enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:26 Juventus – Udinese maçı TRT SPOR’da
11:09 Jeremie Boga ve Terem Moffi’ye şok saldırı
10:41 2 Aralık Salı sabahından herkese günaydın.
00:59 KIZILELMA ve Skydagger testleri: Türk savunma sanayiinde tarihi günler
00:54 12 Dev Adam Dünya Kupası Elemeleri’nde İsviçre’yi 85-60 yendi
00:50 Bakan Yerlikaya, “Toplam 103 terör örgütü mensubu ikna yoluyla yurt dışından gelerek teslim oldu”
00:48 Türkiye’de trafiğe kayıtlı taşıt sayısı yüzde 7,5 artarak 33 milyon 193 bin 636’ya yükseldi…
00:43 TBMM Başkanı Kurtulmuş, “Bu ülkenin ayaklarında büyük pranga gibi bağlanan terörü bir kenara koyacağız”
00:36 Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA, hava hedefini vuran ilk insansız savaş uçağı dünya basınında…
00:35 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Jandarma Genel Komutanlığı 2025 Yılı Değerlendirme Toplantısı’nda konuştu.
00:32 Dışişleri Bakanı Fidan’ın Tahran ziyareti İran gazetelerinde nasıl yer aldı?
00:24 Cevdet Yılmaz: Türkiye ekonomisi dayanıklılığını ortaya koymuştur
00:23 CHP’li belediyenin rüşvet davası başlıyor
00:09 Eski AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk için Mecliste cenaze töreni düzenlendi..
00:03 Gazeteci İlhan KARAÇAY’ın ‘Kuşbakışı’ndan Dünyadaki Durum!…
14:10 Türkiye ekonomisi üçüncü çeyrekte yüzde 3,7 büyüdü…
13:34 1 Aralık Pazartesi gününden herkese merhaba…
12:02 İlahiyat Koleji Konusunu Ne Kadar Biliyoruz?
00:52 CBME Türkiye’de Pazarlamanın, E-Ticaretin ve İhracatın Yeni Yolları İle Trendler Konuşulacak!
00:50 Bundan sonra rakipler düşünsün!…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Nesin Vakfı İyilik Peşinde Koşuyor!

Nesin Vakfı İyilik Peşinde Koşuyor!
04.12.2024
A+
A-

* Okuma olanaklarından yoksun çocukları hayata hazırlamak amacıyla kurulan Nesin Vakfı, ilk kez katıldığı Türkiye İş Bankası 46.İstanbul Maratonu’nda muhteşem bir kampanya dönemine imza attı.

 * Maratonda 32 bireysel ve kurumsal gönüllü sporcusu ile kampanya yürüten vakıf, İyilik Peşinde Koş Platformu’nun ‘Yıldız Takım Kategorisi’nde ilk sırada yer alıyor.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

1973 yılında Aziz Nesin tarafından çocuk odaklı bir yaklaşımla çocukların yaşama ve gelişme, korunma, eğitim ve katılım haklarını korumak ve geliştirmek üzere kurulan Nesin Vakfı, “Çocuklarımız Kendi Ayakları Üzerinde Duruncaya Dek” Projesi için Türkiye İş Bankası 46. İstanbul Maratonu’nda yerini aldı. Yardımseverlik koşusuna ilk kez katılan vakıf, iyiliğe adım atan 32 bireysel ve kurumsal koşucusunun destekleriyle ile 588 adet bağışçıya ve toplam 561 bin 565 TL bağış miktarına ulaştı.

Çocuklar daha aydınlık yarınlara ulaşabilsin diye önümüzdeki sene de Adım Adım İyilik Peşinde Koş Platformu ile Yardımseverlik Koşularına katılacak olan Nesin Vakfı, şimdiye kadar 6 Maratonda İyilik Peşinde Koştu. 30 Kasım- 1 Aralık tarihleri arasında gerçekleşen İda-Ultra Maratonu dahil olmak üzere bu yıl 158 Gönüllü Koşucu ile toplamda 1.239.815 TL bağış miktarına ulaşan Vakıf’ın İda-Ultra Bağış Kampanyası 16 Aralık 2024 Pazartesi gününe dek devam ediyor.

“Çocuklarımız kendi ayakları üzerinde duruncaya dek”
Şimdiye kadar yüzlerce çocuğun hayatına dokunan Nesin Vakfı, toplanan bu bağışlarla birlikte vakfın Çatalca’da bulunan köyünde yaşayan eğitim olanaklarından yoksun ve vakıf dışında burs imkânı sağladığı çocukların kendilerini her anlamda geliştirerek topluma yararlı bireyler olmalarını sağlamaya devam edecek.

Nesin Vakfı Yönetmeni Süleyman Cihangiroğlu Adım Adım bünyesinde, yardımseverlik koşularında yer almanın vakıf adına sağladığı yarara dair düşüncelerini şu şekilde ifade etti: “Nesin Vakfı olarak, kurulduğumuz günden bugüne vakfımızda yetişen çocuk ve gençlerin her alanda ihtiyaçlarını karşılıyor, onları çocuk dostu, ekolojik bir ortamda hayata hazırlamaya gayret ediyoruz. Bu kapsamda tüm sivil toplum kuruluşları gibi ciddi bir kaynak yaratma çabası içindeyiz. Tam da bu noktada yardımseverlik koşuları sivil toplum kuruluşlarının projeleri için kaynak yaratılmasında çok büyük bir rol oynuyor. Adım Adım Derneği’nin kurucusu olduğu bu kollektif topluluğun bir parçası olduğumuz için çok mutluyuz. Sporun ve iyiliğin bizi birleştiren gücünü Adım Adım ailesinin bir üyesi olarak katıldığımız her maratonda hissettik. Her maraton ayrı bir keyif ve coşku ile geçti. Bu sene ilk defa İstanbul Maratonu’nda yer almak ve ilk senemiz olmasına rağmen bizim için oldukça iyi bir rakama ulaşmak çok sevindirici. Bundan sonraki maratonlarda da iyilik peşinde koşarak çocuklarımızın ihtiyaç duydukları her alanda onları desteklemek için hem ekibimizle hem de gönüllü sporcularımızla birlikte yardımseverlik koşularında yer almaya devam edeceğiz. Bizimle birlikte olmak isteyen herkesi bekleriz.”

SEZİN BULUM2018'den bu yana Marjinalli – Marjinal Porter Novelli

Haber* Sezin Bulum  

***

Nesin Vakfı Hakkında:
Nesin Vakfı, 1973’te Aziz Nesin tarafından çocuk-odaklı bir yaklaşımla, çocukların yaşama ve gelişme, korunma, eğitim ve katılım haklarını korumak ve geliştirmek üzere kurulmuştur. 1974 yılında temeli atılmış olan Vakıf, Çatalca’da 1982’den beri bünyesine çocukları kabul etmeye başlamıştır.

Nesin Vakfı’nın kuruluş amacı, eğitim olanaklarından yoksun çocukların, tükettiğinden çok üreten, toplumsal sorumluluğu olan, özgüvenli ve özverili, kendini sürekli geliştiren, kendine ve dünyaya eleştirel gözle bakan, topluma yararlı bireyler olarak yetişmelerini sağlamaktır. 1987 yılında Aziz Nesin tarafından kaleme alınan vakfın eğitim ilkeleri halen korunmaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.