enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
02:00 İran, İsraillilere ülkeyi terk etme, Kanal 12 ve Kanal 14 televizyonlarına da “tahliye” uyarısında bulundu.
01:36 Orman yangınlarıyla mücadele kapsamında Bolu’daki ormanlık alanlara girişler 01 Temmuz-30 Eylül 2025 tarihleri arasında yasaklandı.
01:19 İran-İsrail Çatışması İran Kamuoyuna Nasıl Yansıyor?
00:58 İnfografik: İsrail, İran’ı Vurdu: Nükleer Tesisler Hedef Alındı
09:17 18 ilde DEAŞ operasyonu: 39 gözaltı
09:00 Yeni haftada hava nasıl olacak?
08:49 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM), günün öne çıkan haberleri…
08:28 Cumhurbaşkanı Erdoğan “kabine” toplantısına başkanlık edecek
08:13 WWF-Türkiye: “Köpek Balığı Yaşayan Deniz Sağlıklı Denizdir!”
07:27 Mesaisine bugün başlayacak Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde bu hafta da Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) olacak.
11:18 Devlet Bahçeli: İsrail, saldırılarını coğrafyanın her yerine taşımaktadır
10:32 UHA/  İnternational News Agency’nın derlediği kısa kısa özet haberler!
10:04 Su, Suyun Önemi Türkiye’de Su Politikaları ve Su Sorunu Üzerine Kısa Anımsatmalar…
07:48 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’dan SS. İzmit Sanayi Sitesi’nde sanayi sitesinde inceleme ziyareti
07:46 İsrail-İran saldırılarının boyutu ne ve hangi hedeflere yönelik yapılmıştır?
07:42 İsrail-İran saldırıları askeri perspektiften ne anlama gelir?
07:39 “ABD’de Gazeteci Yaşamı ve Türkiye’ye Haber Aktarımı” söyleşisi Basın Evi’nde gerçekleşti
07:38 İsrail-İran saldırılarının nükleer müzakerelere etkisi ne olur?
07:33 Devlet arşivlerinde adına 1839’dan itibaren rastlanan ve 2016’da İçişleri Bakanlığına bağlanan Jandarma Teşkilatı, 186 yaşında
23:19 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan barış için yoğun diplomasi trafiği
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Myanmar’da Ölümcül Depremin Ardından Milyonlarca Çocuk Risk

Myanmar’da Ölümcül Depremin Ardından Milyonlarca Çocuk Risk
16.04.2025
A+
A-

*  28 Mart’ta Myanmar’ı vuran ve halihazırdaki vahim insani durumu daha da kötüleştiren 7,7 büyüklüğündeki yıkıcı depremin ardından milyonlarca çocuk risk altında.

*Detayı haberimizde!…

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

NEW YORK/BANGKOK/YANGON, 16 Nisan 2025 – UNICEF,  ihtiyaçların her geçen saat arttığı ve artçı sarsıntıların devam ettiği bu durumun çocuklar ve aileler üzerindeki etkisinin şiddetlendiği uyarısında bulunarak, uluslararası toplumu çocuklar ve aileler için hayat kurtarıcı çabaları desteklemek üzere acilen harekete geçmeye çağırıyor.

UNICEF İcra Direktörü Russell: Dünya Haiti halkını yüzüstü bıraktı

UNICEF İcra Direktörü Catherine Russell, “Bu deprem, birçoğu zaten çatışma, yerinden edilme ve yoksunluk içinde yaşayan Myanmar’daki çocuklar için bir başka acımasız darbe oldu. Dakikalar içinde sevdiklerini, evlerini ve temel hizmetlere erişimlerini yitirdiler. İhtiyaçlar çok büyük ve her geçen saat artıyor,” dedi.

Myanmar'daki depremlerde acı bilanço: Ölü sayısı 2700'ü aştı! | Ankara  Masası

Deprem ve artçı sarsıntılar Mandalay, Nay Pyi Taw, Sagaing, Bago ve Shan bölgeleri dahil olmak üzere Myanmar’ın orta kesimlerinde geniş çaplı yıkıma sebep oldu. Resmi rakamlara göre 1.600’den fazla insan hayatını kaybetti ve çoğu çocuk 3.400’den fazla kişi de yaralandı. Arama kurtarma çalışmaları devam ettikçe ve felaketin boyutları tam olarak ortaya çıkmasıyla ölü sayısının artması bekleniyor.

Evler, okullar, hastaneler ve kritik altyapı ciddi hasar görürken, toprak kaymaları ve çöken yollar sebebiyle birçok topluluğun elektrik ve mobil bağlantıya erişimi kesildi.

Halihazırda kırılgan koşullarda hayatta kalmaya çalışan pek çok aile; güvenli su, sağlık hizmetleri ve barınmaya sınırlı erişim nedeniyle şimdi daha da büyük zorluklarla karşı karşıya.

Bu durumdan en çok etkilenenler arasında yer alan çocuklar; yaralanma, travma, ailelerinden ayrılma ve sahip oldukları zayıf istikrarın daha da bozulması gibi yüksek risklerle karşı karşıya. UNICEF ekipleri, en çok etkilenen bölgelerde sahada olup, ihtiyaçları değerlendirmek ve acil durum yardımı sağlamak için ortaklar ve yerel müdahale ekipleriyle birlikte çalışıyor.

UNICEF, erken müdahale çalışmalarının bir parçası olarak, sağlık kitleri, tıbbi malzemeler ve çadırlarla birlikte sabun, hijyenik pedler, dezenfektanlar gibi hijyen kitlerinin dahil olduğu 80 metrik ton hayat kurtarıcı malzemeyi, acil ihtiyaç duyan çocuklara ve ailelere derhal ulaştırmak üzere seferber ediyor.

BM raportörü: Myanmar'da Arakan Müslümanlarına korkunç işkenceler yapılıyor  - BBC News Türkçe

Russell, “Myanmar’daki çocuklar kriz üstüne krizle mücadele ediyor. UNICEF olarak, hayat kurtarıcı çalışmalarımızı büyütüyoruz ve uluslararası toplum da buna cevap veriyor, ancak çocukların ve ailelerin hayatlarını kurtarmak ve korumak için acilen daha fazla kaynağa gereksinim var. Bununla birlikte, acil ihtiyaç duyan insanlara yardım edebilmek için depremden etkilenen bölgelere güvenli, hızlı ve engelsiz insani yardım erişimine ihtiyacımız var,” dedi.

Myanmar, dünyadaki en karmaşık insani acil durum coğrafyalarından biri. Depremden önce bile 6,5 milyondan fazla çocuk yardıma muhtaç durumdaydı ve yerinden edilen her üç kişiden biri çocuktu. Buna rağmen, UNICEF’in 2025 yılı Çocuklara Yönelik İnsani Yardım Faaliyetleri (HAC) kapsamındaki fon ihtiyacının bugüne kadar yüzde 10’undan azına ulaşılırken, insani müdahaleye yönelik fonlar ciddi ölçüde yetersiz kalmaya devam ediyor.

UNICEF, depremden etkilenen çocuklara ve ailelere temiz su, tıbbi bakım, koruma, psikososyal destek ve acil durum eğitiminin dahil olduğu daha fazla hayat kurtarıcı desteğin ulaştırılması için acil fon çağrısında bulunuyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.