enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:11 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Teşkilat akademilerini asla sıradan bir eğitim faaliyeti olarak görmüyoruz”
22:39 Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, hukuksuz tutukluluğu sonrası ilk basın açıklamasını yaptı.
21:01 Güneydoğu, Trakya ve İç Anadolu son yarım yüzyılın en düşük yağışını aldı: Bölgesel kuraklıkların şiddeti artıyor.
11:39 Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek, gözaltına alındı
11:29 İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında; Adana ve Adıyaman belediye başkanları gözaltına alındı
10:44 İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, son günlerde kamuoyunda dolaşan “istifa edecek” iddialarını yalanladı…
10:23 İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturmasından notlar: Ne olmuştu?
09:11 Şimdi de ‘yangın’ bölücülüğü: Canhıraş mücadeleye rağmen ‘İzmir memleket değil mi?’ provokasyonu
09:06 İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturmasında, eski belediye başkanı Tunç Soyer tutuklandı.
07:48 Türkiye’nin köklü kuruyemiş markalarından Peyman, iflasın eşiğinde
04:21 CHP’li Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın “böcek bulundu” iddiası, delil yetersizliği ve çelişkili ifadelerle çöktü.
00:58 Türkiye’ye “işgalci” demek, namussuzluktur!
00:58 Gazeteci-yazar Sevda Türküsev, mütedeyyin seçmene “koyun” diyen seküler bağnazları yerin dibine soktu.
00:39 Küba ve Sömürgecilik
00:32 Suriye Devlet Başkanı Ahmad eş Şara, Suriye “bölünmez bir bütündür”
00:29 Ünlü ceza hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen’den Özgür Özel’e Sert Uyarı: “Yargıyla Uğraşma, İşine Bak Sen!”
00:28 Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum: Yeni anayasa hangi güvenceleri kapsamalı?
00:25 Bu transferde istediğini alamayan Galatasaray’a Sırp kaleci Dorde Petrovic şoku!
00:01 Muğla Büyükşehir Belediyesi, ülke genelinde artan orman yangınlarına karşı tüm birimlerini teyakkuza geçirdi
23:29 ABD ve Suriye Dışişleri Bakanları kimyasal silahlar, yaptırımlar ve ‘İran’ın müdahalesini’ görüştü
TÜMÜNÜ GÖSTER →

NYT: Ukrayna’da savaşacak Suriyeli paralı askerler eğitim için Rusya’da

NYT: Ukrayna’da savaşacak Suriyeli paralı askerler eğitim için Rusya’da
07.04.2022
A+
A-

WASHİNGTON – TÜHA HABER / Yüzlerce Suriyeli savaşçının Ukrayna’da savaşmak için Rus güçlerine katılmak üzere olduğu bildirildi.

New York Times’ın batılı bir diplomat ve Şam yönetimine yakın biri olmak üzere iki kaynağa dayandırdığı haberine göre, ilk grup Ukrayna’ya sevkedilmeden önce eğitim almak üzere Rusya’ya ulaştı.

Grupta Suriye ordusunda muhaliflerle savaşmak için desteğe gelen Rus subaylarla yakından çalışan özel bir birimdeki en az 300 askerin de olduğu ileri sürüldü.

Bu sayının artması da bekleniyor. NYT’ye konuşan kaynaklara göre, Suriye genelinde savaşçıları toplamakla görevli kişiler, Suriyeli güvenlik güçlerinin onayından geçen ve Ukrayna’da savaşmak isteyen binlerce kişilik liste hazırlayarak Ruslara iletti.

11 yıldır süren iç savaş nedeniyle birçok erkeğin çatışma tecrübesi kazanmış olması ve ülkedeki ekonomik kriz nedeniyle son yıllarda çok sayıda paralı asker Suriye’den dünyanın başka noktalarına gitti. Bu paralı askerleirn şu ana kadar Libya, Azerbaycan ve Orta Afrika Cumhuriyeti’nde kullanıldığını bilinirken şimdi de sıra Ukrayna’ya geldi.

Suriye’deki paralı asker ticareti üzerinde çalışmalar yürüten Gerçek ve Adalet için Suriyeliler isimli sivil toplum kuruluşunun başkanı Bassam Alahmad “Genel olarak asıl etken para” dese de bazı Suriyelilerin Beşşar Esad’a destek vermesi nedeniyle Rusya’ya sadakat beslediğini de vurguladı.

Alahmad ayrıca listeler hazırlanırken paral askerlere ön saflarda savaşmayacakları üslerin ve petrol tesislerinin korunmasında görev alacakları sözlerinin de verildiğini belirtti.

EXPLAINER: What are US options for sanctions against Putin? – WBOY.com

Hafta içerisinden Pentagon Sözcüsü John Kirby, Rus savunma şirketi Wagner Group’un Donbas bölgesine 1000 civarında paralı asker konuşlandırdığına inandıklarını açıklamıştı. Kirby ayrıca Wagner’in Suriye ve Libya gibi Arap ülkelerinden eleman topladığına inandıklarını da eklemişti.

Alahmad’e göre Rusya ve Türkiye 10 bin civarında Suriyeli savaşçıyı kendi saflarında savaşması için Libya’ya götürürken, Türkiye, geçen yıl Dağlık Karabağ savaşı sırasında 2 bin Suriyeli’yi Azerbaycan’a taşıdı. Rusya ayrıca az sayıda Suriyeli savaşçıyı Venezuela’ya gönderdi.

Cenevre Konvansiyonuna göre paralı asker kullanmak bir savaş suçu değil, fakat bir diğer Birleşmiş Milletler sözleşmesine göre suç. Ukrayna bu sözleşmeyi imzalayan ülkelerde biri iken Rusya değil.

Sorcha MacLeod - YouTube

Birleşmiş Milletler’de paralı askerler üzerine oluşturulan çalışma grubunun başkanı Sorcha MacLeod, zor durumdaki insanların sömürüldüğünü belirtti.

Paralı askerlerin ölmesi halinde ailelerine 2 bin 800 dolar ödeme ayrıca bir yıl boyunca aylık 600 dolar vaat edildiğini belirten MacLeod, bu askerleirn Suriye’de ayda 100 dolar civarında, hatta düşük birimlerde çalışanların ayda 50 dolardan daha az kazandığını belirtti.

Suriye’deki savaş sırasında Rusya’nın desteğini alan bir milis grubun komutanı da Rusya’ya 85 kişi daha yollandığını belirtti.

Komutan aralarında Lübnanlı, Iraklı ve Suriyelilerin olduğu daha fazla sayıda kişinin de yakında gideceğini vurguladı. Komutan “Ruslar ihtiyaç duyduğumuzda bize yardım etti, şimdi onlara bu yardımlarının karşılığını verme zamanı,” ifadelerini kullandı.

[TÜHA Haber Ajansı, 07 Nisan 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.