enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:57 Araştırmacı Gazeteci | Yazar | Editör Merve Gürbüz: 2025’te Neler Oldu?
07:52 Ekim 2024’te kurulan Jandarma Otoyol Timleri, karayollarında yaşanabilecek her türlü olumsuz duruma karşı tek kolluk kuvveti olarak müdahale ediyor.
07:15 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli Projesi 2026 yılı içerisinde tamamlanacak
07:05 Kamuda EKPSS üzerinden 1573 engelli vatandaş istihdam edilecek
00:04 Yeni dünya düzeninde Güney Kafkasya’nın artan etkisi…
18:25 Vatandaşını en çok konut sahibi yapan lider!
15:33 Bu sadece saç kesimi değil, vatandaşın cebini “kırpma’ tarifesidir!
14:58 İstanbul Galata Köprüsü’ndeki Filistin’deki katliama “dur” eylemi
00:34 Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde 2025’te yanan orman alanı 1 milyon 34 bin hektara ulaşarak kayıtlardaki en büyük kayıp oldu.
00:04 Gazeteci Feyza Gümüşlüoğlu, Körfez ülkeleri açısından 2025’in bilançosunu değerlendirdi…
00:03 Saadet partisi Lideri Mahmut Arıkan; İran, Türkiye için önemli bir ülkedir
00:03 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca, 2026 yılı Çevre cezaları belli oldu…
00:02 Corendon Airlines, 2025 yılı uçuş verilerini kamuoyuyla paylaştı.
00:01 İran: ABD’nin tehditleri BM Şartı’nı açıkça ihlal ediyor
00:00 Filistinli Gazeteci Duha HMİDAN, gündemin öne çıkan haberlerini aktardı
11:06 2026 Yılında Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde yeni bir düzenleme
08:56 Çorum’un yöresel lezzetleri arasında bulunan, kurabiye türü olan Çorum şekerlemesi tescillendi…
08:47 Demir-Çelik sektöründen Türkiye ihracatına 2.3 milar dolarlık güçlü katkı
08:38 Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: 180 kültür varlığı 2025’te Türkiye’ye iade edildi
08:36 Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, TSK Spor Gücü Kır Koşusu Takımını Kabul Etti
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Omicron varyantı Avrupa’da yayılıyor: İngiltere’de 2 kişide görüldü

Omicron varyantı Avrupa’da yayılıyor: İngiltere’de 2 kişide görüldü
28.11.2021
A+
A-

LONDRA-TÜHA HABER / İngiltere’de 2 kişide Omicron varyantı görüldü. Ayrıca Malavi, Mozambik, Zambiya ve Angola da kırmızı listeye eklendi.

  TRT Haber'in zirvedeki yeri değişmedi - Son Dakika Haberleri(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin haberine göre, Omicron varyantı yayılıyor. Avrupa’da Belçika ve Almanya’nın ardından İngiltere’de de görüldü.

Sosyal medya hesabından, İngiltere’de iki kişide Omicron vakasına rastlandığını açıklayan İngiltere Sağlık Bakanı Sajid Javid, iki kişinin de birbiriyle bağlantılı olduklarını ve hane halklarıyla beraber karantinaya alındıklarını duyurdu.

Bu vakalardan biri Nottingham’da diğeri ise Chelmsford’da bulunuyor.

Javid, vakaların görüldüğü yerlerde toplu testlerin yapılacağını ve ayrıca önlemlerin de alındığını belirtti.

Gerekirse daha fazla önlem almaktan çekinmeyeceklerini vurgulayan Sağlık Bakanı, Başbakan Boris Johnson’ın bugün ilgili sağlık yetkileriyle önlemlere ilişkin basın toplantısı yapacağını açıkladı.

İngiltere Malavi, Mozambik,Zambiya ve Angola’yı da kırmızı listeye aldı.

6 Afrika ülkesinden uçuşlar durdurulmuştu

Güney Afrika, Namibya, Lesoto, Botsvana, Esvatini ve Zimbabve kırmızı listeye alınmıştı.

Almanya’da bir kişide görülmüştü

Almanya’da Hessen eyaleti Sağlık ve Sosyal İşler Bakanı, COVID-19’un ilk kez Güney Afrika’da görülen Omicron varyantının Almanya’da da görüldüğünü duyurmuştu.

Bu yeni varyant Avrupa’da ilk kez Belçika’da tespit edilmişti.

Avrupa Birliği COVID-19’un yeni varyantı nedeniyle 7 Afrika ülkesinden yapılacak seyahatlerin durdurulması konusunda anlaşmıştı.

DSÖ: Yeni varyantın adı Omicron

Dünya Sağlık Örgütü, şimdiye kadar Güney Afrika’da 77, Botswana’da 4, Hong Kong’da 2, İsrail ve Belçika’da birer vakada görülen B.1.1.529 varyantına “Omicron” adının verildiğini duyurmuştu.

“Daha bulaşıcı”

DSÖ’nün verdiği bilgilere göre, ön kanıtlar Güney Afrika varyantının diğer varyantlardan daha bulaşıcı olduğunu gösteriyor. Omicron varyantı Güney Afrika’daki tüm bölgelerde artıyor.

DSÖ, varyantın çok sayıda mutasyona uğradığını, bu mutasyonların bazılarının endişe verici olduğunu açıklamıştı.

Neden Omicron?

Omicron, Yunan alfabesinin 15’inci harfi.

Dünya Sağlık Örgütü, ülkelerin imajlarını olumsuz etkilediği gerekçesiyle koronavirüs varyantlarına yeni adlar verileceğini açıklamıştı.

Artık varyantlar görüldükleri ülkelerin adıyla değil Yunan alfabesindeki “Alfa, Beta, Gamma, Delta…” gibi harflerle anılıyor.

EK Kaynaklar *Reuters, Reuters, AA

[TÜHA Haber Ajansı, 28 Kasım 2021]

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.