enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:57 TTI İzmir 2025: Turizmin Nabzı Bu Yıl İzmir’de Attı…
10:24 2026 FIFA Dünya Kupası’nda fikstür belirlendi…
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
00:57 CHP’nin Avrupa’nın Çöküşüyle Bütünleşme Programı-3 – Küresel sermayeye güvenceler
00:42 KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman Seçmen Kitlesine Neyi Vaat Etti?
00:34 Bakan Fidan, 23. Doha Forumu kapsamında, basına açıklamalarda da bulundu…
00:31 Dışişleri Bakanı Fidan, “Suriye hükümeti ve SDG kendi aralarında bir anlaşma yapabilirler”
00:31 Türk tarımında son yılların en dikkat çeken ve en çok kazandıran ürünlerinden biri gilaburu…
00:29 Kriter’in Aralık Sayısı Çıktı!
00:22 Bakan Fidan, “İsrailler tarafından gerçekleştirilen ateşkes ihlalleri gerçekten tarif edilemez düzeyde”…
00:19 TCMB’nın 11 Aralık’taki Para Politikası Kurulu toplantısına sayılı günler kaldı…
00:06 Dışişleri Bakanı Fidan, “İsrailliler için işkence bir intikam eylemi”
12:31 Haftayı Geri Sar:10 maddede bu hafta
10:59 İznik 1700 yıl sonra yeniden dünya gündeminde…
06:43 CHP’nin Avrupa’nın Çöküşüyle Bütünleşme Programı 2 – CHP’nin farklı kimlikleri
00:45 Karadeniz’de Ukrayna’nın Operasyonları
00:40 Erbil-Ankara hattında gerilim: ‘Maksadını aşan yorumlar endişe verici’…
00:39 Türkiye’de öğretmen istihdamı, köklü düzenlemeler içeren Öğretmenlik Mesleği Kanunu…
00:29 Dijital şiddet artıyor: Kadınlar daha fazla risk altında
00:19 2026 Yılı Türkiye İçin Diplomasi Yılı mı Olacak?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Obezite ile mücadele raporu hazır

Obezite ile mücadele raporu hazır
31.05.2021
A+
A-

TÜHA HABER / TBMM Obezite ile Mücadele Alt Komisyonu, 2,5 yıllık mesaisinin ardından kapsamlı bir rapor hazırladı. Raporda birbirinden çarpıcı öneriler yer aldı.

Türkiye’de her 3 kişiden 1’inin kilo sorunu var. Obezite oranı erkeklerde yüzde 15, kadınlarda ise yüzde 25’e yakın. Meclis’te 2,5 yıldır çalışmalarını yürüten Obezite ile Mücadele Alt Komisyonu, konuyla ilgili raporunu tamamladı.

Raporda, toplumun genelinde fiziksel aktivitenin artırılması ve sağlıklı beslenmenin teşvik edilmesi gerektiği vurgulandı. Bakanlık ve kurumlara yönelik tavsiyeler ayrı ayrı sıralandı.

Sağlık Bakanlığı’na kilo kontrolü önerisi 

Sağlık Bakanlığı’na, aile diyetisyenliğinin yaygınlaştırılması ve kreşten liseyi bitirene kadar çocuklara kilo kontrolü yapılması önerildi. Ayrıca, mide küçültme ameliyatlarının ortak bir sistemde takip edilmesi talep edildi.

Grafik: TRT Haber / Nursel Cobuloğlu

[Grafik: TRT Haber / Nursel Cobuloğlu]

Sağlıklı okul yemeği tavsiyesi

Milli Eğitim Bakanlığı’na, öğrencilere “sağlıklı okul yemeği” verilmesi, okul bahçeleri ve spor salonlarının tatil döneminde de açık tutulması tavsiye edildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan, içeceklerdeki şeker miktarının azaltılması, beyaz ekmek yerine tam buğday ve tahıllı ekmek tüketimin teşvik edilmesi, besleyici değeri yüksek ürünlerde vergi indirimine gidilmesi, internetten zayıflama hapı satışının engellenmesi istendi.

Grafik: TRT Haber / Nursel Cobuloğlu

[Grafik: TRT Haber / Nursel Cobuloğlu]

“Dizilerde spor yapan karakterlere yer verilsin”

Raporda, RTÜK’e yönelik öneriler de yer aldı. “Gurme” tarzı yemek programlarında fazla yemeğin teşvik edilmemesi, yöresel tanıtımlarda sunucuların aşırı yemek yiyerek olumsuz örnek oluşturmaması, yağ ve tuz oranı yüksek gıda reklamlarının denetlenmesi, dizilerde spor yapan karakterlere yer verilmesi ve abur-cuburun özendirilmemesi istendi.

Raporda, bisiklet yollarının ve millet bahçelerinin sayısının artırılması da önerildi.

***

Neden https://www.turkuazhaberajansi.com?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün https://www.turkuazhaberajansi.com’a Abone Ol.

https://www.turkuazhaberajansi.com; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 31 Mayıs 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.