enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:50 Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta korku ve gerilimden komediye, aksiyondan animasyona 9 film vizyona girecek.
07:58 Tarihi ve kültürel bir mirasın peşinde: Türk-İslam Arkeolojisi
07:33 Türkiye’nin demokrasi performansı, uluslararası endekslerde belirgin bir gerileme sergiledi…
07:25 Son Düzlük ve PYD/YPG/SDG Üzerinden Ayak Oyunları
07:25 İsrail’in Bölgeyle Savaşı Amerika’nın Çıkarına mı?
07:18 İletişim Başkanı Duran: “İsrail’in Gazze’de başlattığı yeni saldırı dalgası soykırım suçlarının kanlı bir aşamasıdır”
07:17 Rusya’da en yüksek maaş alan sektörler açıklandı
07:03 Alışılmış Ezber Döngüsü
07:02 Rusya’da enflasyonu düşürme çabaları sonuç veriyor
22:55 Türkiye Macaristan Ekonomik ve Ticaret Toplantısı İstanbul’da Gerçekleşti
21:55 Yeni Anayasa ve Aleviler paneli Ankara’da yapıldı
21:16 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Gölcük Otobüs Terminalinin tanıtımı yapıldı…
16:00 Krediler Tükeniyor!
15:27 UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2025-26 sezonu bugün lig aşamasının ilk hafta maçlarıyla başlayacak…
07:42 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
07:08 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
03:27 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
03:12 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
02:51 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
02:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Nizip Ticaret Odası (NTO), Türkiye-Azerbaycan Ticaret İlişkilerini Güçlendirmek İçin Bakü’de

Nizip Ticaret Odası (NTO), Türkiye-Azerbaycan Ticaret İlişkilerini Güçlendirmek İçin Bakü’de
05.12.2024
A+
A-

* Nizip Ticaret Odası (NTO), Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ekonomik işbirliğini derinleştirmek ve iki ülke arasındaki ticaret hacmini artırmak amacıyla Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye bir iş gezisi düzenledi.

* Ziyaret, iş dünyası temsilcileri için yeni yatırım fırsatları keşfetme ve iki ülke arasındaki ticaret potansiyelini geliştirme hedefiyle gerçekleştirildi.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Nizip Ticaret Odası (NTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt’un öncülüğündeki heyet de, NTO Meclis Üyeleri M. Murat Benzer ve Müslüm Aslan, NTO Genel Sekreter Vekili Dilek Süzer ve çeşitli sektörlerden firma temsilcileri yer aldı.

Resim önizlemesi

Ziyaret çerçevesinde NTO heyeti, Azerbaycan’ın önemli sanayi kuruluşlarından Ulduz Çikolata Fabrikası ve Azersun Fabrikası’nda incelemelerde bulundu. Heyet, bu ziyaretler sırasında üretim süreçleri, teknoloji kullanımı ve sektörel yenilikler hakkında detaylı bilgiler alarak, iki ülke arasında ticaretin geliştirilmesi adına yeni iş birliği alanlarını değerlendirdi.

Ulduz Çikolata Fabrikası’nda, firma yöneticileri Kazım Babayev ve Turkan Hasanova tarafından karşılanan NTO heyeti, fabrikanın üretim süreçlerini yerinde inceledi. Özellikle Azerbaycan gıda sektörünün ihracat potansiyeli ve karşılıklı ticaret imkanları üzerine görüş alışverişinde bulunuldu.

Resim önizlemesi

Azersun Fabrikası’na yapılan ziyarette ise fabrikanın yöneticileri Mahmut Okçu, Shaheddin İbrahimov ve Seccad Ağapur tarafından fabrikanın faaliyet alanları, üretim kapasitesi ve lojistik altyapısı hakkında bilgi verildi. Görüşmelerde, Türk ve Azerbaycanlı firmaların ortak projeler geliştirme potansiyeli masaya yatırıldı.

NTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt, ziyaretlerin iki ülke arasındaki işbirliğini daha ileriye taşıyacağını belirterek, şu açıklamalarda bulundu: “Türkiye ile Azerbaycan, ortak tarihi ve kültürel bağları kadar ticarette de güçlü bir işbirliği potansiyeline sahip. Bu tür ziyaretler, iş insanlarımızın yeni fırsatlar keşfetmesine olanak tanıyor ve her iki ülke ekonomisine katkı sağlıyor. Nizip Ticaret Odası olarak, üyelerimizin uluslararası pazarlara açılmasını desteklemek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”Dedi.

Resim önizlemesi

NTO heyeti, ev sahipliği ve iş birliği için teşekkürlerini sunarak, her iki fabrikanın yöneticilerine plaket takdim etti. Plaket törenlerinde, Türkiye ve Azerbaycan arasındaki kardeşlik bağlarının ticari iş birlikleriyle daha da güçleneceği mesajı verildi.

Ziyaret, Türk ve Azerbaycan iş dünyası temsilcileri arasında doğrudan temas kurma ve işbirliği fırsatlarını değerlendirme açısından önemli bir köprü oldu. Heyette yer alan iş insanları, bu tür organizasyonların bölgesel ekonomik kalkınmaya katkı sağladığını ve iki ülke arasında uzun vadeli ticari ilişkilerin temelini oluşturduğunu vurguladı.

Nizip Ticaret Odası’nın uluslararası ticareti desteklemeye yönelik çalışmalarının, önümüzdeki dönemde de devam edeceği ifade edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.