enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
22:16 “Filenin Efeleri” A Milli Erkek Voleybol Takımı, 2025 Dünya Şampiyonası son 16 turunda yarın Hollanda ile çeyrek final mücadelesi verecek.
22:02 Bakan Fidan: Bölge ülkeleriyle ortak güvenlik konusunu masaya yatırmalıyız
21:39 Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Başkanı Trump ile görüşecek
20:28 Dünyada ve Türkiye’de Yükselen Spor branşının adı ” PİCKLEBALL “
08:41 İşgalci İsrail’in saldırıları, Filistinlilerin yalnızca yaşama hakkını değil, ölümden sonraki onurunu da hedef alıyor…
07:38 Türkiye’de Ulaşım Sistemlerinin Gelişimi
07:38 GSG Impact Mütevelli Heyeti Toplantısı Londra’da Gerçekleşti
07:34 Kerkük Kimin?
07:33 Hollywood yıldızı Alexander Uloom, Mehmed: Fetihler Sultanı’nda
07:33 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile görüştü
07:28 “Bugünkü Konjonktürde Uygur Sorunu” çalıştayı
07:28 Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2025’in ikinci döneminde 28 projeye 7 milyon 375 bin lira destek sağladı.
07:27 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Dr. Büyükakın, Kocaeli’deki büyük dönüşümü TÜHA’ya anlattı…
07:23 TRT 1’in sevilen dizisi “Teşkilat” 6. sezonuyla 21 Eylül Pazar akşamı izleyiciyle buluşuyor…
07:10 Türkiye’nin devlet arşivlerinde korunan Osmanlı dönemine ait Filistin tapu kayıtları, uluslararası hukuk açısından kritik bir öneme sahip.
07:01 YSK bugün CHP gündemiyle toplanacak
03:31 Devlet Bahçeli, “Uluslararası toplum, ABD-İsrail ortak yapımı cinayet ve yıkım politikasına sonuna kadar direniş göstermesi gerekiyor”
02:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’e katılacağını duyurdu.
00:15 Trendyol 1. Lig’in 6. haftası bugün oynanacak maçlarla başlayacak.
22:23 “Fenerbahçe’ye giderek hata yaptım”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Navalny Protestosu Nedeniyle Batılı Diplomatlara Rusya’dan İhraç

Navalny Protestosu Nedeniyle Batılı Diplomatlara Rusya’dan İhraç
06.02.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Rusya, hapis cezası alan muhalif lider Alexei Navalny’ye destek protestolarına katıldıkları gerekçesiyle İsveç, Polonya ve Almanya’nın ülkedeki diplomatlarını sınır dışı etme kararı aldı.

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın Amerika’nın Sesi’ne (VOA) dayandırdığı habere göre, Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan dün yapılan açıklamada, İsveç ve Polonyalı diplomatların St. Petersburg’da, Alman diplomatların ise Moskova’daki gösterilere katıldığı ileri sürüldü. Bakanlık mesajında, 23 Ocak’ta, muhalif lider Alexei Navalny’nin tutuklama kararının ardından onbinlerce kişinin katıldığı gösteriler “yasa dışı” olarak nitelendirildi.

Rus yetkililerin kararına göre, söz konusu diplomatlar “istenmeyen kişiler” kategorisine alındı ve bir an önce Rusya’yı terketmeleri talep edildi.

Kararın açıklanmasının öncesinde, dün Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile bir araya gelen Avrupa Birliği’nin (AB) Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Josep Borrell görüşmenin ardından, “İlişkilerimiz ciddi bir çıkmazda ve Navalny davası da büyük bir eksi” şeklinde konuştu.

Borell ayrıca Lavrov’a, Navalny’nin mahkum edilmesi ve bunu protesto edenler arasında binlerce kişinin gözaltına alınmasıyla ilgili Avrupalı yetkililerin duyduğu kaygıyı da aktardığını söyledi. Borell, AB liderlerinin Navalny’nin 2020 yılı Ağustos ayında zehirlenmesiyle ilgili ayrıntıların soruşturulmasına destek vermeye de hala hazır olduklarını ifade etti.

Lavrov ise, Avrupalı liderleri Navalny’nin zehirlendiğini gösteren delilleri açıkça paylaşmamakla suçladı.

Geçen yıl Rusya’da zehirlenmesinin ardından Almanya’da tedavi gören 44 yaşındaki Rus siyasetçi ve Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’in başlıca muhaliflerinden Alexei Navalny ülkesine dönmesinin ardından 17 Ocak’ta tutuklanmıştı. Rus yetkililer, Avrupalı yetkililerin Navalny’nin kasten zehirlendiği yönündeki iddialarını reddetmeye devam ederken, Navalny yolsuzluk suçlamalarından yargılanacak.

[TÜHA Haber Ajansı, 06 Şubat 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.