enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:03 Narkotikte “Avcı” dönemi: Yapay zeka destekli ilk operasyonda 305 gözaltı
10:44 Ticaret Bakanlığı’ndan , gümrük idarelerinde işlem gören teminatlara ilişkin bilgiler ve işlem süreçleri
00:47 İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, parlamentoya görüşmeler hakkında bilgi verdi…
00:43 MKE ürünlerine Suudi Arabistan yolu görünüyor
00:41 Ankara Keçiören Belediye Başkanı’ndan Özgür Özel hakkında suç duyurusu
00:31 Türkiye, Mısır, Katar ve Suudi Arabistan’ın da aralarında bulunduğu 8 ülkeden, katil İsrail’e sert kınama
00:19 Epstein Mossad ajanı mıydı? Yeni belgeler soru işaretleri oluşturuyor
00:18 Trump, uluslararası liderleri Barış Konseyi’nin ilk toplantısına davet etti
00:17 Bakan Yumaklı: 11 ilde tarımsal altyapıya 67 milyar liralık yatırım yaptık
00:16 Türk zırhlıları Almanya’da
00:12 BTP Lideri Hüseyin Baş, “Milli Ekonomi Modeli insanlık için en büyük şanstır”
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Mihalgazi Belediye Başkanı Akgün’e destek
00:01 Devlet Bahçeli: Terörsüz Türkiye hedefi milli dayanışmayla hayat bulacaktır
17:15 Bir Terk Etme Hikayesi
11:19 DEM Partili Gergerlioğlu’nun oğlundan Sabiha Gökçen için küstahça bir paylaşım
11:00 Bir Geri Gidiş: Savunma Bakanlığı’ndan Savaş Bakanlığı’na
10:27 Kayseri Valisi Gökmen Çiçek,Kocaeli’den Gelen Spor Basınını Ağırladı
06:39 (TİM) Başkanı GÜLTEPE, “2026 yılına mal ve hizmet olmak üzere toplam 410 milyar dolarlık ihracat hedefiyle başladık”
00:57 Analiz: Türkiye-Mısır Yakınlaşmasının Stratejik Anlamı
00:52 Avrupa Haberleri: AB’den Rusya’ya yeni yaptırım hamlesi: Petrol taşımacılığı hedefte
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Norveç’te Oklu Saldırı Faili Müslüman Bir Danimarkalı

Norveç’te Oklu Saldırı Faili Müslüman Bir Danimarkalı
14.10.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Dün akşam Norveç’in Kongsberg kasabasında okla saldırı düzenleyen ve beş kişinin ölümüne, iki kişinin de yaralanmasına neden olan 37 yaşındaki Danimarka vatandaşının bir süre önce Müslüman olduğu belirtiliyor.

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin (Reuters)’e dayandırdığı haberine göre, Polisten yapılan açıklamaya göre zanlı, daha önce, radikalleştiği gerekçesiyle yetkililerin dikkatini çekmişti. Norveç Ulusal Güvenlik Dairesi (PST), zanlının eylemlerinin “terör nitelikli olduğunun göründüğünü” kaydetti.

Polis Şefi Ole B. Saeverud, düzenlediği basın toplantısında, “Saldırıyı düzenleyen kişinin daha önceden radikalleştiğine ilişkin kaygılar vardı” dedi ve “saldırının nedeniyle ilgili karmaşık değerlendirmeler yapıldığını, zanlının niyetinin anlaşılmasının zaman alacağını” söyledi. Ancak Saeverud, radikalleşme sözüyle tam olarak neyi kastettiğine açıklık getirmedi. Yetkililer, zanlının herhangi bir gruba bağlı olmadığını, tek başına hareket ettiğini düşünüyor.

Ulusal Güvenlik Dairesi PST, “Kamuya açık yerlerde insanlara gelişigüzel saldırmak, Batılı ülkelerde terör eylemleri düzenleyen aşırılık yanlısı İslamcılar’ın tekrar tekrar başvurdukları bir yöntem” şeklinde bir açıklamada bulundu. Daire, zanlının daha önceden de tanındığını, ancak hakkında yeterli ölçüde ayrıntı sahibi olmadığını kaydetti.

Saldırıda ölen dört kadın ve bir erkeğin yaşlarının 50 ila 70 arasında değiştiği, yaralanan iki kişiden birinin polis memuru olduğu açıklandı. Bu kişilerin tedavisi devam ediyor.

Saldırıya ilişkin soruşturmayı yürüten savcı, Norveç televizyonu NRK’ye yaptığı açıklamada, zanlının psikiyatri uzmanları tarafından değerlendirileceğini söyledi.

Yetkililere göre zanlı, polis olay yerine geldikten sonra saldırıya başladı. Tutuklandıktan sonra sakin bir tavırla konuşan zanlı, polise “Bunu ben yaptım” dedi ve beş kişiyi öldürdüğünü itiraf etti.

Bu saldırı Norveç’te 2011 yılında bir gençlik kampına düzenlenen ve 77 kişinin öldüğü saldırıdan bu yana ülkede düzenlenen en kanlı saldırı olarak kayda geçti. Saldırganın ok ve yay kullanması da şaşkınlık yarattı.

[TÜHA Haber Ajansı, 14 Ekim 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.