enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:57 Araştırmacı Gazeteci | Yazar | Editör Merve Gürbüz: 2025’te Neler Oldu?
07:52 Ekim 2024’te kurulan Jandarma Otoyol Timleri, karayollarında yaşanabilecek her türlü olumsuz duruma karşı tek kolluk kuvveti olarak müdahale ediyor.
07:15 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli Projesi 2026 yılı içerisinde tamamlanacak
07:05 Kamuda EKPSS üzerinden 1573 engelli vatandaş istihdam edilecek
00:04 Yeni dünya düzeninde Güney Kafkasya’nın artan etkisi…
18:25 Vatandaşını en çok konut sahibi yapan lider!
15:33 Bu sadece saç kesimi değil, vatandaşın cebini “kırpma’ tarifesidir!
14:58 İstanbul Galata Köprüsü’ndeki Filistin’deki katliama “dur” eylemi
00:34 Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde 2025’te yanan orman alanı 1 milyon 34 bin hektara ulaşarak kayıtlardaki en büyük kayıp oldu.
00:04 Gazeteci Feyza Gümüşlüoğlu, Körfez ülkeleri açısından 2025’in bilançosunu değerlendirdi…
00:03 Saadet partisi Lideri Mahmut Arıkan; İran, Türkiye için önemli bir ülkedir
00:03 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca, 2026 yılı Çevre cezaları belli oldu…
00:02 Corendon Airlines, 2025 yılı uçuş verilerini kamuoyuyla paylaştı.
00:01 İran: ABD’nin tehditleri BM Şartı’nı açıkça ihlal ediyor
00:00 Filistinli Gazeteci Duha HMİDAN, gündemin öne çıkan haberlerini aktardı
11:06 2026 Yılında Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde yeni bir düzenleme
08:56 Çorum’un yöresel lezzetleri arasında bulunan, kurabiye türü olan Çorum şekerlemesi tescillendi…
08:47 Demir-Çelik sektöründen Türkiye ihracatına 2.3 milar dolarlık güçlü katkı
08:38 Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: 180 kültür varlığı 2025’te Türkiye’ye iade edildi
08:36 Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, TSK Spor Gücü Kır Koşusu Takımını Kabul Etti
TÜMÜNÜ GÖSTER →

O ülkede, gıda ambalajlarındaki plastiği yarısı gereksiz!

O ülkede, gıda ambalajlarındaki plastiği yarısı gereksiz!
31.10.2024
A+
A-

Yeni bir araştırma, İngiltere’deki süpermarketlerde satılan gıda ve içeceklerin  yüzde 51’inin gereksiz bir şekilde plastik ambalaja sahip olduğunu, bunun da yılda 29,8 milyar gereksiz plastik atığa yol açtığını ortaya koydu.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Gıda Hattı’nın haberine göre, Araştırma İngiltere’deki market ürünlerinin yüzde 51’inin alternatifleriyle güvenli bir şekilde değiştirilebilecek gereksiz plastikle paketlendiğini ortaya koydu.

Çalışmaya göre bu muazzam plastik yükü İngiltere’nin ambalaj malzemesine olan aşırı bağımlılığının sebeplerinden biri.

FTSE100 sürdürülebilir ambalaj lideri DS Smith tarafından hazırlatılan ve Retail Economics tarafından yürütülen Malzeme Değişim Endeksi, işlenmiş gıdaların plastik ambalaj konusunda en büyük unsur olduğunu ortaya koyuyor.

Hazır yemeklerin ve yemek  setlerinin yüzde 90’ı plastikle kaplanırken, ekmek, pirinç ve tahılların yüzde 89’u da benzer şekilde paketlenmiş durumda. Süt ürünlerinin yüzde 83’ü plastikle kaplanırken, et ve balık da yüzde 80 ile bu oranı yakından takip ediyor.

O ülkede, gıda ambalajlarındaki plastiği yarısı gereksiz!

Avrupa’daki 6 ülke incelendi

Günlük gıda maddelerinde plastiğin bu kadar yaygın kullanımı, malzemenin alışveriş alışkanlıklarımızda ne kadar yerleşik hale geldiğini gösteriyor. Endeks, Avrupa’nın önemli pazarları olan İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya, İspanya ve Polonya’daki en popüler 25 süpermarketteki yiyecek ve içecek ürünlerini analiz etti. Bunlar arasında plastik ambalaja en fazla bağımlı olan ülke, yiyecek ve içecek ürünlerinin yüzde 70’inin plastik içerdiği İngiltere oldu.

Araştırma ayrıca Avrupalı gıda üreticileri ve perakendecilerinin yüzde 98’inin plastik ambalajları azaltmaya yönelik hedefler belirlediğini ortaya koydu. Ancak, 4’te 1’i bu hedeflerin gerisinde kaldıklarını kabul ederken, 5’te 3’ü taahhütlerini yerine getirmek için 2 yıl veya daha kısa bir süreyle karşı karşıya.

Şirketlerin  yüzde 72’si müşterilerin sürdürülebilir seçenekler için fazladan ödeme yapmayacağına ve yüzde 65’i sürdürülebilirlik için kolaylıktan ödün vermeyeceğine inanırken, şirketler maliyetleri ve tüketici direncine ilişkin endişeleri değişimin önündeki temel engeller olarak bildirdi.

Değişim çağrısı

DS Smith, İngiltere hükümetini gereksiz plastiği aşamalı olarak ortadan kaldırmaya ve işletmelerin plastik ambalajdan uzaklaşmalarını hızlandırmaya yardımcı olacak düzenlemeler oluşturmaya çağırıyor.

Sürdürülebilir ambalaj şirketi, İngiltere’deki gereksiz plastiğin %84’ünün şu anda elyaf bazlı alternatiflerle değiştirilebileceğini veya önemli ölçüde azaltılabileceğini tahmin ediyor. Şirket yeni çözümler bulmak için yatırım yapmaya devam ediyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.