enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
01:37 Kar lastiği olmayan araçlar, 15 Kasım’dan itibaren yola devam edemeyecek
01:05 Hız sınırı, 14 bin 590 kilometrelik devlet ve il yolunda çalışmalar tamam…
00:30 Ara tatil için son ders zili bugün çalacak
00:29 Kış mevsimi sert ve yağışlı geçecek
00:29 İletişim Başkanı Duran’dan CHP Genel Başkanı Özel’in açıklamalarına tepki
00:27 TOKİ’den dolandırıcılık uyarısı: Sahte sitelere itibar etmeyin
00:23 Kış mevsimi sert ve yağışlı geçecek…
00:15 Dünyanın ve Türkiye’nin en prestijli film festivallerinde TRT rüzgarı esecek
00:14 İstanbul Ataşehir’deki kentsel dönüşüm çalışmaları tamamlanan 1442 konut ve 121 iş yeri teslim edilecek…
00:11 Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, 2026 yılı bütçelerine ilişkin sunum yaptı.
00:07 Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) kapsamında yüzde 61’i tamamlanan sulama yatırımlarının 2028’e kadar bitirilmesi hedefleniyor.
00:07 Bakanlık Gebze’deki 7 katlı binanın çökme nedenini açıkladı
00:06 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’ın,30. Taraflar Konferansı’ndaki (COP30) diplomasi trafiği…
00:02 CHP Genel Başkanı Özel hakkında soruşturma başlatıldı
00:02 İzmir’den haberler!
00:01 (TOKİ)’nin, “Yüzyılın Konut Projesi başvuruları, 10 Kasım Pazartesi günü başlıyor…
12:02 CHP’nin bilgi işlem sorumlusu gözaltına alındı
00:30 Nizip Ticaret Odası’nda (NTO) Eğitim İçin Birlik: Temsili Ayakkabı Dağıtım Töreni Gerçekleştirildi
00:30 Otomotivde ekim rekoru: 10 ayda 1 milyondan fazla araç satıldı…
00:27 Türk savunma sanayii yenilikçi ürünleriyle, Mali’nin başkenti Bamako’da BAMEX’25 fuarında olacak…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Netanyahu ile Ben-Gvir arasında Ramazan’da Mescid-i Aksa’da ibadet edilmesi konusunda sert bir tartışma yaşandı

Netanyahu ile Ben-Gvir arasında Ramazan’da Mescid-i Aksa’da ibadet edilmesi konusunda sert bir tartışma yaşandı
10.03.2024
A+
A-

Arap Dünyası Haber Ajansı’na (AWP) göre İsrail Yayın Kurumu dün (Cumartesi), perşembe gecesi geç saatlerde yapılan İsrail Güvenlik ve Siyasi İşler Bakanlar Konseyi (Kabine) toplantısının bir yanda Başbakan Binyamin Netanyahu, diğer yanda Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir ve Polis Şefi Yaakov Shabtai arasında sert bir tartışmaya sahne olduğunu bildirdi.

TÜHA /TÜRKUAZ İnternational News Agency

Hararetli tartışma, Itamar Ben-Gvir’in Ramazan boyunca Müslümanlar Mescid-i Aksa’da ibadet etmeye gittiğinde meydana gelebilecek aşırı kalabalığa atıfta bulunarak Netanyahu’ya “Benden pozisyonuma aykırı bir şey yapmamı istiyorsunuz. Kapılardaki aşırı kalabalığa gerçek bir cevabımız yok. Bu aynı zamanda bir güvenlik riski” demesiyle başladı.

Ben-Gvir’in açıklamasına yanıt olarak Netanyahu, Polis Şefi’ne bağırarak, “Ama siz bunun mümkün olduğunu söylediniz. Hafta başında tartıştık ve bunu yapabileceğinizi söylediniz. Kararlar çoktan verildi” dedi.

Shabtai ise şu cevabı verdi:

“Bu doğru değil. Biz kapılarda yoğunluk ve güvenlik sorunu olduğunu, bu nedenle içeri gireceklere yaş sınırı koymamız gerektiğini söyledik.”

İsrail Savaş Kabinesi, İsrail’deki Arapların Mescid-i Aksa’ya 50 ila 60 bin kişi arasında yaş sınırı olmaksızın girmesine izin verme kararı almıştı. Ancak Batı Şeria sakinlerinin Mescid-i Aksa’ya girişi ve Ramazan Ayı’nda orada ibadet etmelerine izin verilip verilmeyeceğine ilişkin plan yayınlanmadı.

Savaş Kabinesi ayrıca Ben-Gvir’in Mescid-i Aksa’ya kimlerin girebileceğini belirleme yetkisini de geri çekti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.