enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:19 Gazeteci İlhan AKÇAY’dan Düzeltme ve Özür: Lale GÜL haberindeki Büyükelçi sözleri şahşıma aittir
06:14 TÜRKİYE-AZERBAYCAN kardeşliği ve dostluğu ebedidir
00:58 Trump yönetiminden Fed Başkanı Powell’a suç duyurusu tehdidi
00:57 AB’den İran’a yeni yaptırım sinyali
00:56 Türk ve müslümanlara saldıran Lale Gül’ü yazdım, Lahey Büyükelçiliğimiz devam etti
00:45 Bakanı Bayraktar, “2026’da en az 2 bin megavat kapasiteli YEKA yarışmaları yapmayı hedefliyoruz”
00:45 ABD’nin Grönland’ı alması NATO’nun sonu olur
00:28 İranlı Gazeteci Azar MAHDAVAN: Trump, İran’a karşı Amerikan ordusunun seçeneklerini değerlendiriyor
00:22 Bazı erkeklerin daha çekici bulunmasının ardındaki ‘basit’ özellik ortaya çıkarıldı
00:16 Eski Fransa Başbakanı: İran’a dış müdahale durumu daha da kötüleştirir
00:16 Avrupa Birliği’nde Diplomatik Kariyerde Cinsiyet Eşitsizliği: Bir Özet ve Türkiye Persfektifi
00:14 Hamas: Yeni Filistin komitesi göreve başlayınca Gazze yönetimini feshedeceğiz
00:11 AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Suriye Kürtleri, Suriye’nin eşit ve ayrılmaz parçasıdır”
00:00 Van Büyükşehir Belediyesi soğuk günlerde yiyecek bulmakta zorlanan kuşlar için doğaya yem bıraktı…
20:10 Halep krizi tamamen bitti mi? Suriye’yi şimdi ne bekliyor?
17:52 Bakan Fidan, Gazze barış planının ikinci aşamasına ilişkin toplantıya katıldı
09:00 Bazı bölgelerde barajlar dolmuyor, Su sürekli azalıyor!
08:39 Dr. Elvin Abdurahmanlı, “Bölgedeki kalıcı barış ve Türk birliğinin caydırıcı gücü en önemli unsur”
06:51 Brüksel’den Yükselen Uyarı: Türkiyesiz Güvenlik Olmaz
00:53 Türk Dünyası’nın Kültürel Mirasını ve Küresel Etkileşimini öne çıkaracak ‘Viyana’da Türk Haftası’ bugün başlıyor…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Niinistö, Finlandiya heyetini NATO zirvesine götürecek

Niinistö, Finlandiya heyetini NATO zirvesine götürecek
26.06.2022
A+
A-

HELSİNKİ – TÜHA HABER / Finlandiya, Madrid’deki Haziran NATO zirvesine katılacak temsilcilerini seçti.

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’nın Avrupa Temsilciliğin haberine göre, Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö , 28-30 Haziran tarihlerinde İspanya’nın Madrid kentinde yapılacak NATO Zirvesi’ne katılacak Finlandiya heyetine Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto (Yeşil) ve Savunma Bakanı Antti Kaikkonen (Cen) eşlik edecek.

Niinistö’nün ofisindeki Kabine Başkanı , Finlandiya’nın Nato Büyükelçisi Hiski Haukkala ve Cumhurbaşkanının Dış ve Güvenlik Politikası Danışmanı Petri Hakkarainen de heyete katılacak.

Diğer üyeler arasında Dışişleri Bakanlığı’nın yanı sıra Savunma Bakanlığı’ndan yetkililer de yer alacak.

NATO ortağı statüsü

Türkiye’nin Finlandiya ve İsveç’in askeri ittifaka katılmasına karşı çıkması nedeniyle bekleyen başvurusu henüz işleme alınmadığından Finlandiya şu anda bir NATO ortağıdır. Bu, Finlandiya’nın örgütün toplu savunmayı sağlayan 5. Maddesi kapsamında olmadığı anlamına gelir.

Pazartesi günü Finlandiyalı, İsveçli ve Türk yetkililer, Türkiye’nin İskandinav ülkelerinin NATO üyelik hedeflerine ilişkin güvenlik endişelerini görüşmek üzere Brüksel’de bir araya geldi. Genel Sekreter Jens Stoltenberg , Finlandiyalı, İsveçli ve Türk yetkililer arasındaki müzakereleri “yapıcı” olarak nitelendirdi.

Buna rağmen Haavisto, Türkiye’nin endişelerinin Haziran ayındaki NATO zirvesinden önce çözüleceğine dair şüphelerini dile getirdi.

[TÜHA Haber Ajansı, 26 Haziran 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.