enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:26 Juventus – Udinese maçı TRT SPOR’da
11:09 Jeremie Boga ve Terem Moffi’ye şok saldırı
10:41 2 Aralık Salı sabahından herkese günaydın.
00:59 KIZILELMA ve Skydagger testleri: Türk savunma sanayiinde tarihi günler
00:54 12 Dev Adam Dünya Kupası Elemeleri’nde İsviçre’yi 85-60 yendi
00:50 Bakan Yerlikaya, “Toplam 103 terör örgütü mensubu ikna yoluyla yurt dışından gelerek teslim oldu”
00:48 Türkiye’de trafiğe kayıtlı taşıt sayısı yüzde 7,5 artarak 33 milyon 193 bin 636’ya yükseldi…
00:43 TBMM Başkanı Kurtulmuş, “Bu ülkenin ayaklarında büyük pranga gibi bağlanan terörü bir kenara koyacağız”
00:36 Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA, hava hedefini vuran ilk insansız savaş uçağı dünya basınında…
00:35 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Jandarma Genel Komutanlığı 2025 Yılı Değerlendirme Toplantısı’nda konuştu.
00:32 Dışişleri Bakanı Fidan’ın Tahran ziyareti İran gazetelerinde nasıl yer aldı?
00:24 Cevdet Yılmaz: Türkiye ekonomisi dayanıklılığını ortaya koymuştur
00:23 CHP’li belediyenin rüşvet davası başlıyor
00:09 Eski AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk için Mecliste cenaze töreni düzenlendi..
00:03 Gazeteci İlhan KARAÇAY’ın ‘Kuşbakışı’ndan Dünyadaki Durum!…
14:10 Türkiye ekonomisi üçüncü çeyrekte yüzde 3,7 büyüdü…
13:34 1 Aralık Pazartesi gününden herkese merhaba…
12:02 İlahiyat Koleji Konusunu Ne Kadar Biliyoruz?
00:52 CBME Türkiye’de Pazarlamanın, E-Ticaretin ve İhracatın Yeni Yolları İle Trendler Konuşulacak!
00:50 Bundan sonra rakipler düşünsün!…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

OİB Yönetim Kurulu Başkanı Çelik: “Türkiye, otomotivde mükemmellik merkezine dönüştü”

OİB Yönetim Kurulu Başkanı Çelik: “Türkiye, otomotivde mükemmellik merkezine dönüştü”
19.09.2023
A+
A-

* Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği’nin (OİB) düzenlediği “İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni’nde otomotiv endüstrisinde 2022 yılında en fazla ihracat gerçekleştiren şampiyon firma Ford Otomotiv San. A.Ş. oldu.

* OİB Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik’in ev sahipliğinde düzenlenen otomotivin gurur gecesinde, 2022 yılında en fazla ihracat yapan ilk 108 firmaya Platin, Altın, Gümüş ve Bronz kategorilerinde ödülleri dağıtıldı. 

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

OİB Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik: “Türkiye, otomotivde mükemmellik merkezine dönüştü. Yeni mobilite düzeninde artık araçlar teknolojik birer “cihaz” oldu. Ve sürdürülebilirlik de bu cihazlar için olmazsa olmaz. OSEP ve OGTY gibi önemli adımlarla bu dönüşümü hızlandırmayı ve Avrupa Yeşil Mutabakatı için sektöre rehber olmayı amaçlıyoruz. Bu yılı Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş yıldönümü onuruna yakışan bir performansla 34 milyar dolarlık tarihi rekorla kapatacağımıza inanıyoruz” dedi. 

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) tarafından düzenlenen “İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni”nde Türkiye ekonomisinin lider sektörü olan otomotivde 2022 yılının en çok ihracat gerçekleştiren firmaları ödüllendirildi.Resim önizlemesi

OİB Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik’in ev sahipliğinde düzenlenen gurur gecesinde, 2022 yılının şampiyon firması olarak Ford Otomotiv Sanayi A.Ş. 2022 yılı İhracat Şampiyonu ödülünün sahibi oldu.

Şampiyonluk ödülü, TİM Başkanı Mustafa Gültepe ve OİB Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik tarafından Operasyonlar ve Yatırımlar Lideri Cem Temel’e takdim edildi.  

Gecede, otomotiv endüstrisinde 2022 yılında en fazla ihracat gerçekleştiren ilk 108 firmanın temsilcilerine Platin, Altın, Gümüş ve Bronz kategorilerinde olmak üzere ödülleri takdim edildi. Toplam 270 firmaya da ihracata katkı sertifikası verildi.  

OİB İhracatın Şampiyonları Ödül Törenine TİM Başkanı Mustafa Gültepe ile birlikte OİB Yönetim Kurulu, OSD, TAYSAD, ODMD, OYDER ve OSS gibi kurumların temsilcileri ile otomotiv endüstrisinin lider firmalarının yöneticileri katıldı.  

