enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
22:14 Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nce bu geceden itibaren Serbest Rota Hava Sahası uygulamaya başlayacak…
21:08 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kadına şiddet, insanlığa ihanettir!
19:30 Okuma kültürü – Okuma alışkanlığı 
10:33 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Gazzeli kadınlara yönelik barbarlık hak ettiği tepkiyi görmedi”
00:57 Katil İsrail şiddetin neticesinde son 2 yılda Filistin topraklarında 33 bin kadın ve kız çocuğu hayatını kaybetti…
00:56 MHP Genel Başkanı Bahçeli: Heyetin, İmralı ziyareti tarihi bir gelişmedir
00:47 İngiltere’nin başkenti Londra’ya turist vergisi geliyor
00:47 MSB: Kadına yönelik şiddetle mücadelede 1 milyonu aşkın personele eğitim verdik
00:46 Kandil mi İmralı mı? 27 Şubat Çağrısının Güç Dengelerine Etkisi
00:45 Bakan Göktaş: Kadına yönelik şiddete karşı mücadeleyi en üst seviyede sürdüreceğiz
00:41 Yeni Zelanda 2050’ye kadar 2.5 milyon kediyi öldürecek
00:37 İmamoğlu Suç Örgütü’ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame kabul edildi..
00:34 MİT Başkanı Kalın’dan Gazze diplomasisi
00:16 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Toplumun temeli olan ailelerin de kilit taşı kadındır
00:14 Kadına yönelik şiddetle mücadelede önemli bir adım daha atıldı…
00:14 Kişisel veri hırsızlarına operasyon: 14 şüpheli yakalandı
00:04 Dışişleri Bakanı Fidan, “Ermenistan’la normalleşmeye hazırız”
22:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan Gönüllüler Koalisyonu Zirvesi’nin toplantısına katıldı
00:52 Devler Ligi’nde temsilcimiz Galatasaray bugün Union SG’yi ağırlayacak…
00:47 Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu dün İmralı’ya gitti
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Norveç’te Oklu Saldırı Faili Müslüman Bir Danimarkalı

Norveç’te Oklu Saldırı Faili Müslüman Bir Danimarkalı
14.10.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Dün akşam Norveç’in Kongsberg kasabasında okla saldırı düzenleyen ve beş kişinin ölümüne, iki kişinin de yaralanmasına neden olan 37 yaşındaki Danimarka vatandaşının bir süre önce Müslüman olduğu belirtiliyor.

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin (Reuters)’e dayandırdığı haberine göre, Polisten yapılan açıklamaya göre zanlı, daha önce, radikalleştiği gerekçesiyle yetkililerin dikkatini çekmişti. Norveç Ulusal Güvenlik Dairesi (PST), zanlının eylemlerinin “terör nitelikli olduğunun göründüğünü” kaydetti.

Polis Şefi Ole B. Saeverud, düzenlediği basın toplantısında, “Saldırıyı düzenleyen kişinin daha önceden radikalleştiğine ilişkin kaygılar vardı” dedi ve “saldırının nedeniyle ilgili karmaşık değerlendirmeler yapıldığını, zanlının niyetinin anlaşılmasının zaman alacağını” söyledi. Ancak Saeverud, radikalleşme sözüyle tam olarak neyi kastettiğine açıklık getirmedi. Yetkililer, zanlının herhangi bir gruba bağlı olmadığını, tek başına hareket ettiğini düşünüyor.

Ulusal Güvenlik Dairesi PST, “Kamuya açık yerlerde insanlara gelişigüzel saldırmak, Batılı ülkelerde terör eylemleri düzenleyen aşırılık yanlısı İslamcılar’ın tekrar tekrar başvurdukları bir yöntem” şeklinde bir açıklamada bulundu. Daire, zanlının daha önceden de tanındığını, ancak hakkında yeterli ölçüde ayrıntı sahibi olmadığını kaydetti.

Saldırıda ölen dört kadın ve bir erkeğin yaşlarının 50 ila 70 arasında değiştiği, yaralanan iki kişiden birinin polis memuru olduğu açıklandı. Bu kişilerin tedavisi devam ediyor.

Saldırıya ilişkin soruşturmayı yürüten savcı, Norveç televizyonu NRK’ye yaptığı açıklamada, zanlının psikiyatri uzmanları tarafından değerlendirileceğini söyledi.

Yetkililere göre zanlı, polis olay yerine geldikten sonra saldırıya başladı. Tutuklandıktan sonra sakin bir tavırla konuşan zanlı, polise “Bunu ben yaptım” dedi ve beş kişiyi öldürdüğünü itiraf etti.

Bu saldırı Norveç’te 2011 yılında bir gençlik kampına düzenlenen ve 77 kişinin öldüğü saldırıdan bu yana ülkede düzenlenen en kanlı saldırı olarak kayda geçti. Saldırganın ok ve yay kullanması da şaşkınlık yarattı.

[TÜHA Haber Ajansı, 14 Ekim 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.