enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
18:07 CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında yaptığı gerçek dışı açıklamalara siyasilerden tepki yağdı
17:39 AK Parti milletvekili Veysal Tipioğlu Efe’yi hastanede ziyaret etti
17:01 Türkiye olmadan asla!
12:01 İsveç devletinin kurup işlettiği hamburger zincirinin hikayesi belgesel oldu
11:36 Almanya’nın Ermenistan’a yeni atanan Büyükelçisi, “Ermeni Soykırımı” Müzesi’ni ve Enstitüsü’nü ziyaret etti
09:50 Depremden etkilenen 11 ildeki işletmelere bulundukları şehre, “60 bin 673 KOBİ’ye KOSGEB eliyle 37,3 milyar lira kaynak sağlandı”
09:41 Lider sektör, ocak ayı ihracatında rekor artış gerçekleştirdi 
08:35 Cumhurbaşkanı Erdoğan Asya turuna çıkıyor
08:00 Türk Dış Politikası Araştırma Merkezi’nin (TUDPAM) Dış Bakış’ın 2025 yılı ocak sayısı yayınlandı
07:47 KOSGEB Kapasite Geliştirme Destek Programı, KOTO’da tanıtıldı
07:41 Asos bölgesinde etkisiz hale getirilen terörist sayısı 9’a yükseldi
07:27 Doğal afetler, 2024 yılında 320 milyar dolarlık ekonomik kayba yol açtı
07:00 TÜSİAD Yönetim Kurulu 6 Şubat depremlerinin ikinci yıldönümü nedeniyle Adıyaman’ı ziyaret etti
06:49 AK Parti Sözcüsü Çelik: Özgür Özel’in tutumu tam bir siyasi gaflettir
06:03 Su Politikaları Derneği Başkanı Yıldız, “Türkiye’nin yarısında son dört aydır normalin çok altında yağış gerçekleşti”
06:03 Suriye’nin kuzeyinde 13 terörist etkisiz hale getirildi
22:10 Trendyol 1. Lig’de lider Kocaelispor, haftayı kayıpsız kapattı
20:29 Bayram tatilinin tadını erken rezervasyon fırsatıyla Alâ Otel’de çıkarın
11:13 Eczacılar zorda: Kepenk kapatma noktasına geldiler!
10:56 Kocaelispor Rivas’la her konuda anlaştı!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ömer Çelik: Bu bir katliam yasası değil

Ömer Çelik: Bu bir katliam yasası değil
24.07.2024
A+
A-

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, başıboş sokak köpekleri düzenlemesine ilişkin, “Bunun bir katliam yasası gibi sunulması büyük bir haksızlıktır ve meseleyi çözümsüzlüğe doğru itmektir” dedi.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency 

Ömer Çelik: Bu bir katliam yasası değil

AK Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, parti genel merkezinde, AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısına ilişkin basın açıklaması yaptı.

Çelik, başıboş sokak köpekleri düzenlemesine ilişkin şunları kaydetti;

Ötenazi ifadesinin düzeltilmesi ve veterinerlikle ilgili yasaya atıf yapılmasıyla ilgili bir düzenleme söz konusu. Burada esas mesele yani bu ortada bir problem yok da, biz bununla ilgili bir yasal düzenleme yapıyor değiliz. İnsanımızın canını yakan bir mesele var. Çocuklar saldırıya uğruyor, yaşlılar saldırıya uğruyor sokaklarda bir durum var. Yani burada bunu böyle yine her zaman söylediğim insan bu kainatta tek başına yaşamıyor. Doğada bir sürü varlıkla beraber yaşıyor. Bitkilerle beraber yaşıyoruz. Hayvanlarla beraber yaşıyoruz. Tabii ki doğada bi bu dünyayı bu kainatı paylaştığımız bütün canlılara da hürmet ve saygı göstermek durumundayız.

“Hastalık yayma tehlikesi olan ya da saldırganlaşmış hayvanlarla ilgili düzenleme söz konusu”

Buradaki temel amaç bakın tekrar dün de bir görüntü gerçekleşti. Bir hanımefendiye sokak köpeklerinin saldırısı söz konusu oldu. Ondan evvel biliyorsunuz birçok çocukla ilgili bu saldırılar söz konusu oldu. Arzu ettiğimiz şey bu manzaraları sokaklarımızda görmemektir. Ama bunun böyle bir katliam yasası gibi sunulması büyük bir haksızlıktır ve meseleyi çözümsüzlüğe doğru itmektir. Orada o yasada bir sürü kademelendirme koyulmuş. O kademelendirme çerçevesinde sahiplendirmeden tutun da barınaklara alınmasına kadar bir sürü mekanizma var, bir sürü kademe var, büyük bir eylem planı var. En sonunda herhangi bir şekilde hastalık yayma tehlikesi olan ya da saldırganlaşmış hayvanlarla ilgili olarak bu düzenleme söz konusu.

“Bunu bir katliam yasası gibi sunmak da son derece yanlıştır”

Esasında bu insanımızı koruma konusunda, çocuklarımızı koruma konusunda, bu yaşlı insanlarımızı koruma konusunda yüksek bir irade, bir kararlılık olduğu gibi aynı zamanda da bu hayatı paylaştığımız hayvanları koruma konusunda da bir iradedir. Bunu böyle bir ucundan tutup başka yerlere doğru götürmenin bir şeyi yoktur. Yani biz şunda net bir tutum takınmalıyız. Herhangi bir şekilde sokaklarda çocuklarımızın yaşlı insanlarımızın bu saldırılara uğramasını hiçbir şekilde kabul edemeyiz. İnsanların, okula gidemiyoruz, biz camiye gidemiyoruz, saldırıya uğruyoruz, tarlaya gidemiyoruz gibisinden yani bunu sadece şehir merkezlerinde gördüğümüz bölgelerdeki gibi düşünmeyin. Bunu asla kabul edemeyiz. Bunun ötesinde de bunu bir katliam yasası gibi sunmak da son derece yanlıştır.

Bizim siyasetimizin gerisindeki, temelindeki, eksenindeki değerlerin esa esasası bütün var oluşa saygı, bütün var oluşa bütün varlıklara merhametle yaklaşma şeklindedir. Herhangi bir şekilde bu değerlerden vazgeçtiğimizi de kimse iddia etmesin. Sonuçta bahsettiğiniz o kelimenin değiştirilmesi, veteriner kanununa atıf yapılması da gördüğünüz gibi bizim burada ortak akılla bir meseleyi çözmek istediğimizi net bir şekilde gösteriyor. Bir mutabakat oluşturmak istediğimizi net bir şekilde gösteriyor. Burada aslında hem insanımızı koruyan çocukları, kadınları, yaşlıları koruyan bir işe imza attığımız gibi aynı zamanda da bu hayvanları güvensiz ortamlardan koruyan bir düzenlemeye imza atıyoruz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.