enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:10 Dünkü ve Bugünkü Türkiye!
07:55 İsrail’in Sınır Tanımazlığında Yeni Boyut: Katar Saldırısı
07:49 Büyükelçi Fatma Ceren Yazgan, Karanlığı dağıtan, yol gösteren, ışık saçan, derin bilgisiyle sözüne güvenilen bir “GURU”dur…
07:44 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Terörsüz Türkiye” mektubları şehit ailelerine ulaştırılıyor…
07:38 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, “AK Parti’nin Çarpık Ekonomi Politikaları Gençlerin Geleceğini Çaldı!”
07:35 İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü soykırım ve saldırganlık yalnızca Filistin’le sınırlı kalmamış, Tahran, Beyrut, Şam ve Sana’ya yönelik hamlelerle bölgesel bir boyut kazanmıştı.
07:34 Gazze’ye kara harekâtı: İsrail’in hedefleri ve riskler
07:08 AB’den İsrail’e yaptırım hamlesi
07:06 TBMM’de Tarihi Soru: Terörsüz Türkiye Gerçekten Mümkün Mü?
07:01 Moskova Crocus Fuarı’nda Türk firmalarına büyük ilgi
23:11 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Bu yeni yerleşke, geçmişin tecrübesiyle geleceğin ufkunu birleştirecektir”
22:58 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun 10. toplantısında konuştu
09:50 Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta korku ve gerilimden komediye, aksiyondan animasyona 9 film vizyona girecek.
07:58 Tarihi ve kültürel bir mirasın peşinde: Türk-İslam Arkeolojisi
07:33 Türkiye’nin demokrasi performansı, uluslararası endekslerde belirgin bir gerileme sergiledi…
07:25 Son Düzlük ve PYD/YPG/SDG Üzerinden Ayak Oyunları
07:25 İsrail’in Bölgeyle Savaşı Amerika’nın Çıkarına mı?
07:18 İletişim Başkanı Duran: “İsrail’in Gazze’de başlattığı yeni saldırı dalgası soykırım suçlarının kanlı bir aşamasıdır”
07:17 Rusya’da en yüksek maaş alan sektörler açıklandı
07:03 Alışılmış Ezber Döngüsü
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Mitsotakis: Erdoğan’la hemfikiriz

Mitsotakis: Erdoğan’la hemfikiriz
18.09.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Reuters’a konuşan Yunanistan Başbakanı Mitsotakis, muhtemel yeni bir göç dalgasında Türkiye’nin önemli bir ortak olduğunu belirterek yeni bir mülteci akınına karşı Erdoğan’la yaptığı görüşmeden bahsetti.

Reuters haber ajansının sorularını yanıtlayan Yunanistan Başbakanı Kiryakos Mitsotakis, Avrupa Birliği’nin (AB) yeni bir göç dalgasının üstesinden gelmesinde Türkiye’nin önemli bir ortak olduğunu söyledi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la Ağustos sonunda Afganistan’daki gelişmeleri değerlendirmek için gerçekleştirdiği telefon görüşmesini de değinen Mitsotakis, “Erdoğan’la çok açık konuştuk. Potansiyel mülteci ve sığınmacıların mümkün olduğu kadar ülkelerine yakın bir yerde tutmanın önemli olduğu konusunda hemfikir olduğumuzu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

AB’nin mülteciler konusunda ortak kurallar belirlemesi gerektiğini söyleyen Mitsotakis, 2015 yılında Avrupa’nın karşı karşıya kaldığı mülteci akınının tekrarlanmaması gerektiğini de söyledi. “Bu olmayacak ve bunun yaşanmasını önleyebilmek için elimizden geleni yapacağız” diyen Mitsotakis, kaynak ülkelerle insanların geri gönderilmesi için temasa geçilmesi gerektiğini savundu.

[TÜHA Haber Ajansı, 18 Eylül 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.