enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:16 Cumhurbaşkanı Erdoğan: 28 Şubat artığı faşizan zihniyeti lanetliyorum
00:10 World Defense Show (WDS) 2026 kapsamında FNSS, Nurol Makina ve Miilux OY arasında Teknik İş Ortaklığı Protokolü imzalandı.
00:10 (TÜİK) verilerine göre, il ve ilçe merkezlerinde ikamet ederken belde ve köylerde yaşayanların oranı geriledi…
00:09 İstanbul’da İl Tarım ve Orman ile Ticaret müdürlüklerine bağlı ekiplerince, ramazan ayı öncesinde kasaplara yönelik denetimler artırıldı
00:03 İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimize nasıl daha iyi hizmet ederiz buna odaklanıyoruz”
00:02 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan,”Gerçeği sadece CHP genel başkanı görmüyor”
00:01 ABD’de tabu kırıldı: Gazze’yi konuşan kazandı
14:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, Zeynep Güneş Akgün’e destek
12:07 İçişleri Bakanı Çiftçi’den Erzurum’a duygusal veda
11:02 Kabinede bayrak değişimi
00:52 Mehmetçik Almanya’daki dev NATO Tatbikatı’na katılıyor
00:50 Doğa Koleji Kocaeli’den yıllara yayılan istikrarlı başarı
00:48 Parasıyla bile satın almak zordu: ASPİLSAN yerlisini üretti
00:40 Bakan Göktaş’tan Güvenli İnternet Günü paylaşımı
00:39 MSB Güler, 11’inci Hudut Tugay Komutanlığında: “Gazze’de üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye hazırız”
00:33 Sakarya taraftar grubundan açıklama: Gerilimi tırmandırmayın
00:27 Adalet Bakanı Tunç, Mattia Ahmet Minguzzi’nin mevlüt programına katıldı
00:20 Egeli gençler, TEKNOFEST hazırlıklarını sürdürüyor
00:19 GÖKBEY Genel Maksat Helikopteri’nin Suudi Arabistan’da ortak üretimine yönelik mutabakat zaptı imzalandı.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

MİT’ten bir nokta operasyon daha

MİT’ten bir nokta operasyon daha
21.08.2022
A+
A-

ANKARA – TÜHA HABER / MİT’in Suriye’nin kuzeyindeki Kamışlı’da düzenlediği operasyonda, terör örgütü PKK’nın sözde askeri eğitim veren yöneticilerinden Mıhyeddin Gulo etkisiz hale getirildi.

Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’nın ‘TRT Haber, AA’ kaynaklı haberine göre, Yurt içinde ve sınır ötesinde terör örgütü PKK/YPG’ye nokta operasyonlar hız kesmeden devam ediyor. MİT, son dönemde örgütün sözde lider kadrosunu takip ediyor ve etkisiz hale getiriyor.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Suriye’nin kuzeyindeki Haseke’de, PKK/YPG’li teröristlere ideolojik ve silahlı eğitimler verilen sözde Hebat Derik akademisinin yöneticilerinden terörist Mıhyeddin Gulo, MİT’in 9 Ağustos’ta Kamışlı’da düzenlediği operasyonla etkisiz hale getirildi.

Gulo’nun, Türk güvenlik güçlerine yönelik birçok eylemin planlamasında etkin rol aldığı, Suriye Milli Ordusu’na karşı Barış Pınarı ve Zeytin Dalı harekatlarında da terör örgütü saflarında faaliyet gösterdiği belirlendi.

Hebat Derik adıyla teröristlere silah kullanımı, bomba yapımı ve suikast eğitimi verilen sözde akademinin yöneticilerinden olan Gulo’nun, örgüt mensuplarını Türkiye’nin yurt içindeki ve Suriye’deki birliklerine eylem yapmak üzere yetiştirdiği de kaydedildi.

MİT'ten bir nokta operasyon daha

MİT, Kamışlı’yı PKK/YPG’ye dar etti

Son 1 ay içerisinde Mardin sınırına komşu olan Suriye’nin Kamışlı kentinde 4 üst düzey terörist etkisiz hale getirildi.

6 Ağustos’ta düzenlenen operasyonda, PKK/YPG’nin sözde eyalet sorumlusu Rezzan Cavit kod adlı Yusif Mehmud Rebani ve beraberindeki sözde eyalet Genel İstihkam Sorumlusu Ruhaz Amude kod adlı Mazlum Esat etkisiz hale getirildi.

MİT'ten bir nokta operasyon daha

16 Ağustos’ta açıklanan ve Kamışlı’da düzenlenen operasyonda ise PKK/YPG’nin sözde eyalet yöneticisi “Dijvar Silopi” kod adlı Muhsin Yağan etkisiz hale getirdi.

MİT'ten bir nokta operasyon daha

[TÜHA Haber Ajansı, 22 Ağustos 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.