enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:16 MİT Başkanı İbrahim Kalın, İstanbul’da başta Kudüs olmak üzere Hamas heyetiyle görüştü
10:19 Trump yönetimi İran sendromuyla güç kaybetmeye devam ediyor
00:50 İran savaşında hangi ülkeler kazanacak, hangileri en çok zarar görecek?
10:30 Meclis’in bayram sonrası gündemi yoğun
09:13 İran, ABD ve İsrail’in saldırılarına misilleme olarak, İsrail’de Dimona’nun ardından Arad’ı da vurdu
00:58 Bir Krizin Anatomisi: Hürmüz Boğazı’nda Hukuk ve Sigorta
00:28 Geçmişten Günümüze Dışişleri Bakanlarımız | İsmet İnönü
00:20 Gazeteci Kutub Elaraby yazdı: Batı’nın Savaşlarda Dini Söylem Kullanımı
19:36 Türkiye’den İsrail’e tepki: Yahudi işgalci terörü derhal son bulmalı
19:19 Bakan Fidan: Sorun İsrail’in barış istememesi
19:06 BM Raportörü: İsrail, Filistinlilere karşı sistematik işkence uyguluyor
17:58 Fransa’nın Lübnan’daki arabuluculuk çabalarında ortaya çıkan belgede hangi önemli maddeler yer alıyor?
16:53 “KKTC karasularındaki bir denizaltından çok sayıda füze fırlatıldı” iddiasına yalanlama
16:17 29 ilde DEAŞ operasyonu: 139 şüpheli yakalandı
10:51 Türk Dünyası’nın ortak bayramı: Nevruz
10:17 Hollanda’da Türk Gençlerine Çağrı: “İki Dil, İki Dünya” Podcast Yarışması Başladı
00:03 Küba’da Enerji Krizi ve Protestolar
00:01 Kocaeli’nin Gönül Köprüsü: “Kocaeli Abisi” Ramazan Bilançosunu Açıkladı!
00:00 Kazakistan’da Anayasal Dönüşümün Yeni Safhası: Referandum ve Devlet Tasarımı
22:46 İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, İngiltere’nin ABD’ye askeri üs sağlamasını eleştirdi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Mescid-i Aksa’da İsrail şiddeti sürüyor: Yaralananların sayısı 300’ü geçti

Mescid-i Aksa’da İsrail şiddeti sürüyor: Yaralananların sayısı 300’ü geçti
10.05.2021
A+
A-

TÜHA HABER / İsrail’in Mescid-i Aksa’da ibadet eden Filistinlilere yönelik şiddeti sürüyor. İsrail polisi, sabah namazı sonrası cemaate plastik mermi ile müdahale etti. Saldırıda 10 kişi yaralandı. Cuma gününden bu yana yaralananların sayısı 300’ü geçti.

İsrail, Ramazan ayında da Filistinlilere zulmediyor. Bu kez, Mescid-i Aksa’da sabah namazından çıkan cemaat hedefteydi.

İsrail polisi, cemaate plastik mermi ve ses bombalarıyla müdahale etti. Saldırıda 10 kişi yaralandı.

Yaralananların sayısı 300’ü geçti

Mescid-i Aksa’da cuma gününden bu yana İsrail’in şiddetiyle yaralananların sayısı 300’ü geçti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Kudüs’te günlerdir süren gerginliği artıracak açıklamalarda bulundu.

Netanyahu, Kudüs’ün İsrail’in başkenti olduğu iddiasını tekrarladı. “Kudüs’ü inşa etme hakkımız var” sözlerini kullandı.

Netanyahu, Gazze Şeridi’ndeki Filistinli direniş gruplarına da gözdağı verdi. Bölgeden gelebilecek herhangi bir saldırıyı misliyle karşılayacaklarını söyledi.

Evlerin zorla boşaltılmasıyla ilgili duruşma ertelendi

Gerginliğin sürdüğü işgal altındaki Doğu Kudüs’ün Şeyh Cerrah Mahallesi’nde Filistinlilerin zorla tahliyesine ilişkin davada bir gelişme yaşandı. Filistinli ailelere ait evlerin boşaltılmasıyla ilgili duruşmanın ertelendiği duyuruldu. Yeni duruşma için kesin tarih verilmedi.

Karar, İsrail Başsavcısının talebi doğrultusunda alınırken,, Başsavcının yetkili makamlara dosyanın sonuçlarıyla ilgili hukuki görüşünü içeren gizli bir zarf vereceği belirtildi. Ancak zarfın içeriği paylaşılmadı.

İsrail, Yahudilerin “Kudüs Günü” geçit törenine ise izin verdi.

***

Neden https://www.turkuazhaberajansi.com?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün https://www.turkuazhaberajansi.com’a Abone Ol.

https://www.turkuazhaberajansi.com; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 10 Mayıs 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.