enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:05 Katil, soykırımcı, terör örgütü ve lanetli İsrail’e, Türkiye ve 7 ülkeden kınama
00:04 ICE’a Tepki Büyüyor
00:04 ABD-Ukrayna-Rusya Üçlü Müzakereleri Devam Edecek
00:03 Uluslararası Deneyimler Çerçevesinde Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı
00:02 Kocaeli’n ‘Körfezray Metro Projesi’nde saha çalışmaları planlanan takvime göre hızla devam ediyor…
00:02 ABD’de Politik Çekişmeler ve Ermeni Diasporasının Etkisi: Dr. Mehmet Öz örneği
00:01 ‘Kürtlere Karşısınız’ Söylemi Neye Hizmet Ediyor?
00:01 TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, “Türk hukukuna göre Türkiye’de otel ve tur pazarlamak seyahat acentalarının işi”
00:00 “Habib-i Neccar”ın böyle dimdik ayakta olduğunu görenler Antakya’nın yeniden hayata döndüğüne kalben inanıyor”
14:41 Gazze Şeridi’nin dünyaya açılan ve Mısır sınırında yer alan Refah Sınır Kapısı’nın “deneme” amaçlı açıldığı duyuruldu…
06:53 Uluslararası kuruluşların ve Birleşmiş Milletler’in “Vicdani ve Alaki” sorumlulukları
06:29 ABD, İran’a Askeri Operasyona mı Hazırlanıyor?
05:41 “Kendimize güvenirsek her şeyi başarabiliriz”
04:33 DEVA Partisi’nden açıklama: Suriye’de en ağır bedeli kadınlar ve çocukların ödüyor
00:53 TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency’ndan ‘Kahvaltı Haberleri’
00:36 Karabağ’da kalan Ermenilerin nakli ve tahrike yönelik propagandalar
00:30 RTÜK Başkanı Daniş: TRT, ülkemizin sesi, hafızası ve ortak değeri olmaya devam ediyor
00:22 Meteoroloji’den kritik uyarı: Sel, su baskını ve fırtınaya dikkat
00:16 İletişim Başkanı Duran: TRT, Türkiye’nin hakikatini ve değerlerini temsil ediyor
00:09 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Kahramanmaraş’ta, partisinin İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Mersin Büyükşehir Belediyesi’den “Kilikya Yolu Projesi”

Mersin Büyükşehir Belediyesi’den “Kilikya Yolu Projesi”
05.02.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın çalışmalarını sürdürdüğü ‘Kilikya Yolu Projesi’ ile Mersin’in tarihi güzelliklerinin yer aldığı rotasyonda oluşturacak parkurlarla spor ve turizmi harmanlanacak, Mersin’de spor turizmi canlandırılacak. Oluşturulacak güzergahlarda trekking, dağ bisikleti gibi parkurlar ve çadır kamp alanları bulunacak.

Büyükşehir Belediyesi, Mersin Üniversitesi, Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü işbirliği ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Silifke Müze Müdürlüğü’nün katkılarıyla yürütülen proje kapsamında Macit Özcan Spor Tesisleri’nde bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda projenin amacı ve güzergâhlar konuşuldu. Toplantıya Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Ahmet Tarakçı, Mersin Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat Durukan, Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Ali Rıza Demir, Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Rota Yapımcısı Süleyman Aslan, Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Rota İşaretleyicisi Ali Güneş katıldı.

Güzergâh belirleme çalışmaları sürüyor

3 ay önce çalışmaları başlatılan proje kapsamında her hafta sonu güzergâh belirleme çalışmaları için saha gezileri yapılıyor. Kaledran-Gülek arası ortaya çıkarılması planlanan Kilikya Yolu’nun birinci etap çalışması Silifke-Erdemli arasında yapıldı.

İlk etapta, Silifke-Tek Kadın, Tek Kadın-Uzuncaburç, Uzuncaburç-Cambazlı, Cambazlı-Mezgit Kale, Mezgit Kale-Cennet Cehennem, Cennet Cehennem-Adam Kayalar, Adam Kayalar-Paşa Türbesi-Kanlı Divane olarak planlanan güzergâhlarda rotasyon belirleme çalışmaları yürütülüyor.

 “Ulusal ve uluslararası spor turizmine ilimiz adına katkı sunmayı amaçlıyoruz”

Gerçekleştirilen toplantıda çalışmalarına aylar öncesinden başladıkları projenin amacını anlatan Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Ahmet Tarakçı, “Kilikya Yolu diye adlandırdığımız bu projemizde Mersinimiz’in tarihi ve kültürel zenginliğini sporla ön plana çıkararak gerek ulusal gerekse uluslararası spor turizmine ilimiz adına bir katkı sunmayı amaçlıyoruz. İleriki safhalarda hem tarihi dokuyu ön plana alarak trekking parkurları, çadır kampları, konaklama yerleri, hem bir dağ bisikleti yapılabilecek parkurlar planlıyoruz.  3-4 yıl sonra da ultra maraton yarışları düşünüyoruz. Çünkü bu tarihi doku dünyanın belki de çok az ilinde vardır. Bunu da ön plana çıkararak hayata geçirmek istiyoruz. Hem halkımızın kullanabileceği hem de uluslararası alanda kullanılabilecek parkurlar çıkarmak istiyoruz” dedi.

“Amacımız ilimizdeki tarihi dokuyu ön plana çıkararak, spor turizmini geliştirmek”

Daha önce gerçekleştirilen rota tespit aşamasında da değerlendirmelerde bulunan Tarakçı, “Amacımız Antik Çağ’dan bu yana gelen çok büyük zenginliği ön plana çıkararak, spor turizmini geliştirmek. İsmini Kilikya olarak verdiğimiz bu güzergâhın rota tespit aşamalarındayız. Kilikya yolunun duyurulup, ulusal ve uluslararası alandan daha fazla katılımcıyı buraya bekleyerek bu güzel tarihi zenginliğimizi ön plana çıkarmak istiyoruz” diye konuştu.

Murat Durukan, “Bisiklet, koşu veya yürüyüşlerle parkuru zenginleştirerek cazibe merkezi yaratmayı hedefliyoruz

Projenin paydaşlarından Mersin Üniversitesi’nin Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat Durukan da proje ile Mersin’in arkeolojik değerlerini sporla harmanlamak istediklerini belirterek, “Bu çalışma Mersin bölgesinin kültürel zenginlikleri ile sportif etkinliklerini bir araya getirecek olan önemli çalışmalardan bir tanesi. Ören yerleri başta olmak üzere Mersin’in arkeolojik değerlerini tanıtmaya yönelik bir çalışma olarak da değerlendirilebilir. İşin içerisine sporu katarak bu kentin turizmle eksik kalan kısmını belki tamamlayabiliriz diye düşündük. Hem arkeolojiyi hem kültürü hem turizmi hem de sporu bu işin içerisine dâhil ederek bazı rotalar çizmek istiyoruz. Bisiklet, koşu veya yürüyüşlerle parkuru zenginleştirerek hem ulusal hem uluslararası alanda ilgi çekici bir cazibe merkezi yaratmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

[TÜHA Haber Ajansı, 05 Şubat  2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.