Ödül töreni, küçük ada ülkeleri dahil Birleşmiş Milletler’e kayıtlı 200’den fazla ülke ve bölgeye ihracat yapan otomotiv endüstrisinin kurumsal filmi ile başladı.

Filmde, otomotiv endüstrisinin 200’e yakın Ar-Ge ve Tasarım Merkezi ve 50 bin mühendisi ile inovasyonda öncü olduğu, yılda 30 milyar doları aşkın ihracat yapan, 550 bin kişiye istihdam sağlayan, her üç dakikada 9 araç üreten, 6’sını ihraç eden ve 200 bin dolar değer yaratan dev bir sektör olduğu vurgulandı.  

Resim önizlemesi

Çelik: “Türk otomotiv endüstrisi mükemmellik merkezine dönüştü” 

Açılış konuşmasını gerçekleştiren OİB Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik, Türkiye’nin araç üretiminde dünyada 13., Avrupa’da dördüncü olduğunu ve yine Avrupa’nın en büyük ticari araç üreticisi olarak adeta bir mükemmellik merkezine dönüştüğünü söyledi.

Türkiye’nin ilk yerli ve milli otomobili TOGG ile de elektrik başta olmak üzere alternatif enerjili araç üretim kapasitesinde de güçlü bir şekilde yerini almaya başlamasıyla otomotivde vizyon gücünü ortaya koyduğunu belirten Çelik “Yıllar bazında değişmekle birlikte ülke ihracatının ortalama yüzde 15’ini tek başına gerçekleştiriyor, 2006 yılından bu yana 80 milyar dolar dış ticaret fazlası veren otomotiv sektörü olarak sektörel bazda ihracat liderliğimizi de devam ettiriyoruz. Özveriyle çalışarak Türk bayrağını tüm dünyada dalgalandıran başta otomotiv ihracatçılarımız olmak üzere, tüm ihracat ailemizi ayakta alkışlıyoruz” dedi.   

Resim önizlemesi

“Yeşil dönüşümde farkındalık artışı gerek” 

Dünya otomotiv endüstrisinde otonom, elektrikli, bağlantılı ve paylaşımlı araçlardan oluşan yeni bir mobilite düzeninin olduğunu, otomobillerin artık teknolojik bir cihaz” olarak algılandığı dönemde Sürdürülebilirlik yaklaşımının dünyanın bir numaralı gündem maddesi olduğunu vurgulayan Baran Çelik “Bu nedenle, büyük dönüşümün güçlü bir parçası olmak için yıkıcı teknolojiler ve yeşil dönüşüm konusunda gerekli dönüşümü gerçekleştirmeliyiz. Yeşil dönüşümde farkındalığı artırmak ve AYM konusunda altyapı hazırlayarak sektöre rehber olmak için TİM’in Sürdürülebilirlik Eylem Planı kapsamında Türkiye Otomotiv Sektöründe Sürdürülebilirlik Eylem Planını (OSEP) hayata geçirdik. Yine OİB olarak sektörün geleceğine yön verecek ve katma değerli ihracatı artıracak en yenilikçi start up’lar için Otomotivin Geleceği Tasarım Yarışması’nı bu yıl Sürdürülebilirlik teması ile 25 Ekim’de Bilişim Vadisinde düzenleyeceğiz” dedi.  

Bu yılın ilk sekiz aylık döneminde hedeflerin üzerine çıkarak geçen seneye kıyasla yüzde 17 artışla 22,8 milyar dolar ihracat yaptıklarını da kaydeden Baran Çelik “Bu yılı Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş yıldönümü şerefine yakışan bir performansla 34 milyar dolarlık tarihi rekorla kapatacağımıza inanıyoruz. Türkiye Yüzyılı hedefine ulaşmak için hep birlikte omuz omuza, her zamankinden çok daha büyük bir azim ve kararlılıkla çalışacağımıza ve hedeflerimize ulaşacağımıza yürekten inanıyorum” dedi.   

Başkan Baran Çelik: “Türk otomotiv endüstrisi mükemmellik merkezine  dönüştü” - Bursa haberleri, Bursaspor haberleri, Güncel haberler, Son  dakika - Sosyaltv

 

 

Gültepe: “Otomotivin ülkemiz ekonomisi için anlamı büyük”  

TİM Başkanı Mustafa Gültepe ise “Otomotiv sektörünün ülkemiz ekonomisi için anlamı büyük. Otomotiv sektörümüzdeki inovatif yatırımlar ve TOGG’un da ihracatıyla beraber çok daha farklı boyutta rakamlara imza atacağız. Otomotiv, ana sanayi ve tedarik sanayi ile diğer sektörlere de öncülük ediyor. İhracatı sürükleyen ve büyümeyi tetikleyen bir sektör. Geçen yılki aradan sonra rekabetçi yatırımlarla daha da büyüyeceğine ve hep birlikte Türkiye’nin dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girme vizyonuyla çok daha yüksek ihracat rakamlarına imza atacağımıza inanıyorum” dedi. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.