceğiz. Enflasyonun üzerinde, çalışanlarımıza alım gücünü koruyacak çerçevede muamele edeceğiz” dedi.

Erdoğan, enflasyona yönelik de “Enflasyon kalıcı bir düşüş trendine girdi, inşallah bu şekilde de yoluna devam edecek. İlk yılımızı dezenflasyona geçiş olarak öngörmüştük. Mayıstan bu yana enflasyonda düşüş var ve bu düşüş devam edecek. 2025 yılında özellikle hem para politikasının gecikmeli etkisi hem maliye politikasında bütçe açığının azalması hem de fiyatları bir şekilde bütçe imkanları çerçevesinde enflasyon hedefi paralelinde oluşturmamız enflasyonu düşürmeye devam edecek” dedi.

MİT Başkanı İbrahim Kalın CHP'de sunum yapmıştı: Özgür Özel görüşmenin  ayrıntılarını açıkladı!

MİT Başkanı Kalın’dan CHP’ye ziyaret CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın ve beraberindeki heyet ile partisinin genel merkezinde görüştü.

CHP’den yapılan açıklamaya göre, MİT Başkanı Kalın ve heyeti, CHP Genel Başkanı Özel ve heyetine terör örgütlerinin faaliyetleri ve olası tehditlerine ilişkin sunum yaptı.

Sunumların ardından, Özel’in ek bilgi talepleri, Kalın ve heyeti tarafından yanıtlandı. Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, sunumda, MİT’in organize suçlar, siber casusluk, istihbarata karşı koyma (İKK), bölgesel çatışmalar, küresel tehditler gibi birçok çalışma alanına sahip olduğu, milli güvenliğin korunması için çalışma konuları üzerine yoğun bir mesai harcandığı belirtildi.

Terör örgütleri FETÖ, PKK/KCK ve DEAŞ ile sürdürülen mücadele üzerine bilgilerin paylaşıldığı sunumda, MİT’in terör örgütlerine karşı izlediği mücadele stratejisi anlatıldı.

MİT’in, Türkiye’nin Suriye ve Irak sınırında terör koridoru oluşturulmasına engel olmak için yürüttüğü çalışmalara yer verilen sunumda, Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde, terörü yerinde bitirme stratejisi çerçevesinde tüm imkan ve kabiliyetlerle çalışmaların sürdürüleceği ifade edildi.

Eski AKUT Başkanı Nasuh Mahruki tutuklandı

Nasuh Mahruki tutuklandı AKUT’un eski başkanı Nasuh Mahruki, sosyal medyada “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yaydığı” gerekçesiyle başlatılan soruşturma kapsamında tutuklandı.

Nasuh Mahruki’nin avukatı Şehmuz Tekik, ajanslara yaptığı açıklamalarda tutuklanma gerekçesinin “halk arasında korku, panik ve endişe yaratacak şekilde kamu düzenini ve iç ve dış huzuru bozacak yalan haber paylaşmak” olduğunu söyledi.

Tekik, Mahruki’nin tutuklanmasına iki X mesajının gerekçe gösterildiğini, bunların elektronik oylamaların sakıncasını vurguladığını ifade etti.

Mahruki, 12 Kasım’da seçim güvenliği ile ilgili, Yüksek Seçim Kurulu’nu (YSK) da eleştiren iki ayrı paylaşım yapmıştı.

Mahruki’nin eşi Mine Mahruki, tutuklanmanın ardından yaptığı değerlendirmede eşinin “Ülkesi için fedakarlık yapmış, öncü bir kişi” olduğunu vurgulayarak “Beklenti ötesi bir durum, umarım en kısa sürede bu yanlıştan dönülür” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.