enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:12 Bu Ne Yaman Çelişki
23:03 Musk’ın ‘Amerika Partisi’ Başarılı Olur mu?
22:08 Kitap: Müslümanlığın Temel Dinamiği
13:46 Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Ankara’da bulunan 4 taşınmazın özelleştirilmesine karar verildi.
13:29 Bakan Uraloğlu, “Esenboğa Metrosu’nun yeni projesi 2 ay içinde tamamlanacak”
07:55 Katil soysuz İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nde beklenen ateşkes öncesi özellikle bölgenin kuzeyine yönelik saldırılarını yoğunlaştırdı
07:28 Baklava kutusundaki rüşvet görüntülerine Özgür Özel, i. Özel, “Görüntüleri gördüm başımdan aşağı kaynar sular döküldü”
07:18 Araştırma: Su içmeyen çocuğun başarısı düşüyor, büyümesi yavaşlıyor
07:13 CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle yeni bir fezleke daha TBMM’de
00:51 Oosterwolde’ye yeni sözleşme
00:07 Muş’ta balıkların üreme dönemi olan 15 Mayıs 15 Ağustos tarihleri arasında uygulanan av yasağına sıkı denetim
23:50 Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi’nde 78 kişinin hayatını kaybettiği, 133 kişinin yaralandığı otel yangını davası sürüyor
23:33 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile bugünPakistan’a resmi ziyarette bulunacak.
23:25 Türkiye, metan gazına maruz kalarak şehit olan askerlerimizi son yolculuklarına uğurladı.
23:07 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Dünya Fikri Mülkiyet Örgütünün (WIPO) Bakanlar Toplantısı’na katıldı
22:53 İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “Türkiye, özgür biçimde kendi geleceğini kendi tayin eden bir Suriye’den yanadır”
22:35 Zeydan Karalar tutuklandı
22:23 Manavgat Belediye Başkanı Kara görevden uzaklaştırıldı
22:12 Bakan Yumaklı’dan orman yangınlarına karşı uyarı
21:50 Güçlü Türkiye İçin Stratejik Öneriler!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

“Metaverse’in bir evren olabilmesi için birden fazla kişi tarafından kullanılabilir”

“Metaverse’in bir evren olabilmesi için birden fazla kişi tarafından kullanılabilir”
17.06.2022
A+
A-

Advertisement

İSTANBUL – TÜHA HABER / Turkuvaz Medya Grubu’nun haftalık ekonomi dergisi Para tarafından düzenlenen 6. Yeni Nesil Girişimcilik Zirvesi’nde ,XR Masters Kurucu ve CEO’su ve Open Ar Cloud Testbended Koordinatörü Ali Hantal, Metaverse hakkında bir sunum gerçekleştirerek web 2.0’dan web 3.0’a geçişte şanslı bir jenerasyon olduğumuzu belirtti.

Ali Hantal: VR ile habercinin sadece istediği görüntüyü çekme dönemi  bitiyor - Yeni Nesil Cibali Postası

[XR Masters Kurucu ve CEO’su Ali Hantal]

Yeni Bir Çağ: Web 3.0 

XR Masters Kurucu ve CEO’su ve Open Ar Cloud Testbended Koordinatörü Ali Hantal, Metaverse hakkında bir sunum gerçekleştirerek web 2.0’dan web 3.0’a geçişte şanslı bir jenerasyon olduğumuzu belirtti.

Hantal, şunları söyledi: 

“Web 3.0 ile artık işlem bazlı yerine aktivite bazlı yani transaction (işlem) yerine deneyim bazlı yepyeni bir dünyaya geçiyoruz. Başta Silikon Vadisi ve katıldığım birçok seminerdeki uzmanların konuştuğu gibi, Metaverse’in bir evren olabilmesi için birden fazla kişi tarafından kullanılabilir, eş zamanlı olarak tecrübe edilebilir ve içerde yaptığınız herhangi bir aktivasyon, animasyon ve interaktivasyonun diğer kullanıcılar tarafından da görülebilmesi gerekiyor. Yani siz o evrenden çıksanız bile o ortamın yaşaması ve başka kullanıcıların aktivitelerinin olması gerekiyor.”   

