enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Menfi ile görüştü
00:37 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “CHP vesayete teslim olmuş, baskılara direnememiş, sürecin önünü açacak hiçbir somut teklif getirememiştir.”
00:29 Karadağ, Türk vatandaşlarına vize muafiyetini yeniden başlatıyor
00:14 Dışişleri Bakanı Fidan, Hamas heyetiyle görüştü
00:06 11. Yargı Paketi Meclis’te kabul edildi
00:05 Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu…
00:01 “Aşkabat Forumu: Çok Kutuplu Düzen Arayışında Barış ve Güvenin Yeni Parametreleri”
11:14 Asgari Ücret Zammı Açıklandı: Yeni Tutar Net 28 075 TL! Türkiye’nin Nabzı Gündemde
10:35 SPD Başkanı Yıldız : Ankara su yönetiminde örnek bir başkent olmalı!
09:27 Finansın geleceği Ataşehir’de yazılıyor…
00:56 (TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı, DW ve Euronews abonesi
00:44 SDG meselesinde kilit güç ABD: Mazlum Abdi ve YPG’nin silahlı sayısı gerçekçi rakamlarla değerlendiriliyor
00:41 İletişim Başkanı Duran’dan Netanyahu’ya tepki
00:34 TÜGVA Başkanı İbrahim Beşinci, “Filistin’deki sistematik zulme karşı sessiz kalmayı reddediyoruz”
00:19 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lübnan Cumhurbaşkanı Avn ile görüştü
00:17 İzmir’de açılan “Hollanda & Türkiye Sergisi” büyük ilgi görüyor…
00:05 İletişim Başkanlığı “savunma sanayi projelerine yeterli ödenek ayrılmadığı” iddiasını yalanladı
00:03 Türk siyaset bilimci: Türkiye’nin artan rolü hem fırsatlar hem de riskler getiriyor…
00:02 İstanbul Havalimanı aralık ayında da Avrupa zirvesinde
20:34 400 yıllık dostluk ‘Ortak Miras’ sergisiyle taçlandı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Midilli’ye geçen 27 sığınmacı kurtarıldı

Midilli’ye geçen 27 sığınmacı kurtarıldı
20.01.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Türkiye’den botla Midilli Adası’na ulaşan 27 sığınmacı, geceyi hava sıcaklığının sıfırın altında olduğu kıyıda geçirdikten sonra, Yunan sahil güvenlik güçleri tarafından kurtarıldı. Bir sığınmacı ise yaşamını yitirdi. 

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (AFP / JD,ET)’ye dayandırdığı habere göre, Yunan sahil güvenlik güçleri, Ege Denizi’ndeki Midilli Adası kıyısında 27 sığınmacıyı kurtarırken, bir sığınmacının da cansız bedenine ulaştı. Sahil güvenlik sözcüsü tarafından salı günü yaptığı açıklamada, bir botla Türkiye’den Midilli Adası’na gelen sığınmacılar arasında bir çocuk ve 15 kadının bulunduğu belirtildi. Henüz bulunmayan bota ise ne olduğunun bilinmediği kaydedildi.

Yunan yetkililerin verdiği bilgiye göre, çoğu Somalili olan sığınmacıların pazartesi akşamı Midilli’ye ulaştığı ve geceyi hava sıcaklığının sıfırın altında olduğu kıyıda geçirdiği belirtildi. Bir erkeğin, hava sıcaklığının sıfırın altında olması nedeniyle donarak yaşamını yitirdiği tahmin ediliyor. Kurtarılan sığınmacıların Midilli kentindeki bir hastaneye götürüldüğü ifade edildi.

Geçen yıllarda Türkiye’den Yunan adalarına botlarla geçmek isteyen çok sayıda kişi yaşamını yitirdi. Muhafazakar Yunan hükümetinin geçen yıldan beri uyguladığı sıkı önlemler nedeniyle Ege Denizi’ndeki adalara botlarla ulaşan sığınmacıların sayısında azalma kaydedildi.

Yunan yetkililer, göçmenleri uluslararası hukuka aykırı bir şekilde geri göndermekle suçlanıyor. Bu geri göndermelerin de sığınmacı sayısında düşüşe yol açtığı tahmin ediliyor. Avrupa ve Alman basınında yer alan haberlerde, Avrupa Birliği sınır koruma ajansı Frontex’in de Yunanistan’ın sığınmacıları uluslararası hukuka aykırı bir şekilde geri göndermesine karıştığı iddia edilmişti.

[TÜHA Haber Ajansı, 20 Aralık 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.