enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:00 AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “PKK’nın tüm yapılarıyla silah bırakması şart”
23:41 Cumhurbaşkanı Erdoğan BAE Devlet Başkanı Al Nahyan ile görüştü
22:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni bir dönemin kapıları aralanıyor
22:13 Cumhurbaşkanı Edoğan, “Pek çok tuzağa, oyuna, senaryoya, sinsi saldırıya maruz kaldık”
21:41 Emine Erdoğan: Kadınların emeğiyle şekillenen güçlü yarınlara olan inançla, birlik ve başarı dileklerimle
21:31 ÖSYM Başkanlığınca ilk kez uygulanan Milli Eğitim Bakanlığı Akademi Giriş Sınavı’nın ikinci ve son oturumu olan Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi tamamlandı.
21:15 15 Temmuz’da “Zaferin Adı Türkiye” dünyanın dört bir yanında yankılanacak
11:18 Eski tip sürücü belgesi kullanan 3 milyon 211 bin 157 kişi ay sonuna kadar ehliyetlerini yenilemezse, belgeleri geçersiz sayılacak.
09:08 TUDPAM’dan Orta Doğu’ya Derinlikli Bakış: Dış Bakış Dergisi Haziran 2025 Sayısı Yayımlandı
07:25 Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), ‘Terörsüz Türkiye’ için umut veren gelişmeleri önemsiyoruz
23:40 TBMM Başkanvekili ve DEM Parti Van Milletvekili Buldan’dan, terör örgütü PKK’yla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti…
20:57 MEB’den asılsız LGS iddialarına ilişkin suç duyurusu
20:49 KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’dan “Terörsüz Türkiye” Vurgusu: Bölgeye Huzur Getirecek
18:54 Emine Erdoğan’dan ‘Terörsüz Türkiye’ mesajı
11:49 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’yi bölmeye kimsenin gücü yetmez”
11:47 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Terörün bitiyor olması en çok onları rahatsız ediyor”
11:38 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye kazandı, milletim kazandı
10:57 Cups & Clouds Ortaköy’de Basın Lansmanı: Kahve Tutkusu Boğaz’la Buluştu
07:47 Hafta içi yaşanan Ankara Gündemi’nden kısa kısa!
07:46 İletişim Başkanı Burhanettin Duran, “Türkiye, terörsüz yarınlarda daha güçlü olacak”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

MİT’ten bir nokta operasyon daha

MİT’ten bir nokta operasyon daha
21.08.2022
A+
A-

ANKARA – TÜHA HABER / MİT’in Suriye’nin kuzeyindeki Kamışlı’da düzenlediği operasyonda, terör örgütü PKK’nın sözde askeri eğitim veren yöneticilerinden Mıhyeddin Gulo etkisiz hale getirildi.

Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’nın ‘TRT Haber, AA’ kaynaklı haberine göre, Yurt içinde ve sınır ötesinde terör örgütü PKK/YPG’ye nokta operasyonlar hız kesmeden devam ediyor. MİT, son dönemde örgütün sözde lider kadrosunu takip ediyor ve etkisiz hale getiriyor.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Suriye’nin kuzeyindeki Haseke’de, PKK/YPG’li teröristlere ideolojik ve silahlı eğitimler verilen sözde Hebat Derik akademisinin yöneticilerinden terörist Mıhyeddin Gulo, MİT’in 9 Ağustos’ta Kamışlı’da düzenlediği operasyonla etkisiz hale getirildi.

Gulo’nun, Türk güvenlik güçlerine yönelik birçok eylemin planlamasında etkin rol aldığı, Suriye Milli Ordusu’na karşı Barış Pınarı ve Zeytin Dalı harekatlarında da terör örgütü saflarında faaliyet gösterdiği belirlendi.

Hebat Derik adıyla teröristlere silah kullanımı, bomba yapımı ve suikast eğitimi verilen sözde akademinin yöneticilerinden olan Gulo’nun, örgüt mensuplarını Türkiye’nin yurt içindeki ve Suriye’deki birliklerine eylem yapmak üzere yetiştirdiği de kaydedildi.

MİT'ten bir nokta operasyon daha

MİT, Kamışlı’yı PKK/YPG’ye dar etti

Son 1 ay içerisinde Mardin sınırına komşu olan Suriye’nin Kamışlı kentinde 4 üst düzey terörist etkisiz hale getirildi.

6 Ağustos’ta düzenlenen operasyonda, PKK/YPG’nin sözde eyalet sorumlusu Rezzan Cavit kod adlı Yusif Mehmud Rebani ve beraberindeki sözde eyalet Genel İstihkam Sorumlusu Ruhaz Amude kod adlı Mazlum Esat etkisiz hale getirildi.

MİT'ten bir nokta operasyon daha

16 Ağustos’ta açıklanan ve Kamışlı’da düzenlenen operasyonda ise PKK/YPG’nin sözde eyalet yöneticisi “Dijvar Silopi” kod adlı Muhsin Yağan etkisiz hale getirdi.

MİT'ten bir nokta operasyon daha

[TÜHA Haber Ajansı, 22 Ağustos 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.