Metaverse’in iki çeşit olduğunu söyleyen Ali Hantal, bunları Augmented Reality Metaverse (AR) ve Virtual Metaverse (VR) olarak ikiye ayırdı. Hantal, “Aslında Metaverse teknolojisi yeni bir kavram değil. VR ve AR teknolojileri ile 2 boyutlu oyunlar, Second Life gibi türevlerde bizlere Metaverse deneyimini yaşatmıştı. Artık VR gözlükleriyle dünyaya yepyeni ve apayrı şekilde bakmamız mümkün. AR teknolojisi yüzey tanımlama olarak kullanılıyordu. Fakat kişiye özel tanımlamalar yani bir başkasıyla etkileşime girilmediği uygulamalarda buna Metaverse diyemeyiz. Metaverse olması için birden fazla kişiyle etkileşimde olmanız gerekli” diye konuştu. Ali Hantal, XR Masters olarak hem ABD’de hem de Türkiye’de markalarla yapmış oldukları iş birliklerini ve projeleri de örnekler ile anlattı. 

Yüz yüze görüşmeden 2.2 milyon dolar yatırım alan Şahin Boydaş,  girişimcilere ilham olacak bilgiler aktardı - egirişim

[@RemoteTeam.com Kurucu ve Gusto Türkiye CEO’su Şahin Boydaş]

Silikon Vadisi Yolculuğu 

Zirvede @RemoteTeam.com Kurucu ve Gusto Türkiye CEO’su Şahin Boydaş, Silikon Vadisi yolculuğu, unicorn şirketler hakkında konuştu. Boydaş, “Girişmcilikte önemli bir şey vardır. Ben hep ürün ağırlıklıydım, öncelikle ürün yapalım bir insan grubunun hayatını kolaylaştıralım diye düşündüm. Bu bilimsel olarak da kanıtlanmış durumda. Super Founders diye bir kitap var. Bu kitapta tüm unicorn kuruculara bir girişimcide olması gerekenleri sormuşlar. Hem kendini geliştiren hem de insan ihtiyaçları için ürünler geliştirenler cevabı öne çıkmış. Bir de çoğu unicorn kurucusunun en az iki girişiminde başarısız olduğu görülmüş. Şu an dünyanın birçok yerinde unicorn çıktığı görülüyor. Özellikle Türkiye’de birkaç oyun firmasının bu şirketler arasına girerek, muhteşem bir ekosistem oluşturduklarını görüyoruz” diye konuştu.  

Silikon Vadisi’ni Silikon Vadisi yapan ve Amerika’yı Amerika yapan en önemli etkenlerden birinin ekosistem oluşturmaları olduğunu ifade eden Şahin Boydaş, “Örneğin Hollywood eğlencenin merkezi, New York, sanat ve finansın başkenti, Michigan denilince akla ilk otomotiv sektörü geliyor. Türkiye’de de onlarca marka var. Fakat bu kadar büyük şirketler çıkaramıyoruz. Çünkü bizim oyun kitabımız yok. Amerika’da ise bu ekosistem yaratılmış durumda” dedi.  

Silikon Vadisi’nden örnekle Türkiye olarak neler yapmamız gerektiği hakkında konuşan Şahin Boydaş, şunları söyledi: 

“Baktığımızda Türkiye finansta ve oyun sektöründe çok ilerde. Her zaman söylerim Türkiye’de bankacılık ABD’den daha iyi durumda. Şimdi dronelar var. Bahsettiğim bu sektörlerde bir şeyler yapabilmek zor olmasına rağmen, bu alanlarda oldukça başarılıyız. Bunun sebebi de Türkler olarak birçok alanda başarılı olmamız. Bizim Türkiye olarak yapmamız gereken ise bu üç alana yönelmek. Bu 3 alan çalışıyor mu? Dördüncü alana odaklanmayalım. Bu üç alana ekosistem oluşturmaya çalışalım. Biz dünyanın en iyi drone şirketini çıkaralım. Bir tane değil onlarca çıkaralım. Hatta yüzlerce çıkaralım. Biz bu üç alanda çok iyi olabiliriz. Dünyanın oyun sektöründeki Silikon Vadisi olabiliriz. Bence biz Türkiye olarak bunu yapabiliriz.” 

Hatem Vural - Halkla İlişkiler Yöneticisi - BTS - Business Technology Solution | LinkedIn

HABER : Hatem VURAL

[TÜHA Haber Ajansı, 17 Haziran 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.