enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
01:41 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Dezenflasyon sürecini destekleyen yapısal reformlarımızı hızlandırıyoruz
00:57 Yeni Cuma Camii, Kocaeli’nin “Eyüp Sultan’ı” Olmalı
00:54 İspanya, 16 yaş altına sosyal medya yasağı getiriyor
00:49 Ocak ayı enflasyon rakamları açıklandı
00:41 Clintonlar, Epstein soruşturmasında Kongre’ye ifade vermeyi kabul etti
00:37 Trump ve Zelenskiy Büyük Oranda Anlaştı
00:32 Yunan Profesör Grivas: Türkiye Avrasya’nın En Hırslı Gücü Oldu, Yunanistan’ı Sakat Bırakabilir
00:29 Numan Kurtulmuş: Suriye’de gelinen noktayı takdirle karşılıyoruz
00:22 İran Cumhurbaşkanı, ABD ile müzakereye şartlı olarak hazır olduğunu açıkladı
00:21 ABD Özel Temsilcisi Steve Witkoff, İranlı yetkililerle bu haftanın sonuna doğru bir araya gelecek
00:18 Şarku’l Avsat’a konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye-Suudi Arabistan ilişkileri bölgesel barış ve istikrar için stratejik öneme sahip
00:17 Avrupa Sayıştayı: ‘Kritik hammaddelerde AB’nin Çin’e olan bağımlılığı sürüyor’
00:17 Avrupa Haberleri: Avrupa Sayıştayı: ‘Kritik hammaddelerde AB’nin Çin’e olan bağımlılığı sürüyor’
00:16 Gümrük Muhafaza’dan sınır ötesi kaçakçılığa darbe
00:11 NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Ukrayna Parlamentosu’nda yaptığı konuştu
00:10 ‘Bakım Sigortasının Önemi ve Gerekliliği!
00:08 DMM’den “Türkiye’de binlerce çocuğun kaybolduğu” iddialarına yalanlama
00:06 İsrail’in İstihbarat İçin Kullandığı Epstein Tuzağına Kimler Düşmemiş ki!
00:01 Eski Libya lideri Kaddafi’nin oğlu Seyfülislam evinde uğradığı saldırıda öldürüldü
00:01 Sapanca Gölü’ne 3 milyon 240 bin metreküplük alternatif kaynak
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Mısır tünelde gaz kullanarak Filistinlileri öldürdü iddiası

Mısır tünelde gaz kullanarak Filistinlileri öldürdü iddiası
04.09.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Gazze Şeridi’ndeki bazı Filistinli gruplar, Mısır Ordusu’nun, sınırdaki gizli bir yer altı tünelinde zehirli gaz kullanarak üç Filistinlinin ölümüne neden olduğunu iddia etti.

Aralarında Gazze Şeridi’ni yöneten Hamas’ın da bulunduğu bazı Filistinli gruplar, Mısır Ordusu’nun, sınırdaki gizli bir yer altı tünelinde  zehirli gaz kullanarak üç Filistinlinin ölümüne neden olduğunu iddia etti. Söz konusu gruplar, iddiaların araştırılması amacıyla soruşturma başlatılmasını talep ediyor.

Kahire yönetimi ise ordusuna yöneltilen suçlamalara dair açıklama yapmadı. Filistinli grupların iddialarına göre ölen üç Filistinli, sınırdaki gizli yer altı tünelini kullandıkları sırada zehirli gaza maruz kaldılar.

Mısır’ın da desteklediği Gazze Şeridi’ne yönelik yaptırımların sertleştirildiği 2007’den bu yana Filistinli grupların devamlı yer altı tünelleri kazarak iki ülke arasında kaçak geçiş ve kaçakçılık yaptığı ileri sürülüyor. Kaçırılan mallar arasında silahların yanı sıra, ilaç ve gıda gibi farklı temel ürünlerin de olduğu belirtiliyor.

Hamas terör örgütleri listesinde

Mısır Ordusu, son yıllarda tespit ettiği, kaçakçılık yapılan bu tür tünelleri içine su pompayalarak veya başka yollarla kullanılmaz hale getirdi.

Hamas, Gazze Şeridi’ne yönelik yaptırımların tamamen kaldırılmasını talep ederken, Gazze Şeridi’nde yaşayan 2 milyon insan da söz konusu yaptırımlar nedeniyle olumsuz koşullarda yaşam mücadelesi veriyor. Gazze Şeridi’ne ambargo uygulayan İsrail ve Mısır ise bunu güvenlik gerekçesiyle uyguladığını dile getiriyor.

Hamas, İsrail, Avrupa Birliği (AB) ve Amerika Birleşik Devletleri (ABD) tarafından terör örgütü olarak nitelendirilen bir örgüt. İsrail ile Hamas arasında geçen Mayıs ayında 11 gün süren şiddetli çatışmalar meydana gelmiş, Mısır hükümetinin arabuluculuğuyla 21 Mayıs’ta sağlanan ateşkes  sonrasında bölgede yeniden sükunet sağlanmıştı.

EK Kaynaklar * dpa

[TÜHA Haber Ajansı, 04 Eylül 2021]

ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.