enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:58 ABD ve İsrail İran’a saldırı başlattı: Körfez’de tansiyon yükseliyor
14:18 Bolu Belediyesi’ne operasyon: Tanju Özcan ve 12 kişi gözaltına alındı
13:44 ABD – İsrail’in kardeş İran’a saldırısı öncesi çıkan haberler…
12:19 İran, İsrail’e misilleme saldırısı başlattı
11:00 ABD ve İsrail, İran’a saldırı başlattı
00:07 Avrupa Haberleri / Litvanya Başbakanı’ndan Orban’a: ‘Ukrayna’yı suçlamak saçmalık’
00:06 Türkmenistan Lojistikte Vites Yükseltiyor
00:06 Çok kutuplu uluslararası sistem bağlamında Türk Dış Politikası’nda Güvenlik Anlayışının Dönüşümü
00:06 Türkiye ham çelikte, üretimini artırarak pozitif ayrışan ülkeler arasında yerini aldı…
00:05 Türkiye’de her 10 yetişkinden yaklaşık yedisi obez veya fazla kilolu
00:04 Avrupa Haberleri / Rus petrolü tartışması büyüyor: Zelenskiy, Fico’yu Ukrayna’ya çağırdı
00:04 6 soruda Afganistan-Pakistan krizi
00:03 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği’nin (ASKON) Geleneksel İftar Programı’nda konuştu
00:03 MSÜ Hava Harp Okulu’nda uyuşturucu soruşturması: 3 sözleşmeli er tutuklandı
00:02 Kruvaziyer fırtınası Türkiye’de esecek: Turizmde gizli patlama
00:02 Türk siyasi tarihinin “postmodern darbe” sürecinin failleri yargılama sonucu cezasız kalmadı…
00:01 AK Parti Genel Merkez İnsan Hakları Başkanlığınca,”28 Şubat: Vesayet, Darbe ve Milli İradenin İnşası” programı düzenlenecek
11:37 Bakü’de tarihi buluşma: 1926 Türkoloji Kurultayı 100 yıl sonra anılıyor
09:24 Milli Eğitim Bakanlığı 903 sözleşmeli personel alacak
09:01 Meteoroloji’den 31 ile ‘sarı’ kodlu uyarı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Norveç’te Oklu Saldırı Faili Müslüman Bir Danimarkalı

Norveç’te Oklu Saldırı Faili Müslüman Bir Danimarkalı
14.10.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Dün akşam Norveç’in Kongsberg kasabasında okla saldırı düzenleyen ve beş kişinin ölümüne, iki kişinin de yaralanmasına neden olan 37 yaşındaki Danimarka vatandaşının bir süre önce Müslüman olduğu belirtiliyor.

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin (Reuters)’e dayandırdığı haberine göre, Polisten yapılan açıklamaya göre zanlı, daha önce, radikalleştiği gerekçesiyle yetkililerin dikkatini çekmişti. Norveç Ulusal Güvenlik Dairesi (PST), zanlının eylemlerinin “terör nitelikli olduğunun göründüğünü” kaydetti.

Polis Şefi Ole B. Saeverud, düzenlediği basın toplantısında, “Saldırıyı düzenleyen kişinin daha önceden radikalleştiğine ilişkin kaygılar vardı” dedi ve “saldırının nedeniyle ilgili karmaşık değerlendirmeler yapıldığını, zanlının niyetinin anlaşılmasının zaman alacağını” söyledi. Ancak Saeverud, radikalleşme sözüyle tam olarak neyi kastettiğine açıklık getirmedi. Yetkililer, zanlının herhangi bir gruba bağlı olmadığını, tek başına hareket ettiğini düşünüyor.

Ulusal Güvenlik Dairesi PST, “Kamuya açık yerlerde insanlara gelişigüzel saldırmak, Batılı ülkelerde terör eylemleri düzenleyen aşırılık yanlısı İslamcılar’ın tekrar tekrar başvurdukları bir yöntem” şeklinde bir açıklamada bulundu. Daire, zanlının daha önceden de tanındığını, ancak hakkında yeterli ölçüde ayrıntı sahibi olmadığını kaydetti.

Saldırıda ölen dört kadın ve bir erkeğin yaşlarının 50 ila 70 arasında değiştiği, yaralanan iki kişiden birinin polis memuru olduğu açıklandı. Bu kişilerin tedavisi devam ediyor.

Saldırıya ilişkin soruşturmayı yürüten savcı, Norveç televizyonu NRK’ye yaptığı açıklamada, zanlının psikiyatri uzmanları tarafından değerlendirileceğini söyledi.

Yetkililere göre zanlı, polis olay yerine geldikten sonra saldırıya başladı. Tutuklandıktan sonra sakin bir tavırla konuşan zanlı, polise “Bunu ben yaptım” dedi ve beş kişiyi öldürdüğünü itiraf etti.

Bu saldırı Norveç’te 2011 yılında bir gençlik kampına düzenlenen ve 77 kişinin öldüğü saldırıdan bu yana ülkede düzenlenen en kanlı saldırı olarak kayda geçti. Saldırganın ok ve yay kullanması da şaşkınlık yarattı.

[TÜHA Haber Ajansı, 14 Ekim 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.