enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:34 Doğu Karadeniz’den ocak-ekim döneminde bal ihracatı, 1 milyon 834 bin 520 dolara ulaştı.
00:32 Suriye Sahasındaki Meydan Okumalar ve Fırat’ın Doğusu
00:31 Terör örgütü PKK Irak’ın kuzeyindeki Zap bölgesinden tamamen çekildi
00:26 Türkiye genelindeki metro tünelleri, olağanüstü durumlarda 1 milyon 374 bin kişiye acil barınma imkanı sağlayacak kapasitede…
00:19 “2025 yılında 65 ilde 255 kazı alanına ulaştık”
00:19 Şara’nın Washington Ziyareti ve Türkiye’nin Rolü
00:19 Bakan Güler: Kutuların çözümü ve ilk bulgulara ulaşma süreci en az 2 ay sürer
00:19 TOBB’un Nefes kredi hacmi 25 milyar liradan 50 milyar liraya yükseltildi…
00:09 Sempozyum | Sosyal Panorama 2025: Türkiye’de Değişen Nüfus ve Ailenin Geleceği
00:09 Engelli bireylerin trafik sigortasından indirimli yararlanmalarına ilişkin yeni düzenleme 1 Şubat 2026’da yürürlüğe girecek.
00:08 Bakan Uraloğlu, “Üretilen dördüncü Milli Banliyö Tren Seti Gaziantep Büyükşehir Belediyesine teslim edildi”
00:07 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Elim uçak hadisesinin neden yaşandığını çok daha net göreceğiz ve kamuoyuyla paylaşacağız”
00:06 Bakan Kacır: Gençlerimizi geleceğe hazırlıyoruz
13:46 Kriz Beklentisine Mahkum Olmak
11:24 4. Ölüm Yılında, Şair, Yazar, Düşünür Sezai Karakoç
07:21 Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, “Türkiye’nin dünya çapında bir turizm markası”
00:56 Sındırgı’da 22 bin 600 binada inceleme yapıldı…
00:53 KKTC Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, “İlk ziyaretimi Türkiye’ye yapmaktan son derece memnunum”
00:47 CSO Ada Ankara’dan bu hafta müzikseverlere unutulmaz konserler, çeşitli etkinlikler…
00:41 SPD Başkanı Yıldız: Kuraklık yerleşiyor. Su Yönetiminde radikal bir değişim şart.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Oğuzhan Asiltürk’e veda

Oğuzhan Asiltürk’e veda
03.10.2021
A+
A-

TÜHA HABER / 86 yaşında hayatını kaybeden Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, Ankara’da son yolculuğuna uğurlandı.

Mustafa Kemal AtatürkTedavi gördüğü hastanede dün 86 yaşında vefat eden Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Oğuzhan Asiltürk için Hacı Bayram Camisi’nde cenaze töreni düzenlendi.

Törene Oğuzhan Asiltürk’ün ailesi ve yakınlarının yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Saadet Partisi YİK üyeleri Recai Kutan ve Yasin Hatipoğlu, eski Diyanet İşleri Başkanı Lütfi Doğan, İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatı Genel Başkanı Kemal Ergün, eski bakanlar, milletvekilleri, belediye başkanları ve çok sayıda kişi katıldı.

Oğuzhan Asiltürk'e veda

Asiltürk’ün oğlu Murat Asiltürk ve yeğeni Celal Asiltürk, cami avlusunda taziyeleri kabul etti.

Türk siyasetinin önemli isimlerinden Asiltürk’ün cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kıldırdı.

Öğle namazı öncesi camide düzenlenen programda Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuran-ı Kerim okudu, Diyanet İşleri Başkanı Erbaş dua etti.

“Bu millete çok büyük emekleri geçti”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cenaze namazı sonrasında yaptığı konuşmada, Asiltürk’e son görevlerini yaptıklarını söyledi.

Gençlik yıllarından itibaren Asiltürk ile tanışıklıklarının olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

“Değerli büyüğüm Oğuzhan ağabeyimizle birlikte uzun yıllar bir arada olduk. Özellikle de devlet adamlığından tutunuz, tabii bakanlıklarıyla birlikte de siyaset hayatı içerisinde bu ülkeye, bu millete çok büyük emekleri geçti, çok büyük gayretleri oldu. Rabbim inşallah sevgili Habibi’nin ‘Liva’ül Hamd’ ismiyle müsemma sancağı altında bizleri haşru cem eylesin ve bu yolculukta da bizleri yalnız komasın, ayrı komasın.

