enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:05 Hataylı çocuklara Karadeniz’de unutulmaz ara tatil deneyimi
00:05 40 Yıllık dostluğun yaratıcısı Türk kahvesi dünyanın dört bir yanında görücüye çıktı
00:04 Ahmet Efendi Mescidi, Kocaeli Büyükşehir’le hayat buldu
00:03 Şifa, Tat ve Bereket: Kuru Üzümün Türk Mutfağındaki Yolculuğu
00:02 Gazze’de Ateşkesten Sonra Derinleşen Sessizlik “Gazze’de Her Şey En Ağır Haliyle Devam Ediyor”
00:01 Türkiye ile mücadele eden herkes kaybeder…
00:00 AB Kapısı Letonya’dan Geçiyor: Oturum İzni Almanın Şartları Neler?
09:17 Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, (TCMB) ocak ayına ilişkin “Sektörel Enflasyon Beklentileri” verilerini değerlendirdi.
07:44 Dışişleri Bakanı Fidan, bugün Türkiye’yi ziyaret edecek Fransız mevkidaşıyla güncel uluslararası gelişmeleri görüşecek
07:25 Geçmişten Günümüze Dışişleri Bakanlarımız | Yusuf Kemal Tengirşenk
07:21 2026 Kültür Yolu rotası belli oldu: 26 şehirde kültür sanat şöleni yaşanacak
07:18 Kocaeli Kuzuyayla’da kar keyfi kış masalına dönüştü
07:02 Katil, soykırımcı İsrail yıktı, Kocaeli Büyükşehir Gazze’ye 2 bin kişilik çadır cami kurdu…
00:50 Çelik: PKK tüm uzantılarını feshetmeli
00:32 Türk savunma sanayisi, İnsansız hava araçlarında (İHA/SİHA) elde ettiği küresel başarıyı denizlere taşıdı
00:26 Türkiye’de Bölgesel Tehdit ve Savunma Sanayi Politikası
00:22 İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, gündeme dair açıklamalarda bulundu
00:17 Şark Fatihi ve Yetimlerin Babası: Kazım Karabekir
00:06 AK Parti’ye katılımlar sürüyor
00:04 Mardin Valiliği, toplantı, gösteri yürüyüşünü 27-31 Ocak tarihleri arasında yasakladı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

NSU tarafından öldürülen Mehmet Kubaşık anıldı

NSU tarafından öldürülen Mehmet Kubaşık anıldı
06.04.2021
A+
A-

TÜHA HABER / NSU kurbanı Mehmet Kubaşık öldürülmesinin 15’inci yıl dönümünde Dortmund’da anıldı. Kubaşık sahibi olduğu ve çalıştırdığı büfede cinayete kurban gittiğinde 39 yaşındaydı. 

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (epd/SSB,EC)’ye dayandırdığı habere göre, aşırı sağcı Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör hücresi tarafından 4 Nisan 2006tarihinde Almanya’nın Dortmund kentinde öldürülen Mehmet Kubaşık, cinayetin 15’inci yıl dönümünde anıldı.

Dortmund’da sahibi olduğu büfede öldürüldüğünde 39 yaşında olan Kubaşık, üç çocuk babasıydı.

Dortmund Belediye Başkanı Thomas Westphal Kubaşık’ın yakınlarının katıldığı anma töreninde yaptığı konuşmada aşırı sağcılığın Almanya’da soyut bir tehdit olmadığını belirtti. Westphal “Sağ terör kurbanlarını düşünüyoruz, onların ailelerini, geride kalanları ve acılarını” ifadelerini kullandı.

Westphal topluma farkında olma çağrısı yaparak aşırı sağcı eğilimlerde mücadeleye devam edileceğini ve Mehmet Kubaşık’ın anısının yaşatacaklarını söyledi.

Infografik Karte Mordopfer der NSU türkisch

Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) üyelerinin 2000-2007 tarihleri arasında sekizi Türk, biri Yunan ve biri de Alman polisi olmak üzere Almanya’nın farklı kentlerinde 10 kişiyi öldürdü. Uzun süre karanlıkta kalan cinayetler, NSU üyeleri Uwe Mundlos ve Uwe Böhnhardt’ın 4 Kasım 2011’de Eisenach’da gerçekleştirmeye çalıştıkları başarısız bir banka soygununun ardından ölü bulunmaları ile ortaya çıkmıştı.

[TÜHA Haber Ajansı, 06 Nisan 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.