enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
22:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Orman yangınlarında sorumluluğu olduğu tespit edilen 31 kişi gözaltına alındı
12:05 Muhalefet açığının ürettiği maliyet
09:46 Kabine bugün toplanacak
09:41 Gazze kitabı: İsrail’in algı operasyonuna cevap
09:21 İMMİB-SPD’nin AWARE Projesi Çevrimiçi I. Sektörel Çalıştayı yapılacak.
08:32 CLIMPS Projesi Uygulama Ekibi’nden KOTO’ya çalışma ziyareti
08:02 Dronlar ve Füzelerle Değişen Muharebe Dinamikleri
07:49 Dışişleri Bakanı Fidan, NATO üyelerinin gelecekteki 10 yıl içerisinde savunma harcamaları iki ayrı kalemde yüzde 5’e çıkacak!
07:01 Medeniyetler Çatışması, Batı Karşıtlığı ve İslamcılığın Yeniden İnşası
06:52 Dışişleri Bakan Yardımcısı Bozay: “Balkanların refah ve istikrarı için yeni köprüler inşa etmede gençlerin ve kadınların rolü önemli!”
06:24 İran-İsrail Savaşı: Ateşkes ve Sonrası
06:02 Kuraklık Barajları boşalttı, Mahsul tarlada kaldı. Havza Eylem Planları uygulanmalı.
22:32 Manchester City – Al Hilal maçı TRT Spor’da
22:21 Avrupa Kadınlar Futbol Şampiyonası TRT ekranlarında
22:10 Sabri Ugan hayatını kaybetti
22:03 PSG, Inter Miami’yi farklı geçti
21:22 İşte Beşiktaş’ın yeni sağ bek adayları
07:39 Bel ve kalçada sabah tutukluğu varsa dikkat!
07:37 Muğla’nın turistik ilçesi Fethiye’de, Turizm Amaçlı Belgesi olmayan ev sahibine 143 bin TL ceza kesiliyor
07:33 Astana’dan Türkistan’a: TÜRKPA 2025 Zirvesi ve Ortak Kimlik İnşası Süreci
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Norveç’te Oklu Saldırı Faili Müslüman Bir Danimarkalı

Norveç’te Oklu Saldırı Faili Müslüman Bir Danimarkalı
14.10.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Dün akşam Norveç’in Kongsberg kasabasında okla saldırı düzenleyen ve beş kişinin ölümüne, iki kişinin de yaralanmasına neden olan 37 yaşındaki Danimarka vatandaşının bir süre önce Müslüman olduğu belirtiliyor.

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin (Reuters)’e dayandırdığı haberine göre, Polisten yapılan açıklamaya göre zanlı, daha önce, radikalleştiği gerekçesiyle yetkililerin dikkatini çekmişti. Norveç Ulusal Güvenlik Dairesi (PST), zanlının eylemlerinin “terör nitelikli olduğunun göründüğünü” kaydetti.

Polis Şefi Ole B. Saeverud, düzenlediği basın toplantısında, “Saldırıyı düzenleyen kişinin daha önceden radikalleştiğine ilişkin kaygılar vardı” dedi ve “saldırının nedeniyle ilgili karmaşık değerlendirmeler yapıldığını, zanlının niyetinin anlaşılmasının zaman alacağını” söyledi. Ancak Saeverud, radikalleşme sözüyle tam olarak neyi kastettiğine açıklık getirmedi. Yetkililer, zanlının herhangi bir gruba bağlı olmadığını, tek başına hareket ettiğini düşünüyor.

Ulusal Güvenlik Dairesi PST, “Kamuya açık yerlerde insanlara gelişigüzel saldırmak, Batılı ülkelerde terör eylemleri düzenleyen aşırılık yanlısı İslamcılar’ın tekrar tekrar başvurdukları bir yöntem” şeklinde bir açıklamada bulundu. Daire, zanlının daha önceden de tanındığını, ancak hakkında yeterli ölçüde ayrıntı sahibi olmadığını kaydetti.

Saldırıda ölen dört kadın ve bir erkeğin yaşlarının 50 ila 70 arasında değiştiği, yaralanan iki kişiden birinin polis memuru olduğu açıklandı. Bu kişilerin tedavisi devam ediyor.

Saldırıya ilişkin soruşturmayı yürüten savcı, Norveç televizyonu NRK’ye yaptığı açıklamada, zanlının psikiyatri uzmanları tarafından değerlendirileceğini söyledi.

Yetkililere göre zanlı, polis olay yerine geldikten sonra saldırıya başladı. Tutuklandıktan sonra sakin bir tavırla konuşan zanlı, polise “Bunu ben yaptım” dedi ve beş kişiyi öldürdüğünü itiraf etti.

Bu saldırı Norveç’te 2011 yılında bir gençlik kampına düzenlenen ve 77 kişinin öldüğü saldırıdan bu yana ülkede düzenlenen en kanlı saldırı olarak kayda geçti. Saldırganın ok ve yay kullanması da şaşkınlık yarattı.

[TÜHA Haber Ajansı, 14 Ekim 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.