İnşallah bu koronavirüsten tüm insanlığı Rabbim muhafaza eylesin ve hep birlikte inşallah dualarımızı ihmal etmediğimize inanıyorum. Az önce tezkiyenizde zaten gayet güzel bir tezkiyede de bulundunuz. Haklarımızı helal ettik ve inşallah cennetiyle, cemaliyle de bizleri müşerref kılsın. Tüm ailesine ve tüm camiaya başsağlığı diliyoruz.”

Erdoğan, konuşmasının ardından Asiltürk’ün tabutuna omuz vererek cenaze nakil aracına kadar taşınmasına eşlik etti.

Asiltürk’ün cenazesi, Cebeci Asri Mezarlığı’ndaki aile kabristanına defnedildi.

Oğuzhan Asiltürk'e veda

Oğuzhan Asiltürk

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, Milli Görüş hareketinin en önemli isimlerindendi. Her daim Milli Görüş Lideri Erbakan’ın yanında yer aldı. Asiltürk, prensiplerinden asla taviz vermemesi ile biliniyordu.

İşte Oğuzhan Asiltürk’ün hayatından kesitler…

25 Mayıs 1935 tarihinde Malatya’da dünyaya geldi. İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesini bitirdi. İnşaat mühendisliğinin yanı sıra serbest müşavirlik yaptı.

Milli Nizam’ın kurulmasıyla birlikte Asiltürk’ün siyasi hayatı da başladı. Milli Nizam Partisi’nin Ankara il teşkilatının başkanlığını yaptı. Milli Nizam Partisi kapatılınca yerine kurulan Milli Selamet Partisi’nin kurucuları arasında yer aldı.

1973-77 ve 1977-80 yılları arasında iki dönem MSP’den Ankara Milletvekili olarak parlamentoya girdi.

1973 genel seçimlerinden sonra Bülent Ecevit’in başkanlığında kurulan CHP-MSP koalisyon hükümetinde İçişleri Bakanlığı görevini yürüttü.

1975 ve 1977’de Süleyman Demirel başkanlığında kurulan Milliyetçi Cephe hükumetlerinde ise İçişleri ve Sanayi Bakanı olarak görev yaptı.

Asiltürk 1974 Kıbrıs Barış Harekatını düzenleyen CHP-MSP koalisyonunda İçişleri Bakanı idi. Harekatın düzenlenmesi için kabinede en çok mücadele eden isimlerden biriydi. 20 Temmuz 2021 harekatın yıldönümü törenleri için de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile de birlikte Lefkoşa’ya gitti.

Ülkenin üzerine karabasan gibi çöken 12 Eylül 1980 askeri darbesinde Asiltürk de bir yıl gözaltında tutuldu, yargılandı beraat etti. Ancak on yıl süreyle siyasetten yasaklandı. 1987 Anayasa Referandumu ile siyasi yasağı sona erdi. Yasağı kalktıktan sonra yapılan ilk kongrede Refah Partisi’nin genel sekreterliğine seçildi.

Refah Partisi de kapatılınca yerine açılan sırasıyla Fazilet Partisi’nde siyaset yaptı. O da kapatılınca Saadet Partisine geçti. 19, 20 ve 21’inci dönemde de milletvekilliği görevini yürüttü.

Saadet Partisinde Yüksek İstişare Kurulu üyeliği yaptı. Milli Görüş Lideri Necmettin Erbakan’ın vefatının ardından YİK Başkanlığına seçildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan önce ocak ayında Asiltürk’ü evinde ziyaret etti. Ardından da Beştepe’de iftarda bir araya geldi. Erdoğan’a desteğini belirten Asiltürk, Saadet Partisi’ni de iktidara yönelik tavrı dolayısıyla eleştirdi. Saadet Partisi’nin kuruluşundaki değerleri savunmasını istedi.

Milli Görüş hareketinin en önemli isimlerinden olan Asiltürk hayatı boyunca, prensiplerinden ve inançlarından hiçbir zaman taviz vermedi.

Oğuzhan Asiltürk 4 çocuk babasıydı.

[TÜHA Haber Ajansı, 03 Ekim 2021]

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.